artech Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Znajdę tylko o 200 zł droższy od tego co podałeś. dokładnie tylko droższy o 200 PLN, a na pudełku i tak będzie made in China W USA już nie produkują tego kołowrotka więc na nowy ze Stanów szanse są bardzo małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Jakiś miesiąc temu oglądałem Slamera w jednym ze sklepów wędkarskich i na pytanie dlaczego u nich kosztuje 550 zł a na allegro chodzą po 330 usłyszałem odpowiedz że ten jest Made in USA a tamte muszą być z Chin. Generalnie bym się nie pytał bo wiadomo że na allegro niby taniej ale w tym sklepie maja naprawdę dobre ceny. Dla porównania Zauber jest za 250 zł. Wracając do tematu. Gdzie są produkowane nowe modela Sustaina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Wracając do tematu. Gdzie są produkowane nowe modela Sustaina?oba na rynek US(stradic FI, sustain FE) Malaysia. stradic Mg FB też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 Jak już robią Sustaina w Malezji to lada moment cała produkcja wyprowadzi się z Japoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 24 Lipca 2010 Share Napisano 24 Lipca 2010 to lada moment cała produkcja wyprowadzi się z Japoni. I to do Bangladeszu bo w Chinach już podobno za drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Dobry kołowrotek lecz prawie wszystkie modele kołowrotków shimano (nie wiem co z tymi najwyższymi modelami) gdy dostana wody zaczynaja ciezko krecic . To nie jest tylko moje stwierdzenie lecz juz kilkunastu kolegow po kiju ma te same zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Nie sądziłem, że wytrzyma tak długo a jednak, jak będę kupował kołowrotek w takiej kasie to się nawet chwili nie zastanowię z takich to mam jeszcze Daiwa Crossfire. duzo lepiej nawija zwlaszcza ze robi odwrocony stozek co pomaga w dalekich rzutach. zreszta niewazne i tak wszystkie bede sukcesywnie wymienial na Penny. zaczynajac od tej wyplaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Dobry kołowrotek lecz prawie wszystkie modele kołowrotków shimano (nie wiem co z tymi najwyższymi modelami) gdy dostana wody zaczynaja ciezko krecic . To nie jest tylko moje stwierdzenie lecz juz kilkunastu kolegow po kiju ma te same zdanie. Moja Symetre kilka razy już została przytopiona i kręci bez zarzutu, nie mam do niej zastrzeżeń a kupowałem ją bodaj 3 lata temu z USA, bo w polsce była po 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolat66 Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 czasami kolowrotki sie konserwuje ,zwlaszcza po zamoczeniu.Sam mam katanki i przy spinie i przy feederze.Nie moge narzekac zwlaszcza za ta kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablotor Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Mam Catanę 4000. Kiedyś używałem ją do spinningu, potem do spławika. Chodzi ok, chociaż wydaje dźwięk jakby betoniarka się obracała Sama praca jednak jak za te pieniądze jest ok. Osobiście wybrałbym jednak większy model, może nawet 2500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 mam dokladnie ten sam model zakupiony zanim ten test sie pojawil test modelu 2500 FA na fishing-test.pl http://fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/165-shimano-catana-2500-fa podpisuje sie wszystkimi konczynami pod tym co tam jest i dokladam te wszysktie moje przemyslenia ktore sa w tym temacie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grisha Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Mam Catanę 4000. Kiedyś używałem ją do spinningu, potem do spławika. Chodzi ok, chociaż wydaje dźwięk jakby betoniarka się obracała Sama praca jednak jak za te pieniądze jest ok. Osobiście wybrałbym jednak większy model, może nawet 2500. ależ chwileczkę 4000 to największy rozmiar catany , 2500 jest mniejsza a 1000 najmniejsza ... ja mam 4000 ra i 1000 fa , 4000 na spinningu i daje radę , podobnie jak 1000 na bolonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 ostatnio rozkrecilem catane zeby ja naprawic. wolicie nie wiedziec jaki tam badziew w srodku siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grisha Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 grzechuce, lepiej nie pokazuj bo na 3 moje kołowrotki to 2 catany btw ... w/g podanego opisu jestem niedzielnym wędkarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Grisha, oj nawet do glowy mi to nie przyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 w jednym ze sklepow w mojej okolicy(holandia) w niedziele odbedzie sie licytacja sprzetu wedkarskiego i wystawione sa kolowrotki shimano stella 1000 i 4000 (fb chyba) made in japan.cena wywolawcza 250 euro za sztuke.na ostatniej aukcji za tyle wlasnie poszly bo srednio na kazdej licytacji jest 15 osob.normalna cena 449 euro.jak sie uda beda moje... maja tez (poza licytacja) aspire 1000fa (japan) za 249euro a u nas nawet za 1600zeta widzialem.jest tez jakis rarenium 1000 (malezja) za 125 euro. ps.nie wiem czy powinienem ta wiadomosc podac w tym temacie czy w temacie "ceny kolowrotkow shimano" ale ten jest poczytniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 5 Września 2010 Share Napisano 5 Września 2010 Czy szpula od Stradica będzie pasować do Sustaina i na odwrót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Witam Posiadam shimano exage 4000 RB z przeznaczeniem do feedera,żywca.Jednak naszła mnie ochota pospiningowac.Chciałbym się dowiedziec czy nada sie on do połowu szczupakow i sandaczy na średnie przynęty.Zgóry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 WitamPosiadam shimano exage 4000 RB z przeznaczeniem do feedera,żywca.Jednak naszła mnie ochota pospiningowac.Chciałbym się dowiedziec czy nada sie on do połowu szczupakow i sandaczy na średnie przynęty.Zgóry dziękuję za odpowiedz. Spokojnie możesz używać go do spinningowania, też kiedyś łowiłem na exage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Ja od tego sezonu mam exage 2500 do lekkiego spina i spisuje się bardzo dobrze,. Polecam ten kręcioł do spina w tym przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leku23 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Zamówiłem sobie ostatnio Shimano Hyperloop 4000 FB czy może ktoś ma doświadczeni z tym kołowrotkiem? Zastanawiałem się nad catana i cała resztą ale wybrałem coś innego i teraz nie wiem czy nie spaliłem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nurofen Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 leku23, ten kręcioł nie wiele kosztował więc nawet jak padnie po sezonie kupisz następny A tak poważnie jeśli do spławika go kupiłeś to powinien dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leku23 Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 Nurofen Może nie będzie tak źle jeśli nawet to do końca sezonu może wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Stradic Fc ew Twin Power fc to dobry wybor?? Z tego co kojaze to FB jest z Malezji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 17 Października 2010 Share Napisano 17 Października 2010 Jeszcze jedno pytanie:D Czy Twin Power 1000 nie bedzie za maly do Kongerowego Tanga? Zapewne z 2500 bede rzuty o wiele dluzsze z racji wysokosci szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi