heckert1 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 jak oceniacie marzec na miętusa?zna ktos moze jakas dobra miejscowke na warcie w okolicy poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Mi się zdarza łowić miętusy nawet do początku lipca, ale im zimniejsza woda tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guslik Napisano 25 Lutego 2009 Share Napisano 25 Lutego 2009 Czy łapał ktoś mietusy na wiśle w warszawie? i czy teraz jest odpowiednia pora? (oczywiscie jak sie okres skonczy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Niby za dwa dni zaczyna się najlepszy czas na mietusa. Wiecie coś jak z nim nad Odrą? Ruszył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 U mnie na Wiśle ruszył już od 2 tygodni ładnie gryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
virago535 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 U mnie na Wiśle ruszył już od 2 tygodni ładnie gryza jaką przynętę stosujesz jeśli można wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Filety z leszcza a po okresie ochronnym cert to filety z certy moim zdaniem lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desperado Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 lawdzoj82 gdzie zasadzasz się na miętowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 kolo mostu przy 1 filarze ale od strony miasta W tamtym roku tylko tam brały i w tym na razie tez Kiedys na opasce na przeciwko elewatorów ładne gryzły ale w tamtym sezonie było pusto a w tym jeszcze nie byłem bo na razie okupuje filar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojk Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 lawdzoj82, Wklejaj foty chętnie obejrzymy tegoroczne mięstusy;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Właśnie, dalczego sięnie pochwaliłeś w temacie jak było dziś na rybach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Bo nie ma czym się chwalić a poza tym rzadko na tym forum wklejam foty bo goszczę non stop na innym tu jestem przelotem Jak złowie takiego kolo kila to wkleję foty a tak na poważnie na razie biorą same szczyle maks 32 cm wiec nie ma po co robić fotek Ostatnio kumpel dął mi szkolę on 3 a ja żadnego a łowił feederami i miał przewagę widział delikatne brania a ja na pałach do 150 gram ( używam spinów kompozytowych ) nie widziałem brania W nowym roku pomyśle o jakiś feederach na miętki bo zaczynam do nich się przekonywać ( widać najmniejsze skubniecie fileta) Miąłem iść dzisiaj ale gorączka mnie przykuła do wyra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czupa Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Zawsze miętus kojarzył mi się z dość niewielką rybą, patrząc na rekord kraju 3.84 kg - 72 cm. Przeglądając ten temat postanowiłem poszukać czegoś więcej na temat tego gatunku i okazało się, że możliwości ma dość duże gdyż może dorastać do 120 cm i osiągać masę do 34 kg. Szkoda tylko,że nie znalazłem gdzie takie łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Takie to u ruskich bo tam nie których rejonach cały rok zima i miętus żre cały rok Ja największego złowiłem 1,5 kg i tez większego nie wiedziałem na oczy na zywo bo w gazetach owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desperado Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 kolo mostu przy 1 filarze ale od strony miasta W tamtym roku tylko tam brały i w tym na razie tez Kiedys na opasce na przeciwko elewatorów ładne gryzły ale w tamtym sezonie było pusto a w tym jeszcze nie byłem bo na razie okupuje filar Jak wyzdrowiejesz to sprawdż plaże między 2 a 3 głowką brały tam co roku na fileta. Dwa lata temu z zegarkiem w ręku zaczynały brać godz18 , blisko 3 głowki , co dzień punkt 18 , waliły jak głupie , o po godzinie brań kompletna studnia. Zobacz też za 3 głowką , łowiłem tam ładne mętosy , brały rzadko ale same grube , trafiał się też sandol. Mowa o glówkach na Toruńskiej. Tylko nie wiem czy przy tej wodzie tam się dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 ak wyzdrowiejesz to sprawdż plaże między 2 a 3 głowką brały tam co roku na fileta.Dwa lata temu z zegarkiem w ręku zaczynały brać godz18 , blisko 3 głowki , co dzień punkt 18 , waliły jak głupie , o po godzinie brań kompletna studnia. Zobacz też za 3 głowką , łowiłem tam ładne mętosy , brały rzadko ale same grube , trafiał się też sandol. Mowa o glówkach na Toruńskiej. Tylko nie wiem czy przy tej wodzie tam się dostaniesz. _________________ Dzięki za info bo na toruńskiej jeszcze nie próbowałem zasiadki za miętowym No przy tej wodzie będzie ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Pogoda na "mietka" super ,kto sie wybiera :cool:są odważni ,czy tylko Manika pogięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 są odważni ,czy tylko Manika pogięło Ja jestem co drugi dzień na rybach Co prawda nie na miętusa, ale... Sandacze zaczęły żerować po zmroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 4 Listopada 2009 Share Napisano 4 Listopada 2009 Przypominam, że temat dotyczy metod połowu Miętusa i w dalszej jego części chciałbym czytać posty właśnie tego dotyczące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Dzisiaj zrobiłem zasiadkę za miętusem Miętusy słabo zerowały jedno branko jedynie na filecika z leszcza które przyniosło wymiarowego miętusa.Zdjęcie słabej jakość bo coś mi się aparat w telefonie rozregulował a nie chciało po ciemku mi się już go ustawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 lawdzoj82, graty ,choć fota bardzo kiepska to widać że miętus ,ja jeszcze tydzień poczekam aż woda się uspokoi.O której godz. masz brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 O której godz. masz brania. na ostatniej wyprawie zaczęło coś się dziać dopiero po 18 godzinie bo na wcześniejszych po 18 można było już jechać do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Jak się czyta o miętusie to brania macie w 95% jak nie w 100% przypadkach w okolicy 18. Ciekawie czemu tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 8 Listopada 2009 Share Napisano 8 Listopada 2009 Jak się czyta o miętusie to brania macie w 95% jak nie w 100% przypadkach w okolicy 18. Ciekawie czemu tak? Z racji tego ze miętus w dzień nie zeruje to zachód słonica i ciemność jest dla niego właściwą pora na zerowanie( może trwać i godzinę albo dłużej zależy od miejsca i pogody ). Później brania ucichają ale przez noc może zerować o określonych porach i kilka razy trzeba trafić a ja nigdy się nie odważyłem siedzieć dłużej niż maks do 22 bo szkoda marznąć i zarywać nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 Jak się czyta o miętusie to brania macie w 95% jak nie w 100% przypadkach w okolicy 18. Ciekawie czemu tak? Pewnie mają zegarki U siebie przez dwa ostatnie lata tez o 18 brały tak plus minus 10 minut. W tym roku jeszcze nie byłem ale już sie szykuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi