Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hahaha Tomaszek jakby to był Jaxon za 30zł to jasne że na śmietnik ale nie Shimano, szczególnie że co roku smarowane i wogóle kołowrotek na medal... Padł pazur. Tylko pytanko bo jeszcze tam nie zaglądałem czy jest on wykonany z odlewu aluminiowego czy z druty?

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 462
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
Padł pazur
A nie mówiłem :mrgreen:
czy jest on wykonany z odlewu aluminiowego czy z druty

To Ty powinieneś wiedzieć, :wink: ja nigdy nie miałem tego modelu.

Może uda Ci się coś dorobić.

W najgorszym wypadku przestawisz się na zamykanie kabłąka ręką - dokładnie tak jak to jest standardowo w większych modelach Stella :cool:

Shimano, szczególnie że co roku smarowane i wogóle kołowrotek na medal...
Nie chce tworzyć głupich legend-wspominek, ale teraz to już nie ta jakość/trwałość co kiedyś, jestem przekonany że na nowym prawie identycznym nie pojechał byś tak długo.
Gość wobler129
Napisano

Moja nowa Catana nie ma nawet roku i coś już stukało, szeleściło. Rozkręciłem i nasmarowałem i coś jest nie tak - przeskakuje takie urządzenie przy obrocie korbką i się właśnie lekko zacina. Da się łowić, ale to nie dla mnie - leży na półce :mrgreen:

A tutaj zdziwiłem się nazwą. No i 7 lat :shock: Fajnie

Napisano
na zamykanie kabłąka ręką

odpada, przy łowieniu np pstrągów w górskiej rzece, nieraz natychmiast po plusku musisz zwijać, nie ma czasu na zamknięcie ręką :neutral:

Nie chce tworzyć głupich legend-wspominek

ale masz rację w 100% w tych nowych seriach shimano (zwłaszcza z zeszłego roku) widać że te kołowrotki już z zewnątrz wyglądają słabo, jak zabawki z odpustu...

Postanowiłem nie dłubać, tylko odrazu zawieść ją do specjalisty, narazie jej rolę przejął Cormoran ;) ale dzięki za pomoc :smile:

Napisano

Z racji iź następny sezon otworze na szkierach :mrgreen: chciałem spytać czy do średnio cięzkiego spinningu polecalibyście ten kołowrotek, kijek będę miał 25-50g i do tego planowałem załaożyć ten kręciołek. Wiem że z plecionką dobrze współpracuje bo go już używałem :)

co sądzicie? centa tego kjręcioła tez jest w miare atrakcyjna - ok 400 zł

Napisano
następny sezon otworze na szkierach
z przynęt które będe używał to:

twistery do 12 cm, woblery do 10 cm, kopyta do 12 cm

:shock::shock::shock: Okonie chcesz łowić ?? :mrgreen::mrgreen:
Napisano

Witam serdecznie wszystkich pasjonatów wedkarstwa :)

Chciałem zapytac czy może ktoś z was drodzy koledzy ma do sprzedania kołorotek marki Shimano Stradic o wielkości 2500 z przednim hamulcem. Bądź wie gdzie zakupic w Polsce ten młyneczek. Oczywiście nowy, a jezeli uzywany to prosze też napisac. Jeżeli ktos z was potrafiłby mi pomóc bym był bardzo wdzieczny, oczywiście chodzi mi o Stradica Made In Japan. Niestety nigdzie nie mogę go zdobyć i w związku z tym zwracam się do was koledzy o pomoc. Z góry dziękuje za udzielone odpowiedzi.

Serdecznie pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano

Kręciołek zakupiłem z myślą o podczepieniu pod zestaw okoniowy 3-14 g. Łowię średnio 5-6 razy w miesiącu po kilka godzin... więc chyba tyle to wytrzyma ;)

Napisano

No generalnie na forach ten sprzęt mial niezle opinie :) więc uznałem że warto poświęcić trochę grosza na coś co będzie [mam nadzieję] kręcić się bardzo długo bez zbędnych przepraw z serwisami itp... Mam nadzieję że się nie zawiode :)

• 2 weeks later...
Napisano

Witam

zakupilem ta catanke nawinolem zylke 0,25

i przy zwijaniu cos mi brzeczy (zaznaczone kolkiem) w tym miejscu>Co to moze byc?czy tak musi byc?

1d45d53b1efde7bf.jpg