G!zmo Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Team Dragon Silver Edition 2,70 - 10-28g TD uzbrojony w fuji to troche za mną przemawia. No chyba że polecił byś mi coś jeszcze w podobnych pieniążkach czy nie warto szukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Ja na rzece na szczupaka i bolenia używam Team Dragon 10-25 gram ale 3 metry. Z tym że te kije nie nadają się do łowienia plecionką. Bardzo szybka akcja+plecionka wiąże się z dużym ryzykiem spadania ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Ja na rzece na szczupaka i bolenia używam Team Dragon 10-25 gram ale 3 metry. Z tym że te kije nie nadają się do łowienia plecionką. Bardzo szybka akcja+plecionka wiąże się z dużym ryzykiem spadania ryb. No to chyba się zdecyduje na to TD Silver Edition Tylko jeszcze jedna sprawa co dokupić Red Arc 10300 czy 10400 zeby to nie lecialo na ryj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 ja dokładam daiwe rozmiaru 3000 i jest idealnie. Nie wiem jak teraz ze spro ale kiedyś miałem red arc blue największy rozmiar i był nieco za mały. (miał małą szpule) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 ja dokładam daiwe rozmiaru 3000 i jest idealnie. Nie wiem jak teraz ze spro ale kiedyś miałem red arc blue największy rozmiar i był nieco za mały. (miał małą szpule) Mialem dzisiaj Red Arca 300 w rece i wydawal mi sie jakis taki malutki za to 400 taki ok. No i chyba taki kupie tylko w wersji 10401 bo bedzie szpula match 0.18 / 150m i 0.33/150m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 bierz 400 Duży kołowrotek lepiej układa żyłke i dłużej służy. Zwłaszcza jak ktoś dużo wędkuje na rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 1 Września 2011 Share Napisano 1 Września 2011 Jednak nadal się nie zdecydowałem czy TD Silver czy Millenium Red Arc 10400 bedzie napewno teraz tylko kwestia wedki Niech ktoś coś poradzi Połów głównie rzeka Nida czasami Wisła i warta w okolicach Łodzi, oraz stojąca woda ale do tego mam jigówka Jaxon Selection 2000 która na stojącej wodzie spełnia moje oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Zastanów się jeszcze nad millenium pike, mocniejszy i myśle, że bardziej uniwersalny. TD - fajne kijki ale czy w wersji silwer wolał bym jednak samego TD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Zastanów się jeszcze nad millenium pike, mocniejszy i myśle, że bardziej uniwersalny. TD - fajne kijki ale czy w wersji silwer wolał bym jednak samego TD. Myślałem o normalnym TD ale cena to ok 400zł a millenium ok 200 wiec jest dosc spora różnica. Do tego chcę kupić młynek Red Arc 10400 wiec w zestawach będzie ok 750 lub 500zl wiec to sporawa różnica czytałem ze te kije TD są dobre lecz podobno strzelają bez powodu nie wiem ile w tym prawdy No i teraz mam już mętlik czy lepiej dołożyć czy nie. Myslalem jeszcze nad kijem Shakspear Ugly Stik 10-25g lub 15-40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walx Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 będę łowił z brzegu na rzekach i stawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 G!zmo, zwróć uwagę na długość dolnika w Ugly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Ugly mają domieszkę włókna szklanego dlatego są tak mocne jednak dolnik to totalna porażka chyba, że łowić nim ma Marcin Gortat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk/szczecin Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Nie wiem jakie macie preferencje dot. dolnika ( dość nietypowy ale sprawdza sie) ale warto popatrzeć na Dragon Express 7-30g. Szybka akcja , kijek lekki , mam na nim Zaubera 3000 i spisuje sie swietnie. Łowie na plecionki i żyłki i jest ok. Jak dla mnie idealne wyważenie . łowiełem i zębacze i okonie a nawet małe wzrdegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iaross Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Witam, szukam kija na klenie i okonie. Znalazłem sporo lecz wybór padł na tego: konger tiger cross maxx 270 3-18gr-wklejanka do tego żylka 0.16 i jakiś kręciołek ale jeszcze nie wiem jaki się nada. Warto? Nie warto? Łowię małymi woblerkami i obrotówkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Na okonka owszem. Na klenia nie za bardzo. Poszukaj kija ktory nie jest wklejanka. Lepiej dolozyc pare groszy niz potem placic za nowy kijek. Klen to silna ryba z silnego nurtu a wklejanka nie bardzo sobie z tym radzi : ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iaross Napisano 3 Września 2011 Share Napisano 3 Września 2011 Ale chyba w tym CW wszystkie będą wklejankami czy tak nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iaross Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 To może ten, nie jest to chyba wklejanka.mikado sensual ultralight spin 270-do-18g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 To może ten, nie jest to chyba wklejanka. mikado sensual ultralight spin 270-do-18g ''Wędziska należą do grupy mocniejszych wklejanek '' (opis ze strony Mikado), osobiście nie przepadam za firmą Konger, sam mam Mikado BlackDraft 260 do 15g i jest fajna, ogólnie Mikado ma fajne wędeczki na okonki w przystępnej cenie- warto obejrzeć i coś wybrać jednak chyba wszystkie te o małym CW to wklejanki - na pocieszenie powiem, że szczytówki w BlackDraft są dosyć twarde i nie gną się pod byle gumką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasko Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Witam Wszystkich! Oglądałem ostatnio kilka kiji spiningowych w skromnym budżecie do 130 zł i nie mogę się zdecydować.Kij głównie pod szczupaka ,będę łowił głównie na przynęty od 7g do 20g blachy oraz gumki z jigami.Prosiłbym o Wasze opinie na temat wybranych kiji: 1.DAIWA SWEEPFIRE 270 10-30g 2. MIKADO MIKAZUKI 270 10-30g 3.MIKADO T-Rex Power MX Spin 275/32g 4.KONGER BLACK TIGER WĘGIEL IM7 SPIN 2,7/28g 5.MITCHELL PREMIUM 2 SPIN 270cm 8/25g 6.MIKADO SCR Medium Spin 270 / 10 - 30 g 7.Mikado Tachibana Medium Heavy Spin 270 cm / 10-30g 8.MIKADO Golden Bay Medium Spin 270 / 10 - 35 g Zdecydowałem się na długość 2,7m a CW do 30g.Wolę pełen kij a nie wklejankę bo jeśli się nie mylę to wklejanki mają bardzo delikatne szczytówki i może być problem z zacięciem szczupaka. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Jak masz możliwość to możesz też pomachać spinningami firmy fiume np. warriorem do 30 gr lub arsenalem ,ale jego koszt to chyba 180 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasko Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Budżet to max 130 złotych. Gdybym miał wiekszą kasę to kupiłbym coś z Dragona Millenium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fahgrh Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Fiume warrior to koszt około 130 zł. Sam nie posiadam ,ale znajomy ma i nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 10 Września 2011 Share Napisano 10 Września 2011 Możesz jeszcze poszukać kijka Abu Garcia ruby crest cw .12-32g, jeszcze czasami jest na allegro, kosztuje około 100 zł z przesyłką fajny kijek za dobrą kaskę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKYNET25 Napisano 4 Listopada 2011 Share Napisano 4 Listopada 2011 Witam właśnie kupiłem nowy spining Jaxon Harmony 270cm i kołowrotek Jaxon Arrow RT 400. Co powiecie na ich temat ? Czekam na szybką odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Miał ktoś może do czynienia z Lamiglasem CErtified Pro M lub MJ długości 9,6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi