Dambase Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Pilczyk nie można, chyba że bez dna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Dambase, kurcze wczoraj rozmawiałem z gościem z Przyłęku który jeździ na Topolę i mówił, że ludzie od strony taśm rozbijają parasole, namioty, dlatego chcę się upewnić, bo będę zapierniczał 140 km z Lubina na nockę, a okaże się, że walną mi mandat za rozbity namiot od strony taśm. No ale ok. dzięki za info, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 A powiedzcoe jeszcze czy na Topoli są częste kontrole i czy nie przymykają oczu na rozbite namioty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Byłem dzisiaj i zero. Nikt nic nie ciągnął ani na ujściu, ani na jeziorze ani na Kozielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Kontrole nie są częste ale życzliwych ludzi nie brakuje. Na parkingu jest tablica która informuje, że na wałach przeciwpowodziowych zakaz rozbijania namiotów, oraz jeszcze kilka innych zakazów z namiotem lepiej pojechać od strony wsi Błotnica, tam chociaż trawa jest a nie sam żwir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Dambase, dzięki za informacje, będę ostrożny , no ale czego się nie robi dla rybek , a czy uwalili kiedyś koś za rozbity namiot? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 a co od błotnicy taki zakaz nie obowiązuje ? Tablica tyczy sie całego zbiornika. Ciesze sie ze nie mozna rozbijac namiotów bo syf byłby niemiłosierny i same kąpieliska na wałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 suhhar, syf zostawiają nie tylko ludzie biwakujący pod namiotami, jeżeli ktoś ma syfiarstwio we krwi i jest zwykłym prostym kiepem, który nie rozumie, że należy szanować środowiska to czy przyjedzie na kilka dni pod namiot czy na jeden dzień to i tak zostawi syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpopiol Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Dzisiaj tylko jeden ale konkretny....http://images43.fotosik.pl/928/fe93b53b5e017d3fm.jpg' alt='fe93b53b5e017d3fm.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 hehe widac kolego ze pierwszy raz na Topoli pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpopiol Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 A po czym to widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Noo ładny śledź Miał 40cm? Fajnego ma garba. Na co Ci wziął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tpopiol Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Skoro tak się nabijacie to może któryś z was wrzuci fotkę co ostatnio złapał?? bo nudno na tym forum zamiast pisać o rybach to o jakiś śmieciach,kontrolach, namiotach i pogodzie,że wiatr nie z tej strony wieje.... wszyscy narzekają i przy komputerach siedzą zamiast na ryby jechać.................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 tpopiol, nikt się z Ciebie nie nabija, Dambase chodziło o to, że na Topoli są dużo większe leszcze, ale Twój jest też ok. Chętnie pojechałbym na ryby na Topolę, Pilce, ale praca, dom, odległość 130 km, różne sprawy do załatwienia, dlatego siedzę i śledzę co się dzieje nad wodą, interesują mnie wszystkie tematy związane z danym zbiornikiem, śmieci, wiatr, kontrole, rozbijanie namiotów, narzekania innych i widzisz w tym coś złego albo nienormalnego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Panowie wrzućcie na luz. Fajne forum, można pogadać nie ma co się śmiać, a przy tych "braniach" co teraz są i taki leszcz cieszy. Póki pogoda się porządnie nie załamie, nie będzie jakiejś ulewy dwu, trzy dniowej to nie ma po co jechać. Woda gorąca, nawet wiatr ją nie dotlenia, nie ma co. A siedzieć w skwarze i walić do wody pieniądze nie ma po co, bo to żadna przyjemność. Zastanawiam się tylko czemu na Głębinowie i Otmuchowie tak ciągną, a nasze Kozielno i Topola wygląda z roku na rok co raz gorzej. Pamiętam 3 lata temu np. na Topoli. Nie było wyjazdu bez ryby, przyjemność była bo cały czas coś się działo. Dzisiaj pytam znajomych to każdy mówi to samo "byłem cały dzień i nic". No znajomy był tydzień temu na Topoli, kilkanaście godzin bez brania. I niech mi ktoś nie mówi, że zanęta za tania, czy na haku nie to c o trzeba, bo sam byłem świadkiem, jak przy dobrym żerowaniu leszcza na Topoli dziadki łowili na pały z targu, żyłkę 0,40, dwa białe na haku i zanęta za 2.80 zł/kg bezzapachowa. Pozdrawiam Panowie... a do kolegi "tpopiol" gratuluje leszczyka, bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 tpopiol oczywiscie nie chcialem Cie urazic, jasne ze fajny leszczyk, dzisiaj wypad na Topole z kolega Fedeer2010, zlapalismy po 1 sztuce ale za to ladne 55 cm kazdy, i 2 sie spieły Trzeba naprawde kombinowac zeby cos zlapac Wazna informacja w week sa zawody Grand Prix pt-niedz od strony tasm wiec nie bedzie mozna lapac http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c460b95e5094acd9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 W którym miejscu łowiliście i na co zostały złowione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 Bylismy na tasmach.Podstawa bran to bardzo daleki rzut.Brały na pęk białych(5-7).W moim przypadku hak 10 przypon 20.Dużo nęcenia i powinno byc git.Nie starajcie sie rzucac w miejsca gdzie chodza stada leszczy wierzchem bo to nic nie daje.Dużo nie brakło a Rolando upolował by leszcza trafieniem koszykiem w grzbiet strasznie dużo ich chodzi góra,az czarno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Witam w jakich godzinach rozgrywane sa dzisaj i jutro zawody? pozdraiwam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Podstawa bran to bardzo daleki rzut. Jak daleko? Jaką wędką łowisz (jaki cw) i jaki koszyczek stosujesz? Dużo nęcenia i powinno byc git. Jak celnie na dużej odległości zanęcić? Procą idzie dostrzelić w to miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 koszyk 40-60g,wędki feedery lub karpiówka, proponuje Ci znaczyć markerem odległość na żyłce wtedy będziesz rzucać w to samo miejsce i zanecisz jedno miesce, Chwile podpatrywałem jak łowią ligowcy na zawodach ale przez 30 minut nikt nic nie złowił, większego oprócz 10 cm uklei, myślę ze moim wynikiem w 3h ktore bylem bylbym w czołówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Od strony taśm jest taki uciąg, że trzeba stosować takie ciężkie koszyki? Mam zamiar w tym roku pierwszy raz się wybrać na Topolę od strony taś dlatego pytam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Spokojnie wystarczy 20g nie ma tam żadnego uciągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 Ja proponuje 40-60 g, chodzi o dalekie rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 No tak żeby rzucić dlalej tyrzeba zwiększyć obciążenie, dzięki koledzy za radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi