aregmax Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Byłem dziś na taśmach 9-13. Bierze raczej tylko drobna ryba, wpadło mi 11 leszczy wszystkie około 25cm. Nie słyszałem żeby ktoś zaliczył coś większego obok, chyba że później. W piątek widziałem, że wpadł karpik w miarę przyzwoity, może 3-4 kg. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianslupiec Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Koledzy , ma ktoś jakieś informacje co się dzieje teraz na Topoli ? Czy błoto koło garbatego mostku duże ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moral Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 a tam coś można złapać w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianslupiec Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 moral, myślałem że można. Sądzisz że już nie ma po co tam jechać ? Pytam bo widzę żeś z Ząbkowic jest , to może coś wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 błoto to tam napewno jest moral, ma racje ja tam nigdy nic nie złowiłem a ludzi w pi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Wczoraj była wielka cisza na zbiorniku i woda kawa z mlekiem (na taśmach). Podpytałem tych co siedzieli i wróciłem do domu na piwko. Cały wynik tam to było kilka mniejszych rybek na tyczkę. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Witka co taka cisza ? nikt nic nie poławia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 aregmax, a powiedz kolego, jak tam z tym syfem puchowym z topoli? Dużo jeszcze jest? Bo tydzień temu nie szło Łowić na Pilcach i Bartnikach. To pewnie i na Topoli też był. A teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Przyłączam sie do pytania bo w weekend trzeba cos zarzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Na Topoli (taśmy) czysto, raczej tam nie napływa. Nie wiem jak ujście bo tam nie jeżdżę ale stawiałbym ze też ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Dzieki aregmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Na pilcach syfu juz niema wiec na Topoli napewno tez nie. Jak to było to nie szło łowić na żadnym stawie na pilcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Ktoś się odważył w te upały, może wieczorem? Weekend też gorący Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 W poniedziałek na tasmachw godz. 10-13 jedna 50tka i kilka mniejszych, obok tez trafiały sie większe , wiec warto nawet w upal spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Fajne newsy a widac jakies ataki na drobnice?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Jak byłem tam 10 minut we wtorek (przejazdem) to dwa razy boleń skoczył. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 2 tyg temu byłem z bratem i dziadkiem na tasmach. Od 5 do 12 efekt 18 leszczy w tym dwa 52 cm i 48 i jeden 42. reszta okolice 35 i 30. Za to wczoraj wróciliśmy z nocy. 15 h , sześć pickerów, delikatne zestawy, nęcenie jak przystało na taki wypad i totalne zero. Leszczyk i jazgaczyk. Wędkarzy na taśmach nie było w ogóle. Nie wiem czy to efekt pogody czy niedawnych zawodów ale był dramat. Za to na garbatym moście naliczyłem 9 campingów jak wracaliśmy.... Także drodzy koledzy wszystko zależy od dnia Można być pare godzin i nałapać aż miło i to nie takich małych ryb, a można mieć jedno wielkie jajo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 W piątek wieczór 20-24 było podobnie czyli cisza. Na nockę nie zostałem. Większość bez efektów lub przypadki. Pogoda na poniedziałek ma się zmienić więc może się odmieni. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Dżejson, na co te leszczycha wzięły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Dzisiaj plywałem z łódka do 12 i jedno tylko branie a kumpel tylko okonka, pozniej stanelismy na leszcze to brały takie wielkości dłoni. Z tego co widziałem to wyciagał prawie każdy takie leszczyki szkoda ze wszystko do siaty trafiało. Leszcze max 25-30 cm płaskie jak papier śniadaniowy. Ogolnie ze spinem lipa. Leszczyki brały na białego jak coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Jako zanęta stosowanie traper leszcz specjal z dodatkiem atraktora leszcz bream i płatków owsianych. Można dodać robaków jeszcze, ale my się w to nie bawimy przy połowie na grunt Za to jako przynęta haczykowa białe robaki wcześniej przesiane od "smrodu". Liczba 3-4 na haczyk 10. Przypon 14 na jednej wędce i 16 na drugiej. Ale nie jest to wyrocznią jak widać bo z czwartku na piątek od 19 do 9 rano nie mieliśmy już takich efektów Jak ryba jest w rejonie brań to się złapie, jak nie to święty Boże nie pomoże.. Stawiam tu jednak na złą strategię naszego wyjazdu....upały i popołudniowe kąpiele miejscowych....Gdy łapaliśmy te patelnie to wiało jak cholera i kropił deszcz a pogoda max 17 C była. Najlepsze brania paradoksalnie o 9:00 rano , a potem druga tura o 10:30 aż do 11:30 Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 brania paradoksalnie o 9:00 rano , a potem druga tura o 10:30 aż do 11:30 to dlatego że rundka doodkoła jeziora zabiera leszczom około 1,5 godziny hehehe potem peleton się rozciąga (maruderzy) i połapać mozna dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 hehehe dokładnie ja pamiętam że zawsze brania sie zaczynały około godz. 9 z ojcem sie smialismy ze na sniadanie przyplynely ale nie ma co gadac z roku na rok coraz gorsze efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Siema ! czy już nikt nie jeżdzi na topole ? byłem dzisiaj na rzece powyzej garbatego woda superrr do łowienia i czysta ale ANI brania ;/ pozniej pojechałem na topole na cypel tam zajete ale obok stanąłem i porzucałem troche tez ani brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 suhhar, na rzece na co łowiłeś? spin? czy na białą rybkę? Ja dawno nigdzie nie byłem, jakoś nie moge się urwać z roboty. A na weekend pełno ludzi pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi