Tom Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Witam chciałem poruszyć temat łowiska trzebień mały i okolice. Widziałem wędkarzy jak łapią płocie takie po 30 cm i większe. Ja niestety nic tam nie złapałem wiec poruszam ten temat. Jestem ciekaw jak tam sie łapie, jakie są sposoby i jaka jest tam ryba. Ja jedynie znam w tych okolicach żwirownie kożłów i tam łapie ładne leszcze, szczupaki i liny Jestem ciekaw waszych opini o Trzebieniu małym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Jestem ciekaw waszych opini o Trzebieniu małymNie wiem czy mówisz o tym samym co myślę czyli o Trzebieniu koło Boleslawca ,ale chyba tak ,bo wymieniłeśJa jedynie znam w tych okolicach żwirownie kożłów Kozłów odwiedzałem ,sporadycznie w celach grzybobrania ,ale zdarzało mi się z wędkami też tam zawitać ,jest tam kilka żwirowni ale najczęściej łowiłem na tej przy drodze ,raczej z mizernymi skutkami ale parę okoni pod kilo trafiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolik Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Te żwirownie są bardzo ciekawe, chociaż dość trudne. Woda ma bardzo zmienną głębokość dużo jest wypłyceń i głębin. Pływają w nich całkiem spore karpie o czym się naocznie przekonałem. Co ciekawe można w nich dopaś potoka i ładne klenie. Podobno wpływają z Bobru przy wodach powodziowych. Czasami można doznać szoku jak przepływa sobie w pobliżu brzegu ławica kilkunastu ładnych kleni. Miejscowi wędkarze łapią je z dobrym skutkiem na parówki. Są spore okonie ale najłatwiej dostać się do nich z lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 O temat troszke się ruszył dzieki za wypowiedz karolik i maniek. To fakt jak jest tam lód to okonia można tam nałapać sporo i duże ale najbardziej mnie interesuje jak łapać w tych okolicach od maja i gdzie najlepiej. Wody jest tam w brud wymienie to co znam: trzebień mały, kozłów, czołgowisko, buczek-prywatne, stara oleszna i z 10 mniejszych żwirowni ale nie znam nazw. Pytanie do was koledzy gdzie macie najlepsze efekty w tych regionach i na co łapąć, czym nęcić. W starej olesznie jest żwirownia gdzie jest pełno ptaków, masakra drą sie jak cholera i idzie ogłupiec ale tam ktoś kupił ten teren i ponoć juz w tym roku nie wolno tam łapać ale żal bo tam było eldorado piekne leszcze brały liny, szczupaki. Kazdy wyjazd konczyl sie powodzeniem dlatego prosze was o wypowiedzi bo innych żwirowni nie znam. Moze jest jakaś tak łowna jak stara oleszna która w tym roku została sprzedana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WUJKO Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 witam ,koledzy może ktoś z was zna okolice Świetoszowa,gdzie tam można powędkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaperecz Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Jestem z okolic Bolesławca, a powendkowac mozna na bylych zwirowniach Kozłow, Stara oleszna , Maly Trzebien oraz Boleslawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WUJKO Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 dzięki za info.jężeli mógłbyś coś napisać ,do kogo te wody należą ,jakie ryby tam są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Wody te naleza do pzw.Polecam tez ujscie Bobru,niezle leszcze tam siedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan870918 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witam , bardzo często łowię na żwirowni Trzebień Mały . Zgodzę się z tym że jest to bardzo trudna woda . Jest dzień że można złapać nawet 20 kg płoci i więcej a na drugi dzień w tym samym miejscu , na tą samą przynętę nie zobaczymy ani jednego brania . Powiem tyle , ja łowię tyczką , mam tam na prawdę świetne wyniki , ale żeby łowić tam dużo , dużych ryb , trzeba najpierw poznać tą wodę , sam się przekonałem . Jeśli chodzi o ryby , jest tam wiele dużych ryb , bardzo często łowiąc tyczką , zacinam ryby których w żaden sposób nie można wyciągnąć na brzeg . Jest tam wiele karpi , płoci takich nawet powyżej 1 kg , wielkich leszczy , okoni , szczupaków i czego tylko jeszcze zapragniemy. Nie polecam kupowania na tą wodę tanich zanęt , możemy sypać , sypać i nie mieć zadowalających efektów. Osobiście polecam zanęty z górnej półki , jeśli chce się coś tam połapać . Życzę połamania kija i nie zniechęcajcie się jeśli niczego nie możecie tam złapać , efekty przyjdą z czasem i będziecie zadowoleni. Pozdrawiam i zapraszam na żwirownię Trzebień Mały !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodik Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 Witaj Mógłbyś bardziej opisać jakiej firmy proponujesz zanęty i jakie przynęty. Jeśli masz czas to możemy popisać na privie. Bardzo mnie interesują te okolice ponieważ mieszkam nie daleko a w tym roku będę miał mnóstwo wolnego czasu Co myślisz o łowieniu w nocy na tym zbiorniku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan870918 Napisano 31 Grudnia 2009 Share Napisano 31 Grudnia 2009 Osobiście proponował bym zanęty Sensas lub Marcel . Łowiąc tyczką mam naprawdę zadowalające wyniki gdzie bardzo często wędkarze siedzący w pobliżu nie mogą złowić nic Najlepszymi przynętami według mnie jest tam ochotka , kukurydza , białe robaki , można ponęcić przenicą lub konopią i później na nią łowić , też są niezłe efekty . A co do wędkowania w nocy , kilkakrotnie byłem tam na nocce ale w ciągu nocy brań zbytnio nie było , najlepsze brania zaczynają się dopiero nad ranem . W nocy trafiają się węgorze , karpie , leszcze , liny, sandacze . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Bogdan ale jakie to mają być zanęty sensas chodzi mi o zapach marcel to ziołowy i z której strony łapiesz od lasu czy od bobru i jakie sa najlepsze okresy na tą płoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan870918 Napisano 3 Stycznia 2010 Share Napisano 3 Stycznia 2010 Sensas najlepszy będzie Gardons , ale osobiście proponował bym Marcela płociowego . Moje najlepsze miejscówki są od strony lasu , gdzie dokładnie to nie zdradzę Na płoć najlepiej wybierać się od końca maja , w maju płoć ma tam tarło i ciężko jest tam coś złapać . Można też z podlodu łapać bardzo piękne płocie i to takie nawet powyżej 1 kg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drd1812 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 A czy ktoś z was szanownych kolegów wie do kogo teraz należy zbiornik w Kozłowie ten w głębi lasu za kamieniarzem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 A czy ktoś z was szanownych kolegów wie do kogo teraz należy zbiornik w Kozłowie ten w głębi lasu za kamieniarzem ?? nie wiem ale dam ci nr tel (słuzbowy) gostka z pzw w lesznie górnym to on bedzie wiedział bo to jego teren. 607690800 on jest chyba skarbnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaperecz Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Ten koles ( czytaj własciciel) wynajął dwóch psedo ochroniarzy (pijaczkow ) kupił i zdezelowanego poldka i przeganiają wendtkarzy sztrasząc policją, no chyba ze ktos kupi im jakiegos jabola . A te zwirownie to kupił jakis gosciu z Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 wendtkarzy sztrasząc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drd1812 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 A czy ktoś z was szanownych kolegów wie do kogo teraz należy zbiornik w Kozłowie ten w głębi lasu za kamieniarzem ?? nie wiem ale dam ci nr tel (słuzbowy) gostka z pzw w lesznie górnym to on bedzie wiedział bo to jego teren. 607690800 on jest chyba skarbnikiem. Człowiek nic nie wie o tym łowisku to nie jego teren skądinąd miły pan. Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianosss Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Kilka razy łowiłem na żwirowni kozłów tej przy drodze. i na spławik ciekawych wyników nie miałem, zaledwie kilka płotek takich do 25 cm na kukurydze. W zeszłym roku w maju ojciec złowił lina 40 cm a mi poszedl jeszcze większy(też na kukurydze). Czasami jak jezdziłem się tam kąpać widziałem wygrzewające się ładne karpie, a czasami widać jak płynie po kilka sztuk pięknych linów. Raz też widziałem jak tarły sie liny. Aż gęsto i trzcina cała chodziła. A na spining dostałem kilka dość ładnych okoni do 30 cm. Na tym 2 stawie gdzie tyle ptaków też ładne garbusy brały przy zwalonych drzewach. Szczupaka największego na spining miałem 47 cm. A drobnego okonia do zabawy jest sporo. Największe okonie brały jakieś 4 lata temu, teraz zauważyłem ze jest ich mniej. Kiedyś gdy spiningowałem na zbiorniku przy drodze rozmawiałem z wędkarzem, który łowił ladne płocie na kukurydze. Przy mnie złapał płoć 35 centów i mówil ze to jeszcze taka średnia. W kozłowie jest piękna ryba tylko ciężko jest trafić żeby brała. W tym roku kilka razy zawitam na tamtejsze wody. Mimo tego że za wiele nie połapałem lubie tam jezdzić bo wiem że kiedys szczęście moze sie do mnie uśmiechnąć i wyhacze coś ładnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Koleżanki i Koledzy "po kiju", czy macie jakieś ciekawe wieści z Trzebienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wujas Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 ponawiam temat,był ktoś ostatnio na Trzebieniu ? co tam się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Byłem na Trzebieniu Małym w okolicach 25.06.2013. Złapałem kilka małych okoni na białego robaka, 2 malutkie płocie, kilka ukleji, oraz szczupaka 45cm. Wszystko zaś w wodzie. łapałem w samo południe przy grillu rodzinnym, wiec nie było źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dodik Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Orientuje się ktoś czy płoć jest już po tarle w Trzebieniu Małym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogdan870918 Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Orientuje się ktoś czy płoć jest już po tarle w Trzebieniu Małym? Tak, ale nic nie chce brać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi