suhhar Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Tak ze spinem tylko chodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Witam A wie ktoś może , od kiedy można łowić z wyspy na topoli ??? Bo z tego co pamiętam to na Kozielnie jest zakaz a na Topoli nie. Pozdrawiam. Ps. Z góry dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Siemasz na Topoli na wyspie już siedzą więc zapomnij bo jest teraz tylko 1 miejsce i juz zajete jakby woda opadła o 2metry to by było duuuzooo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Wielkie dzięki suhhar za info, tak czy inaczej planuję wypad na ryby za tydzień lub dwa, może akurat miejsce się zwolni albo woda ciut opadnie. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 speedy3457, jak masz piłe mechaniczną to sobie zrobisz miejscówkę fajną. Tylko nie wiem jak tam z pozwoleniem na wycinanie drzewa na wyspie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 A co tam od strony taśm? Czy można tam łowić w nocy? można rozbić namiot? Pozdrawiam z Chorwacji.Śledze Was z WFI:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 He he he W 97 roku, na Mietkowie wpadliśmy z chłopakami na podobny pomysł, z ta różnicą że cięliśmy wielkie kłody które woda wyrzuciła na brzeg i oczywiście po chwili przypłynęła policja ale skończyło się na upomnieniu, natomiast w 2009 na topoli tez cięliśmy drewno na ognisko to nikt się tym nie zainteresował. Lecz teraz wolę już nie ryzykować bo może się to skończyć konkretną grzywną, a i człowiek wyrósł już z głupich młodzieńczych pomysłów. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Pilczyk tak przy okazji to wszędzie na topoli można łowić w porze nocnej ale namiotu już rozbić nie możesz, no chyba że bez podłogi. I nie wolno palić ognisk tylko grill pozostaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Speedy3457 dzięki za info,podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Jak bez podłogi o co chodzi?? czyli mam sobie w namiocie dziure wywalic??;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 z tymi namiotami to tylko teoria bo pełno namiotów normalnych zawsze widze i nie chce mi sie wierzyc ze kontrola ich wszystkich rypie mandatami. Co do wycinania drzew to by sie przydało na wyspie zrobić porzadek a nie wiem czy kontrol ma łodkę zeby przyplynac na wyspe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Coś ktoś łapie na Topoli na taśmach? Bo zamierzam się jutro wybrać, a nie wiem czy warto siedzieć bez żadnego ruchu przy wędkach... Proszę o prawdziwe informacje Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Byłem w piątek 17-24 (taśmy) ale czas mija, może teraz jest juz lepiej. Było ogólnie bardzo marnie. Dopiero na sam koniec bliżej północy koło mnie złapali 2 lub 3 leszcze nieco większe i nie wiem jak później im szło. Do późnego wieczora była lipa i tak u wszystkich bo chodził gostek i odpytywał większość. PS. Niespodzianka, złapałem karaska na Topoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Dzięki za informacje:) Bardzo dobre info o tym karasku, może kiedyś będzie ich tam więcej:) Jak wrócę to dam znać co i jak na Topoli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Daj spokój z Topolą normalnie bryndza na maxa nic tylko te leszczyki biorą wielkości dłoni a wszyscy je do siaty walą. Kurde jakby tam innej ryby nie było nawet te ładne płocie, karpie czy własnie karasie gdzie to sie podziało ? a przeciez sa tez inne ryby np: świnka, jaź, jesiotr, jazgar, okoń, sandacz, szczupak, tołpyga, boleń. sum i wiele innych gatunków ale normalnie nie idzie ich trafić. W tym roku straszna lipa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymek Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 koledzy... żadna bryndza tylko odpowiednia zanęta moje połowy z nocki ubiegłego tygodnia karpik 62cm 5,80kg i 7 leszczy najmniejszy 56cm 3kg (wszystko ważone na macie) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c102e3920f44170d.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moral Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 które miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Przestań dymek chrzanić, dziś z nocki było ok 15 facetów i każdy jak jeden mąż mówił, że w nocy NIC nie brało. Kompletnie. A sprzęt mieli nie za kilka stów, a raczej tysięcy złotych na oko co niektórzy. Zanęty pełne wiadra i co? Ty złapałeś karpia? A ja wieloryba serio, na czerwonego, takiego ze 20 kg....Nie cierpię takich opowieści co to kto nałapał (a przeważnie stare dziadki opowiadają), a jedziesz nad wodę i każdy nie ma albo nic, albo ma jakąś tam bzderkę w sieci, sporadycznie powtarzam sporadycznie ktoś jednego ładnego 50taka. Tak więc byłem dziś od 4:15 do 10:30 i jakieś tam brania były od 4:30 do 6 a potem grobowa cisza, ludzi jak much, więcej jak tych rybek w siatkach. Siedziałem na swoim sprawdzonym miejscu, gdzie nie raz padły z mojego kija ładne leszczycha i niestety efektów prawie żadnych. Dwóch kolesi niedaleko mnie, co mieli zasiadkę na noc coś pociągnęli ok 5 rano, były to ładne leszcze, jeden miał jazia z późnego wieczora takiego ze 45 cm. A tak to same bzderki i to w bardzo małej ilości jak na tą porę roku. A w nocy nic, rozmawiałem z wieloma i naprawdę nic, załamywali ręce, że czekali w nadziei, a tu wielkie zero ....Ale tak, dymek łapał karpie i rekiny. Ma przecież lepszą zanętę jak dwudziestu paru innych obok wędkarzy. A robaki pewnie aksamitne z balsamem. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianslupiec Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Potwierdzam to co pisze Dymek.... Każdy dzień wędkowania na Topoli w ostatnim okresie uwieńczony był leszczami w okolicach 55-58 cm . Przeważnie w siatce (a następnie w wodzie)lądowało około 5-6 sztuk w dzień , i dwa razy tyle na nocce. Podchodziły też ładne płocie (30-35 cm), oraz świnki ponad 50 cm .Udało mi się również przechytrzyć kilka pięknych karpi. Oczywiście to wszystko nie było podczas jednego wypadu . Na Topoli spędziłem miesiąc ze swoją kobietą, kotem oraz kempingiem. Ogólnie nie było ani jednego kiepskiego dnia , nie licząc sytuacji (bodajże 8 czerwiec) gdy obfite opady spowodowały iż Nysą Kłodzką płynęło wszystko.Nawet lodówki i inne gadżety. Także na Topoli można połapać Pozdrowienia dla niedowiarków Jakby co ,to wszystko udokumentowane moim FujiFilmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 a te wszystkie piękne rybki to od taśm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Sądząc po tym co napisał, to siedział miesiąc w campingu na garbatym moście, gdzie od półtorej miecha takie osobniki blokują wędkowanie prostym wędkarzom. Od Campingów są.....campingi! A nie cyple PZW ;/ Oby ktoś się wreszcie tym zajął, nie może być, że kilku wędkarzy blokuje łowiska na całe wakacje ;/ P.s Mimo wszystko gratuluję pięknych ryb, jednak pewnikiem jest, że jest to efekt długoterminowego nęcenia. Na wypad jednodniowy,dwudniowy takie ryby są przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymek Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Widać, że nie ma co tu pisać jak ktoś sie pyta co na Topoli. Ryby złapane na nocce z czwartku na piątek. Brania zaczeły się ok 1:00 karp dokładnie o 1:50 od strony Błotnicy. Myślcie sobie i piszcie co chcecie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Jestem czasem z starszym od strony błotnicy i ładnie tam czasami ciągna wczoraj byłem swiadkiem holowania amura+- 4kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 czyli budujemy teorię, że leszcze polubiły drugą stronę? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejson Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Namieszali w głowie i chyba trzeba będzie sprawdzić Ja wiem dymek, że nie wskażesz mi konkretnie miejsca, ale powiedz, było to przy wsi Błotnica czy gdzieś dalej, w którymś z kierunków brzegu? Ilu dniowe było to nęcenie? Mógłbyś polecić jakieś zanęty na tak piękne ryby? Jeśli Cie rozgniewałem to przepraszam, po prostu tyle się już nasłuchałem opowieści od wędkarzy, którzy potem łapali mniej niż ja, że trudno mi było uwierzyć, ale skoro tyle osób to potwierdza to jak mówię zwracam honor i gratuluję takich okazów! Mógłbyś powiedzieć również jaką grubość żyłki i przyponu używasz do holu takich karpi i leszczy? Optujesz podobnie jak ja, że im cieniej tym lepiej, czy jesteś po stronie tych, którzy uważają, że przypon nie ma znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi