cinex-one Napisano 3 Lutego 2010 Share Napisano 3 Lutego 2010 Abu podobno za jakosc trzeba placic .......no coz te nasze hobby do najtanszych nie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinex-one Napisano 5 Lutego 2010 Share Napisano 5 Lutego 2010 Sprzet odebrany , nie bede nowego tematu zakladal a mam pytanie jakiego wezla uzywacie do laczenia plecionki z przyponami (kevlar, stalka itp.) albo inaczej jakiego wezla uzywacie do polaczenia plecionki z kretlikiem?? W niedziele ide testowac sprzet i chce byc w pelni przygotowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 6 Lutego 2010 Share Napisano 6 Lutego 2010 Tu na pewno coś znajdziesz http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1535 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1729&highlight=w%EAze%B3 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1490&highlight=w%EAze%B3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Witam zakupiłem ostatnio nowego kija Daiwa Exceler Jigger 2,70m 5-25g zamontowałem na nim kołowrotek Shimano Catana 2500 Fa jednak jakoś jego stopka jest jakby wieksza niż preferowana do tego wędziska . Mocowanie na tym wędzisku to klasyczne fuji .Boję cie mocniej go dokręcić bo pierścień mocujący wydaje dziwne dźwięk a nie chcę żeby pękł. Może coś polecicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 stopki plastikowych kołowrotków są nieco grubsze niż ich odpowiedniki metalowe nawet tej samej firmy, jednak nie powinno być problemu.. w końcu to dość niewielki kołowrotek. wstaw fotki jak to dokładnie wygląda to będziemy mogli coś więcej powiedzieć. jeszcze nie miałem takich problemów z żadnym DPS'em. może zatkany albo wadliwy, gdzie kupowałeś kij ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 kij kupiłem na allegro ale nowy z gwarancja , zdjecia postaram sie jutro wstawić po powrocie z nocnego wypadu na sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Mam taki sam zestaw i nie widze zadnego problemu.Wszystko pasuje idealnie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d399d4b66be6c290.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Znajomy właśnie kupił ten kij razem z Kołowrotkiem Exceler Plus 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Witam kolegów. Mam pytanie odnośnie kołowrotka Daiwa Bradia (made in Japan). Jako że to jest nowy model Daiwy mam pytanie. Czy ktoś już może posiada ten kręciołek? Bo ja się zastanawiam nad jego kupnem. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 nikt koledzy nie mial stycznosci z tym kreciolem__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 nikt koledzy nie mial stycznosci z tym kreciolem__stykam się z nim jakieś pół roku.. kołowrotek jak kołowrotek.za takie pieniądze(choć bez przesady, szaleństwa tutaj niema) wszystko musi działać jak należy - tym bardziej przy lekkim spiningu czy spławikówce, rozmiar 2500R nie ma prawa do żadnych usterek czy zużycia. jak masz jakieś konkretne sprecyzowane pytania to pisz. też kilku userów na jb.pl ma ten młynek ale nikt się póki co nie wypowiadał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Znalazłem coś takiego w sieci Co to za wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 18 Lipca 2010 Share Napisano 18 Lipca 2010 Exceler na rynek amerykański odpowiednik naszego Exceler Plus i baza do Team Daiwa-D (dołożone jedno łożysko i podwójna korbka). Ten Exceler to bardzo bardzo bardzo dobry kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asta Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 W US można go wyhaczyć za 150$ A jak się sprawuje tulejka w rolce kabłąka zamiast łożyska ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 30 Września 2010 Share Napisano 30 Września 2010 Witam Szanownych Kolegow, moge kupic kolowrotek Daiwy Tournament Airity 3012. Czy ma ktos jakies doswiadczenie z taka maszynka? Prosze o opinie. Dziekuje z gory:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptunx Napisano 2 Listopada 2010 Share Napisano 2 Listopada 2010 Witam, ...mój pierwszy post więc bądźcie wyrozumiali:), w końcu nazbierałem trochę kasy i chce złożyć zestaw, lekki spin plus kręciołek do niego. Spining właściwie już wybrałem do Robinson Diaflex light spin 2,70 8-24gr. Rybki to głównie okoń i szczupak. Oglądałem ostatnio kołowrotek jak w temacie w jednym ze sklepów ma super cenę 330zł i wydał mi się odpowiedni do tego zestawu, martwię się tylko o jego wytrzymałość bo przeczytałem kilka słabych opinii na jego temat, jeśli nie ten to co ewentualnie w zamian, górna granica to 500zł. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opsi Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 Witam wszystkich! Zastanawiem sie nad kupnem nowego kołowrotka na ciezki spin ale nie do glowek tylko ciezkich woblerow takich od 60 gram.No i tutaj chcialbym prosic o wasze odczucia i wiedze,mianowicie czy jest sens wydawac 800 zloty na kolowrotek daiwy i czy do takiego łowienia wystarczyl by np Sprored?Troche sie uczytalem ze czasem to co drogir nie znaczy najlepsze,ciekaw jestem co wy o tym sadzice? Moje typy mlynkow ktore wpadly mi w oko to Daiwa: Caldia X Gs8 Team Daiwa TD R4 Team Daiwa-D Shimano Twin Power XT-RB Twin Power Ci4 RA mozej jeszcze Stradic no i ten tajemniczy Spro red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endryou Napisano 13 Grudnia 2010 Share Napisano 13 Grudnia 2010 W tej cenie - kupisz sobie "prawie" dwa Penny Slammery 360 . Do spinningu jaki opisujesz Moim zdaniem będzie to najlepszy stosunek mocy i jakości do ceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 opsi, daiwa bradia jest bardzo sensownym ekonomicznie rozwiązaniem, zbudowana na dość mocnym korpusie i bebechach z certate, myślę że będzie dużo trwalsza od tych wszystkich caldiopodobnych modeli nie mówiąc o tej całej reszcie w budach z plastiku. sam rotor(a raczej pinion gear) w tym przypadku jest podparty na 3 łożyskach( w tym 2CRBB) a w korpusie jest ich łącznie 7 - tyle co w certate. tylko do takiej orki to w adekwatnie słusznym rozmiarze 3500/4000 (ta sama wielkość, różnią się poj. szpuli) waży jakieś 375/380g, więc to kawał kołowrotka. w slammerze takiej kultury pracy raczej nie uświadczysz - co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Odnosnie kołowrotków Daiwy to po ostatnim sezonie nie mam na ich temat zbyt dobrej opini na ich temat a mianwicie coś siadło w trybach Rnessy i zaczeła rzęzić jak stara sieczkarnia, siadła również sprężynca od kabłaka w Zaionie (w tym przypadku kołowrotek przeleżał przez miesiac w sklepie oddany na reklamacje , po czym Pan z Daiwy stwierdził ze kołwrotek jest w porzadku bo kabłak nie zamyka sie raz na kilkanaście razy.Zaznaczam ze zamykam kabłak zawsze recznie ale coś takiego w sprzecie za 1,400zł normalnie smiech na sali i to totalne olanie przez servis Daiwy.Jak to dobrze ze nie kupiłem Mrethana bo miałem taki zamiar)Zaznaczam ze oba kołowrotki nie miały nawet roku Za to z powodzeniem katowałem Penna Slammera 360 który chodzi bez zarzutu.Typowy wł roboczy i kosztuje dużo mniej niz zbyt delikatne sprzeciki Daiwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opsi Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Aha to spoko krecia za tyle kasy i takie jaja Posiadam jednego Slammerka tyle ze do gruntu 560L i z czystym sumieniem moge powiedziec ze rewelacja chociaż mam go dopiero jeden sezon.Do spina mam Shimano super i tez sie dobrze sprawuje Daiwy nie mam i nie mialem i chyba nie bede miec po tym co czytam no chyba ze entohn na karpie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 15 Grudnia 2010 Share Napisano 15 Grudnia 2010 Powiem cos jeszcze a mianowicie ze wzgledu na wysoki stan Wisły utrzymujący sie przez wiekszość sezonu nie bywałem zbyt czesto nad woda.Na dodatek staram sie dbac o sprzet. Owszem moze to co stało sie Zaionwi to pierdoła ale jak na sprzet za taka kase to moim zdaniem nie powinno sie to przytrafc w ciagu kilku lat użytkowana a nie kilku wypraw, a z tego co wiem od sprzedawcy nie byłem pierwsza osoba która reklamowała własnie ten model na wadliwa sprężynke. Sorry ale te wszystkie kręcioły Daiwy czy tez Shimano pomimo napisu "Made in Japan" maja niewiele wspólnego z niezniszczalnymi modelami z lat 80 i 90tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 phantom, Twój Slammer 360 jest "made in USA", czy "Made in China". Rozważam kupno tego młynka - na allegro same Made in china. Znalazłem w sklepie internetowym (nazwy wole nie podawać) wersje "Made in USA" ale droższą o 150 zł. Opłaca się wydawać 150 zł. węcej za nalepkę USA, czy te z Chin stoją na przyzwoitym poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opsi Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 dawm84 też miałem taki sam problem tyle ze z 560L szukałem i szukałem made in USA i nie znalazłem żadnego nawet na ebay.Pisałem do wielu ludzi i kazdy pisał ze jest on składany w Chinach ale pod pełnym nadzorem i takie tam,oczywiście jak bym znalazł z USA dołożyłbym i kupił dla świetego spokoju.Kupiłem w Niemcze przez ebaya,dostałem gwarancje,mało nim łowiłem bo zeszły sezon głownie na spina ale powiem ci że kręcioł jest solidny taki jak powinien być byłem raz z nim na wyprawie morskiej wielkie ciezary szły jak w masełku.Tak mi sie ten kręcioł podoba ze tez mysle nad kupnem 260 lub 360 na spina.Jeśli ci nie zależy na naklejce to bierz z Chin bedzie chodzić bbaarrddzzoo długo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 phantom, Twój Slammer 360 jest "made in USA", czy "Made in China". Rozważam kupno tego młynka - na allegro same Made in china. Znalazłem w sklepie internetowym (nazwy wole nie podawać) wersje "Made in USA" ale droższą o 150 zł. Z tego co wiem cała produkcja Slammera odbywa sie w Chinach. Tak wiem w jakim sklepie go znalazłeś , ale tez jest produkcji Made in China Kupuj na allegro bo sporo taniej, a kołowrotek jest naprawde mega mocny i większośc moich znajomych przesiadła sie na niego z drogich Daiw i Shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi