Lord Konrad I Napisano 3 Kwietnia 2009 Napisano 3 Kwietnia 2009 hehe maniek pojechał obcokrajowców uczyć łowić Gratuluję wszystkim rybek
luk1234 Napisano 3 Kwietnia 2009 Napisano 3 Kwietnia 2009 Dzisiaj udany wypad ze spławikiem, 3 godziny łowienia, złowione 10 wzdręg 10 płotek i kilka okonków. Miłym zaskoczeniem był ładny linek, 35 cm i 0.7 kg, najwiekszy jak do tej pory w mojej karierze
Andrzej 18 Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Dzisiaj wypadzik z rana na Wieprz a oto efekty
hubal Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Dzisiaj od 4 na nogach Do 10 miłem 106 płotek. Brały na wszystko, pózniej łapałem na 8 białych robaków,żeby trafić leszcza... ale dalej brały płotkowzdręgi. Wszystkie w granicach żywca i dużego żywca Może z 8 między 23-28. Zdjęć brak, robiłem filmiki telefonem ;p
Endrju Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Cały post wcięło więc wrzucam tylko zdjęcia - 42 cm. - 41 cm.
Gość Holik Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Dziś na zawodach kiepsko. Przeciwnicy mi podebrali ryby. Gratuluje wszystkim łowcą
mateusz1991 Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 dziś 5 godzin na rybach , zwiedziłem 3 jeziora i wszędzie wielkie NIC
janoxyz Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam dzisiaj pierwszy raz i pierwsza delikatna porażka 3 szt sumika karłowatego w 5 h ale najważniejsze że nie o kiju no i nareszcie otwarcie sezonu.
Bombek_007 Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Dzisiaj było świetnie.Najpierw 10 km rowerkiem w jedną stronę , na jezioro Zatorek . Zapowiada się fajny dzień , wrzucam zanętę , rozkładam wędkę , i czekam . Siedziałem ok. 3 godz. , skracając sobie czas podglądaniem ropuch , mających okres godowy . Kompletne zero , jeśli nie liczyc wzdręgi 5 cm która mi się spięła.
Supersobi Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 A ja dzisiaj pstrągi tresowałem.. w efekcie lądowałem 2 maluszki (ok 25cm) Na okrasę znalazłem powieszonego na gałęzi horneta
maniek Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Dziś po obiedzie godzinka[spieszyłem się na mecz] nad rzeka [Mozą] łowy ale bez krwawe i nawet mi się udało "upolować "rybkę ,troć to czy łosoś powiem szczerze nie wiem w wodzie trudno rozpoznać ,ale woda już się oczyszcza na rzece i klaruje ,kurcze następnym razem zabieram sprzęt . Rzeka niby taki sobie kanał. Na jednym z setek małych slipów Stala i odpoczywała sobie taka rybka ,jak ją zauważyłem myślałem ze to sandacz Z góry wyglądała na ok 60cm ,strasznie pokiereszowana i pokaleczona Prośba do chłopaków ze Szczecina-jak myślicie co to morze być za rybka ,co byście obstawiali Mnie się wydaje ze to trotka ale mogę się mylić ,po niżej fotka w powiększeniu
Gość jarek 307h Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 witam ja dzisiaj 6 godzin na jez piotrowskim i na grunt 4 wzdręgi 28 najwięszka a na bata 73 płotki ukleje wzdręgi razem 77 ryb na tym jeziorku dzisiaj ale potem pojechałem na jez strzyżewskie i tam na spina machałem ale nic ale kumpel 2 okonki
Damianxtx Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Wczoraj rozpoczęcie sezonu, tylko kilkoma malutkimi płotkami/krasnopiórkami i niewymiarowym jaziem ale i tak dobrze bo byłem nie całe 2 godziny w niezbyt lubianym miejscu . Dziś już o wiele lepiej wybrałem się już w swoją miejscówkę co prawda drobnica brała jak wczoraj ale i trafił się karp wiec dobry znak
Kubiak Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Dziś popołudniu wypad na starorzecze Wisły w poszukiwaniu karasia i okonia,niestety bez jakichkolwiek efektów, ani na pinkę, ani na czerwonego robaka. Wysoka woda i wiatr, który utrudniał łowienie. Jadę tam ponownie w piątek lub w sobotę , a po świętach rozpoczynam sezon karpiowy na żwirowni.
Homegeon Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 U mnie jeden klenik na woblerka własnej produkcji Na takiej oto urokliwej rzeczce:
Tondrom Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Dziś po obiedzie godzinka[spieszyłem się na mecz] nad rzeka [Mozą] łowy ale bez krwawe i nawet mi się udało "upolować "rybkę ,troć to czy łosoś powiem szczerze nie wiem w wodzie trudno rozpoznać ,ale woda już się oczyszcza na rzece i klaruje ,kurcze następnym razem zabieram sprzęt .Rzeka niby taki sobie kanał. ObrazekObrazek Na jednym z setek małych slipów Obrazek Stala i odpoczywała sobie taka rybka ,jak ją zauważyłem myślałem ze to sandacz Obrazek Obrazek Obrazek Z góry wyglądała na ok 60cm ,strasznie pokiereszowana i pokaleczona Obrazek Prośba do chłopaków ze Szczecina-jak myślicie co to morze być za rybka ,co byście obstawiali Mnie się wydaje ze to trotka ale mogę się mylić ,po niżej fotka w powiększeniu Obrazek Mańku na moje oko ta ryba wg mnie pstrąg jest chory na grzybicę skóry z tego co widać niewiele życia mu pozostało. W tym stadium ryba już nie je i czeka na swój koniec
maniek Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Mańku na moje oko ta ryba wg mnie pstrągMoże i masz racje ale ten łeb kanciasty .W tym stadium ryba już nie je i czeka na swój koniecTu niestety masz racje ,oprócz skaleczeń zauawrzlem jakieś plamy co fakt nie wróży jej długiego życia
kocur Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 W piątek w końcu udało się i z kumplem wyskoczyliśmy na cały weekend nad pewne jezioro w naszym województwie. Od samego rana w sobotę do niedzieli wieczór z przerwą na sen łowiliśmy rybska w takim uroczym miejscu: A tak poniżej wygląda zapracowany haczykowiec czyli ja A to nasze efekty z niedzieli: Sobotnich płoci i wzdręg nawet nie wrzucaliśmy do siaty tylko od razu wracały do wody. I tutaj ważna informacja dla nie kilających itp.: Wszystkie rybska przeżyły i wróciły do wody w dobrej kondycji. Ogólnie jestem bardzo zadowolony bo w końcu wypaliło to co planowałem, przetestowałem nowy zestaw match'a czyli nowego kija, kołowrotek, żyłkę i spławiki. Wszystko zagrało jak należy Kumpel pierwszy raz w życiu miał do czynienia z odległościówą i już się zaraził Drapieżnika nie było nigdzie widać ale to już czas na sex więc zaszyły się Na czerwonego i białego brały płocie i płoteczki oraz wzdręgi. Przyłowem były ukleje biorące na głębokości 3 m. Szkoda że nie było leszcza ale jak wiadomo na to towarzystwo jeszcze za wcześnie jest w tym jeziorze
madi Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Zero współpracy ze strony jakichkolwiek ryb, ni to na grunt, ni to na spławik. Jedynymi stworzeniami chętnymi nawiązać kontakt z Kol. Wędkarzami były takie jak ta Księżniczka Z całej wyprawy najbardziej zadowolony był jednak Kamil - młody wymiatacz, który twierdził, że ostro łowi ryby, a tu na zdjęciu rzekomo ..... węgorz Z grilla też nic nie wyszło, zaskoczyła nas wiosenna burza, więc trzeba było się ewakuować I tyle z niedzieli......
Lord Konrad I Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 kocur wreszcie jakieś fotki gratulacje wszystkim, którzy połowili
robcio Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 Wczoraj z Jackiem (sabat69) i Edmundem wybralismy się na nocną zasiadke nad starorzecze Wisły "Grochale". Niestety, wysoki poziom wody i porozlewana Wisła uniemożliwiały jakiekolwiek wędkowanie. Musieliśmy sie przenieść nad Bzurę, która jak się okazało, równiez wylała. Efektem wędkowania na Bzurze były dwie płotki i kleń. Dlatego w niedzielny poranek postanowiliśmy wracać do Łodzi i spróbować swoich sił na sprawdzonym starorzeczu Neru. Starorzecze nie zawiodło i połowiliśmy jazie...
Damian21 Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 niedzielny popołudniowy/wieczorny wypad ze spławikiem na pobliskie dzikie oczko, wk...e smieci z trzcin plywaly we wodzie i wciaz znosily zylke, tworzyly nadliczbowe stopery i klinowaly sie w przelotkach, a takze zaby plywajace po zylce nie przeszkodzily zlapac kilkunastu plotek. fotki kilku z nich: +2 zaby za noge przy zwijaniu.
deejaybialy Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam, wczoraj bylem na Stańkowie wędkarzy dużo brały przeważnie plotki wielkości dłoni i mikro okonki przynęta: białe lub czerwone robaki grunt ok 30cm żyłka 0.14 , przypon 0.12 złowiłem w sumie kilkanaście ryb w ciągu kilku godz. (całość oczywiście wróciła do wody) Pozdrawiam
sabat69 Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 robcio, Jeszcze mnie głowa boli... Trzeba koniecznie powtórzyć tą wyprawę jak woda opadnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.