marzena227 Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 piszę z opóźnieniem więc tak przez 3 dni łącznie tylko 5 karpi po niecałe 4 kg brań było sporo 16.08 w sobotę, deszczowo i pochmurnie, ale nie zacięte piękne odjazdy i nic, niby był czuć go było, ale zaraz spinka pierwszego dnia na kiju bez wolnego biegu, branie bez ostrzeżenia stałam przy kiju nagle odezwał się sygnalizator i sruuu wyrwało wędkę z widełek do wody, ja na kładkę jednym susem, a tam tylko zobaczyłam jak znika więc jeden sprzęt poszedł. ale coś słyszałam że co najmniej 2 osobom w tym okresie 3 dni też porwało wędkę my potem 2 wędki wiązaliśmy do widełek, i dobrze bo było kilka razy tak że kolejne poszły by się je............ , brania były pierwszego dnia tylko na kuku 2 dnia na kuku i rosówki, i trzeciego dnia tylko na rosówki kulki i pelet stały jak zaklęte smaki były zmieniane, nawet na śmierdziele i tonące i pływają nic nawet puknięcia w sumie było ok, ale jak na 3 dni zasiadki to marnie no i szkoda wędziska co poszło teraz brat powiedział ze koniecznie musi zakupić rod poda i młynki z wolnym biegiem tak jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasielewskis Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Z moich doświadczeń też wynika, że kukurydza to najlepsza przynęta na to łowisko. Na kulki proteinowe najczęściej mam zero brań albo sporadycznie pojedyńcze, mimo że zawsze dodatkowo stosuję pellet zanętowy w PVA. Rosówki sprawdzają się po zmierzchu, interesują się nimi spore jazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 miesiąc temu byłem ostatni raz z nocką to tylko na kulki 5 karpi w przedziale 3,5-5 kg, więc nie poszalałem. Ale planuję wypad 11-12 z nocą (może nie zamarznę ), mam nadzieję, że tym razem trafi się coś dwucyfrowego , na razie na początku sezonu trafiłem 9,5 kg i czuję mały niedosyt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warrior Napisano 5 Kwietnia 2015 Share Napisano 5 Kwietnia 2015 I jak tam był już ktoś w tym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 9 Kwietnia 2015 Share Napisano 9 Kwietnia 2015 I jak tam był już ktoś w tym sezonie? Bede pierwszy raz w sobote (11.04). Slyszalem ze pod koniec marca wpuszczono mlodego karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 13 Kwietnia 2015 Share Napisano 13 Kwietnia 2015 Sezon na "okoniu" rozpoczety. W sobote byla piekna pogoda i wszystkie stanowiska zajete Rybki dopisaly nawet lepiej niz sie spodziewalem. 6 karpi (w tym jeden 7,9 kg) i 4 jazie. Kolega obok 5 karpikow. Jak na pierwszy raz jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 Kolejna sobota na okoniu. Niestety bez okazow godnych uwagi. Rezultat to 5 karpi (do 3 kg), 7 karasi i 4 jazie. Nie za duzo ludzi bo pogoda nie zachecala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 26 Kwietnia 2015 Share Napisano 26 Kwietnia 2015 A może coś w temacie stanowiska? np które? Domyślam się że pewnie jaikieś trzydziestki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Piękna pogoda była w sobotę, można było się cały dzień opalać. Ryba brała od 6 do 9 rano i od 18:00 do... Na stanowisku 26 można się całkiem fajnie opalać bo jest dobrze nasłonecznione Rezultat to 10 karpi (niestety do 3 kg) 2 karasie i 1 jaź. Ilościowo nie najgorzej ale jakość daleka od ideału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Kolejna sobota na okoniu Karpiki już bardziej waleczne, woda coraz cieplejsza Nie liczyłem ile sztuk mi sie udało wyciągnąc ale generalnie dzień można zaliczyć do udanych. Brania glownie rano i po 16-tej. Jeden duży karp wziął około 13-tej ale niestety spiął się. Kolega obok zaliczył pierwszego w tym sezonie większego karpika, jakieś 7.5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 W ta sobote brak rewelacji. Brania karpii od 6 do 8 rano. Później cisza i jedynie co jakiś czas brał jaź, karaś lub leszcz. Od 17 pojawiły się znów karpie. Gdyby nie to że zerwał się przypon w czasie holowania to być może miałbym nowy rekord bo czułem coś potężnego na haczyku. Mógł to być jesiotr bo branie nie było typowo karpiowe a raczej wskazywało na jazia lub leszcza. Szkoda, ale i tak adrenalinka podskoczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 25 Maja 2015 Share Napisano 25 Maja 2015 Kolejna sobota na Okoniu Tym razem stanowiska 40 i 38. Ryba brała cały dzień co mi się bardzo podobało. Podobały mi się też dwa karpie (12 i 7 kg). Kolega na 39 i 37, oprócz takich poniżej 3 kg wyciągnął 5, 6 i 7 kg Presja była duża bo na łowisku były rozgrywane jakieś zawody także momentami było wesoło Sobotę zaliczam do udanych dni Na stanowisku 37 trzeba uważać bo jest jakiś zaczep, kolega stracił 6 ciężarków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 cześć wszystkim , ja 3 tyg temu na st 53 zacząłem sezon z rybkami trafiły się karpie 10,5; 7; 6 i 4 jak na 24 h było nieźle, wybieram się teraz na 36 h zaczynając od czwartku na st 29 miałem w planach 38 (na razie rekord z tego st 13,5 kg) ,ale już buło zarezerwowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 Kolejna sobota zaliczona do bardzo udanych. Stanowisko 26 i 27. Rezultat: Amury: 13.8 kg i 10 kg Karpie: 8.6 kg i kilka karpi od 5 do 7 kg Ogólnie brań było około 20, ale tym razem to nie ilość a jakość była OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerom Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 ja poluje już od dłuższego czasu na Amura, ale nie mam szczęścia z nimi może jutro się coś uda powalczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 ja poluje już od dłuższego czasu na Amura, ale nie mam szczęścia z nimi może jutro się coś uda powalczyć Amurka, takiego 6 kg, 2.06 na stanowisku 27A udało mi się złapać. Wiec już 3 amurki w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diablor Napisano 10 Czerwca 2015 Share Napisano 10 Czerwca 2015 woyteksz jesteś pewien że to były amury a nie jesiotry? Ja jeżdżę na to łowisko od 5 lat i jeszcze amura tam nie złapałem, choć widziałem że są a ze stanowiska 26 i 27 jak piszesz to dobrze tam biorą właśnie jesiotry sam złowiłem z 26 takiego 13 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 11 Czerwca 2015 Share Napisano 11 Czerwca 2015 woyteksz jesteś pewien że to były amury a nie jesiotry?Ja jeżdżę na to łowisko od 5 lat i jeszcze amura tam nie złapałem, choć widziałem że są a ze stanowiska 26 i 27 jak piszesz to dobrze tam biorą właśnie jesiotry sam złowiłem z 26 takiego 13 kg Ja jeżdżę na okonia od roku, co sobota Jesiotr jest tak charakterystyczna ryba ze nie sposób pomylić go z jakakolwiek rybka występującą na okoniu. Niestety jesiotra jeszcze tam nie udało mi się złowić, a za to bylem świadkiem, kilka razy, jak na stanowiskach obok nawet na spławik ludzie ciągnęli jesiotry W zeszłym sezonie na tych stanowiskach złowiłem 2 amurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 15 Czerwca 2015 Share Napisano 15 Czerwca 2015 Sobota 13.06 na koniu. W piątek lub we czwartek wpuszczono kilkaset kilogramów jesiotra. Efekt tego był już w sobotę: 2 jesiotry w tym jeden 10 kg. Poza tym kilkanaście karpików do 4 kg, karasie, leszcze i jazie. Gdyby nie te jesiotry to rewelacji by nie było, a tak to zaliczyłem w końcu na okoniu jesiotra Stanowisko 25 i 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 24 Czerwca 2015 Share Napisano 24 Czerwca 2015 20.06, sobota. Stanowisko 25 i 26. 10 jesiotrów (od 8 do 5 kg), amur 8 kg i kilka karpi do 4 kg. Jesiotry tylko na stanowisku 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 29 Czerwca 2015 Share Napisano 29 Czerwca 2015 W sobote 27.06 trwa festiwal jesiotrow Tym razem 8 sztuk w tym jeden 9 kg ktorego wyciągnela moja żona Poza tym to karpie do 5 kg, leszcze, sazan i jaz. Ile czego sztuk bylo to nie powiem bo w pewnym momencie stracilem rachube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolasek Napisano 1 Lipca 2015 Share Napisano 1 Lipca 2015 Byłem w tygodniu około 10 dni temu na okoniu i muszę powiedzieć, że jestem pod bardzo dużym wrażeniem, byłem na różnych w okolicach Warszawy łowiskach, ale okoń robi wrażenie, efekty: 4 karpie w okolicach 5-6 kg, 1 karaś taki 400g, 2 leszcze po 1,5kg, stanowisko numer 18, moim zdaniem bardzo ciekawe stanowisko patrząc po głębokości wody, rzucałem tak na 6-7m głębokości, jedna wędka na "metodę" z pellecikiem i białymi robakami na górze, druga standardowy koszyk i kukurydza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikaro Napisano 6 Lipca 2015 Share Napisano 6 Lipca 2015 Byłem w piątek 03.07.2015r, stanowisko nr 35, udało się złowić karpia 19,2 kg, dostał numer 258 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyteksz Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 Sobota, 04.07, stanowiska 12 i 13. Ze stanowiska 12 zarzucałem jak najdalej w stronę stanowiska 53, tak żeby dorzucić do płytkiej wody. Efekt to kilkanaście karpi do 4 kg. Na stanowisku 13 rzucałem nie dalej jak 5 metrów od pomostu. Efekt to kilka karpi do 4 kg. Kolega obok na stanowisku 10 zarzucając 2 metry od brzegu złowił kilka karpi od 6 do 10 kg Jak na tak trudne stanowiska to wynik chyba całkiem fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HID Napisano 8 Lipca 2015 Share Napisano 8 Lipca 2015 A tam trudne...któregoś roku ludzie na pomostach 13 i 12 zajęli odpowiednio 1 i 2 miejsce w zawodach karpiowych...bodaj że 3013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi