suhhar Napisano 19 Maja 2013 Share Napisano 19 Maja 2013 ale ujnia na topoli ! porazka totalna od 5.30 do 10 ani brania. Kumpel na bata złowił płotke i to wszystko. Ludzi full nikt siatki w wodzie nie miał. Pozniej kolesie karpia wyciagneli jakims cudem i to wszystko. Narazie nie ma po co jechac chyba zeby sie poopalac acha woda strasznie wysoka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 Wczoraj na Kozielnie pływający wędkarze zauważyli i zgłosili straży rybackiej zastawione sieci W związku z powyższym zastanawiam sie czy straz lub policja interweniowała? Ktos ma jakies informacje? Na Topoli pewnie tez kłusują Ci sami tubylcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 suhhar W którym miejscu siedziałeś ?? Ciekawe jest to co piszesz bo byłem wczoraj od 4:30 do 14 i miałem ok 20 ryb. Chyba wszyscy w koło mnie mieli jakieś ryby na koncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 20 Maja 2013 Share Napisano 20 Maja 2013 od błotnicy i u mnie nikt nie miał siatki w wodzie. Chyba ze sie cos ruszyło po 10 jak pojechałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 rolando22, jak widać cisza żadnego info na stronie PZW nie ma ani nigdzie indziej więc pewnie rozeszło się wszystko po kościach;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 rolando22, możesz dać znać, wysłać linka do lokalnych gazetek, przeważnie lubią takie tematy i mogą się pokusić o sprawdzenie, opisanie itp a nagłośnienie jest ważne. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Panowie a czy ktoś zaobserwował już żerowanie boleni ? jak ostatnio byłem to tylko raz widziałem i to w oddali jak sie spławiał a przy brzegu nic. W zeszlym roku to na 1 maja tak waliły że szok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianslupiec Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 suhharW którym miejscu siedziałeś ?? Ciekawe jest to co piszesz bo byłem wczoraj od 4:30 do 14 i miałem ok 20 ryb. Chyba wszyscy w koło mnie mieli jakieś ryby na koncie Hej Retroper ,gdzie siedziałeś ? Od strony Błotnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Wyslalem Ci PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Maja 2013 Share Napisano 24 Maja 2013 RETROPER, a co ty taki tajemniczy pochwal się co miałeś za rybki i gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moral Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Cisza się zrobiła, chyb ryby dobrze idą teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymek Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 W sobotę nic nie brało tylko tablice rejestracyjne zap***** z auta. Już drugie w przeciągu 2 lat także jak sie wybieracie na Topole to lepiej żeby były przykręcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Pierniczysz ! ja odkąd tam jeżdze nic mi nigdy nie zgineło nawet jakies wedki czy coś. Nawet kumplom nigdy nic nie zajeb....A w którym miejscu ci tak zrobili ? zgłosiłeś kradziez na policję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymek Napisano 26 Maja 2013 Share Napisano 26 Maja 2013 Ukradli na parkingu przy samym szlabanie, auto było kolegi podobnie jak poprzednie. Kradzież od razu zgłosiliśmy gliniarz co przyjmował zgłoszenie mówił, że o 18:20 tankowali na orlenie w Ząbkowicach i odjechali. za pierwszym razem jak ukradli to koleś jeździł po różnych stacjach złapali go w Strzelcach Opolskich musieliśmy jeszcze na sprawę tam jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 na topoli sa 2 kozackie miejsca w tym roku bylem 2 razy z kumplem i za kazdym razem po kilka leszczyków +- 60 cm nie łapcie tam gdzie jest od h wędkarzy zbyt duza presja;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 LeChifre, pewnie znasz jezioro jak swoj dom wiec wiesz gdzie sie zasadzic a my tacy amatorzy to siadamy gdzie sie da. Ja kiedys siadlem w miejscu gdzie nikogo nie bylo woda byla mała to trafiłem na taka głębine ok 5-6m albo i lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dambase Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 Jak ryby biorą to wszędzie można złapać... Nie mam na Topoli ulubionego miejsca, zawsze siadam tam gdzie mało ludu, najlepiej nikogo 270Ha wody i dwie miejscówki hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 29 Maja 2013 Share Napisano 29 Maja 2013 aa jak tam zawody na Topoli coś ktoś wie ? wyciągneli jakiegoś karpia ? pogoda była masakryczna wiec ciekawe jak efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 2 ale za to jakie bo po co inne jak tam zawsze biorą;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 a które rejony na spina polecacie?? Wiem ze pomiędzy wyspami kolega zerwał sporego suma i od tamtej pory nic sam złapałem tylko szczupaka 88cm polecacie cos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 LeChifre, czyli nie łowisz od taśm, tylko z przeciwnego brzegu. Te Twoje miejscówki z kolegą to od lat macie czy dopiero odkrycie tego roku? Powiem Ci młody wędkarzu, że od taśm ciągnie się również piękne leszcze i nawet karpie, poprostu trzeba wstrzelić się w dzień. Miałeś szczęście z kolegą i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Pilczyk, nie zgodzę się z Tobą odnośnie dnia bo ja łowiłem leszcze od taśm a kumple po drugiej stronie nie mieli brania, więc coś musi być też miejscem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 azfish, może i masz rację, a może i ja , wędkowanie to niezła łamigłówka i może dlatego tak uzależnia prawdziwych wędkarzy . Ale powiem Ci, że ja tylko łowię od strony taśm i nigdy nie byłem na przeciwległym brzegu, a czasem na prawdę trafiają mi się tam piękne leszcze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Racja Pilczykzgodze sie z toba że na taśmach da rade cos ładnego pociągnąc ale nie lubie tłoku i szukam spokojniejszych miejsc ktore mam a o których dowiedziałem sie od wędkarza który łapie juz od ponad 40 lat. Ostatnio byłem od strony błotnicy ze starszym na 2 dni i jak juz sie ciemno robiło nastąpiło kosmiczne branie lekko podciągneło swingera i nagły atak przy zacięciu poczułem mocniejszy opór chwia walki i żyłka strzeliła ;/ przez dwa dni poszedł tylko jeden sandał 5 leszczy i 1 karpik o drobnicy nie wspominam bo szkoda gadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 LeChifre, ja obstawiam że był to boleń. Bierze zarówno na białe jak i na żywca. Nie wiem na co Ty lowiłeś, ale bolek - to nr 1 pod względem waleczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi