keri Napisano 21 Października 2005 Share Napisano 21 Października 2005 Zapraszam wszystkich kolegów wętkarzy o opisywanie tej części Narwi. Najciekawsze miejscówki, najwieksze ryby i inne tematy które mogą zaciekawić wędkujących z tego terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 24 Października 2005 Share Napisano 24 Października 2005 moge napisac kilka slow + zdjecia o narwii w okolicach pultuska, okolo 50 km od ujscia do zal. zegrzynskiego jesli ktos ma ochote przeczytac i obejrzec ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 25 Października 2005 Share Napisano 25 Października 2005 moge napisac kilka slow + zdjecia o narwii w okolicach pultuska, okolo 50 km od ujscia do zal. zegrzynskiego jesli ktos ma ochote przeczytac i obejrzec ) Gorąco zachęcam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 25 Października 2005 Autor Share Napisano 25 Października 2005 Zachęcam wszystkich do opisywania narwi na każdym odcinku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 7 Listopada 2005 Share Napisano 7 Listopada 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1981 Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Szanowni Koledzy Wkrótce wybieram się na spływ Narwią i przy tej okazji chciałbym trochę powędkować. Trasa będzie obejmować odcinek od Narewki do Rzędzian lub nieco dalej. Czy ktoś z was zna jakieś atrakcyjne miejsca na tym odcinku, warte szczególnej uwagi oraz na jaki gatunek warto sie nastawić o tej porze roku? Chętnie wysłucham wszelkich porad i wskazówek odnośnie wędkowania na tej rzece. Najchętniej łowię drapieżniki na spininng, zywca. Z góry dziękuję! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 17 Lipca 2008 Autor Share Napisano 17 Lipca 2008 Znam Narew mniej więcej od miejscowości Doktorce i w okolicach tej miejscowości ryba na jaka się głównie nastawiaj to powyżej mostu szczupak, poniżej szczupak jaz. Z okoniem tam jest krucho. Kolejne miejsca to w okolicach Bokin, tam już można trafić na przyzwoite okonie, jest trochę szczupaka ale trafia się głównie drobny i jaz. Jazia jest tam sporo ale jak to jaz jest ciężki do upolowania. Następnie Kruszewo to dzika rzeka jeszcze mająca spory stan szczupaka, tam głównie króluje wędkowanie na żywca i na niego są najlepsze rezultaty. No i okolice Rzędzian, ten odcinek lubię najbardziej, ryby to głównie okoń, szczupak, boleń kleń. Okonie +30 w okolicach Rzędzian to nie wydarzenie. Łowiłem tam też ładne klenie i szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1981 Napisano 17 Lipca 2008 Share Napisano 17 Lipca 2008 Dzieki za info Keri. Zapomnialem rowniez o fundamentalnej sprawie, jak tam jest z pozwoleniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 18 Lipca 2008 Autor Share Napisano 18 Lipca 2008 Wędkujesz tam tylko na podstawie składki nizinnej, czyli żadnych dopłat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darnok29 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Witam a zna ktos dobre miejscowki sandaczowe w okolicach Wizna-Niwkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juranty Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Darnok ja w zeszłym roku łowiłem na tym odcinku. Muszę przyznać, że ciekawych miejsc tam nie brakuje. W maju wybieram się tam z echosondą, aby zbadać cały ten odcinek. Jeżeli chodzi o sandacza, to pewnie tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Z tego co słyszałem to w tamtych okolicach też jest dobra miejscówka na wiosenne jazie i bolenie. Niestety sam nie miałem przyjemności tego sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djdeedh Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 okolice Ciełuszek, duża płoć troche szczupaka, na starorzeczu piekne liny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juranty Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 okolice Ciełuszek, duża płoć troche szczupaka, na starorzeczu piekne liny. Kiedy tam łowiłeś? Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 djdeedh, opowiadaj o tych Ciełuszkach jestem ciekaw tego łowiska bo prawdę mówiąc nigdy tam nie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthol Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Witam. Odświeżę trochę temat. Pospacerowałem trochę ze spinningiem ostatnimi czasy. Rezultaty baaardzo marne. Najwięcej czasu spędziłem w Rzędzianach zarówno przed jazem jak i za. Efektem było kilka szczupaczków +- 30 cm:(. Trafił się jeden okoń 33 cm. W zasadzie pomału zaczynam wątpić w większe okazy szczupaka w tych okolicach. Ostatnio zrobiłem sobie przejażdżkę z Tykocina do Kiermus dróżką obok rzeki. Z racji późnych godzin rzuciłem dosłownie kilka razy w paru miejscach (bez rezultatu) ale rzeka wygląda obiecująco. Może bywa ktoś z was w tamtych rejonach i mógłby napisać czego z grubsza można się tam spodziewać. Jak ze szczupakiem, sandaczem, boleniem? Kolejne pytanie to czy warto na tamtejszych starorzeczach posiedzieć ze spławikiem? Zgóry dziękuję i pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juranty Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Warto posiedzieć, ale musisz nęcić. Musisz to robić co najmniej 2 dni, aby były większe efekty. Jest tam linek, płoć i inne gatunki. Jeżeli chodzi o rzekę, to możesz trafić leszcza z gruntu. Na spinning może trafić się szczupak lub okoń. Rewelacji raczej tam nie oczekuj. Lepsza byłaby Strękowa Góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthol Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Lepsza byłaby Strękowa Góra. Tam planuję następną przejażdżkę zwiadowczą . To już kawałek od Białego ale na pewno się wybiorę po pracy któregoś dnia. Właściwie to dopiero zaczynam poznawać Narew i każdy namiar w okolicach Białegostoku mile widziany. Dzięki kolego za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerrit Napisano 1 Grudnia 2009 Share Napisano 1 Grudnia 2009 polecam kolegom odcinek Narwi od ujścia Biebrzy do okolic Bronowa-można pospiningować,grunt też daje niezłe wyniki(płoć 34 cm 11.2008).ja od niedawna lubię tam ,,pomiętusować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oski Napisano 21 Czerwca 2010 Share Napisano 21 Czerwca 2010 Więc tak odświeżę temat . Od niedawna często wędkuje na Narwi . Swoja podróż zacząłem od zapory na Zalewie Siemianówka . Idąc w dół rzeki mniej więcej 10 km zaobserwowałem że najlepsze wyniki miałem może 300-400 metrów od zapory . Mimo bardzo wysokiej wody na rzece ( nigdy przedtem takiej nie widziałem a jeżdżę na Siemianówkę już prawie 7 lat ) szczupak bierze jak szalony . W ciągu jednego dnia złapałem 9 sztuk w przedziale od 1.5kg - 5kg . Naprawdę polecam tą miejscówkę spininngistom i ludkom łowiącym na żywca . Zaczepiąc na hak karasia 15-20 cm można się spodziewać naprawdę dużego zębatego . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel28 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam a kto mógłby mi powiedziec na jaką i na co nastawiac się na odcinku poniżej Wizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaczorrr Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam jestem z okolic Łomży dopiero się uczę. Mógłby ktoś podrzucić namiary na dobre łowisko. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello92 Napisano 16 Stycznia 2013 Share Napisano 16 Stycznia 2013 Odświeżę trochę temat. Łowie,a raczej próbuje łowić w okolicach Suraża, dokładnie Zawyki. Ostatnio byłem tam z wędką w sierpniu 2012, rzeka była wylana to nic przez 3 dni nie złapałem. Następnie wybrałem się w październiku, rezultaty nie były zbytnio duże ale każda ryba cieszy - na 2-3h spiningowania 1 szczupak, i kilka niezaciętych brań. Nie wiem czy jednak nie ma tam za dużo już ryb.. bo z tego co się orientuję, to miejscowi brodzą z siatką na potężną skale :/// Może ktoś z was łowi w tych okolicach i ma coś więcej do powiedzenia? Zapraszam do wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi