Jacek Napisano 18 Października 2010 Share Napisano 18 Października 2010 Stradic Fc ew Twin Power fc to dobry wybor?? Z tego co kojaze to FB jest z Malezji? Nie wszystkie, mam TP 4000FB made in Japan. Jak kupowałem w sklepie były dwa egzemplarze - ten mój, i drugi identyczny już z Malezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Dzisiaj pomacalem Aspire i tez niczego sobie. 400zl wiecej od Twin Powera, chyba caly jest z alu, korbke ma gwintowana( nie wiem jak tp). Warto dorzucic 400 stowki? Poza cena i korpusem sa jakies wieksze roznice miedzy aspire a tp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 a jaka cena tego aspire?w holandii widzialem za 249euro za ten z przednim hamulcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 20 Października 2010 Share Napisano 20 Października 2010 Widzialem w necie od 1300zl, na plus w stosunku do TP to kuta na zimno przekladnia z alu, na minus brak areo2, szpuli arc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 kuta na zimno przekladnia z alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 a czemu chcesz kupic akurat taki kolowrotek ? za takie pieniadze ? mi by sie znudzilo patrzejnie na eden kolowroteik kilka sezonow ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Ja nie lubie zonglowac sprzetem czy to audio czy wedkarskim. Jesli sprzedasz 5 kijkow po 400zl i na kazdym stracisz po 200zl to nie lepiej kupic kijaczek za 1400, ktory bedzie wspanialy zamiast 5 srednich? Zamiast tracic na odsprzedazy, wole uzbierac wiecej kasy i kupic fajniejsza zabawke;) Unises cos nie tak;>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 kuta na zimno przekladnia z alu ale tak na poważnie Aspire(rocznik 05'-06') z wyje*anym w kosmos rantem ochronnym na dupce , tak jak w reszcie japońców z wyższej półki na ten rocznik. później już zrezygnowano z tego el. ze wzgl. ekonomicznych.. a przekładnia to odkuwany na zimno dural z jakąś czarną powłoką ochronną - myślę że nienajgorszy bo znajduje się we wszystkich topowych modelach ze stellą włącznie(coś mocniejszego to jedynie w modelach SW). to jest w zasadzie jedyny model na Europę poza stelką, który jest takiej budowy jak japońce z wyższej półki takie jak TP czy Sephia. europejski TP, US sustain i te inne wynalazki to już inny kołowrotek porównywalny co najwyżej z biomasterem na japonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 21 Października 2010 Share Napisano 21 Października 2010 Katalog Shimano z roku 2009 firmy Normark podaje ze Aspire ma "przekladnie z kutego na zimno aluminium", Stella posiada przekladnie "Hd" a TP "odlewana cisnieniowo ze stopu cynku i aluminium". Aspire nie ma ani areo2 ani szpulek "Ar-c", oba rozwiazania sa stosowane zarowno w Stelli jak i w Tp. Jak nie urok to... Przy lowieniu 3-5cm woblerkami, wydaje mi sie ze material z jakiego zbudowana przekladnia ma mniejsze znacze niz dluzszy rzut malenka przyneta? Poza tym mlynek za 1kzl chyba nie jest az tak badziewny;>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Katalog Shimano z roku 2009 firmy Normark podaje ze Aspire ma "przekladnie z kutego na zimno aluminium", Stella posiada przekladnie "Hd" a TP "odlewana cisnieniowo ze stopu cynku i aluminium". Aspire nie ma ani areo2 ani szpulek "Ar-c", oba rozwiazania sa stosowane zarowno w Stelli jak i w Tp. Jak nie urok to...Przy lowieniu 3-5cm woblerkami, wydaje mi sie ze material z jakiego zbudowana przekladnia ma mniejsze znacze niz dluzszy rzut malenka przyneta? Poza tym mlynek za 1kzl chyba nie jest az tak badziewny;>? mlynki za 1kzl to sa mylynki ktorymi polowimy lata wiec masz racje czasem lepiej wydac wiecej i miec fajna zabawke ja sie znowu zastanawiam nad stradiciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Unises cos nie tak;>? wszystko ok, Damian21, doprecyzował że jest to dural a nie alu, które to na przekładnie ze względu na swoje cechy się nie nadaje (bez zagłębiania się w materiałoznawstwo a raczej ..sensum strictum metaloznawstwo)Pomijając jednak powyższe dyrdymały ... Zdumiewa mnie potęga marketingu ; krzepiące jest to że super nowoczesne krecioły za które każą nam płacić kosmiczne pieniądze są obecnie 'aż' na etapie duraluminium, [obudowy, przekładnie, szpule] materiału powszechnie stosowanego od kilkudziesięciu lat w lotnictwie. który to stop minimalnie modyfikują i 'odkrywają' co chwile na na nowo pod różnymi nazwami np. magnesium i drą z nas kasiorke jak się patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 22 Października 2010 Share Napisano 22 Października 2010 Katalog Shimano z roku 2009 firmy Normark podaje... i tu jest pies pogrzebany. ja Ci podałem modele 05'-06' bo te nowe to się nie raz możesz wpuścić w coś gorszego sygnowanego tylko nazwą. tak jak to ma miejsce w przypadku twinpowerów na rynek "zewnętrzny" w stosunku do Azji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 @Mariusz Za nowego stradica na alledrogo wolaja od 690zl, nie lepiej dorzucic 200zl;);> Wiec bedzie to TP FC "made in Japan", w necie, na forach mozna poczytac ze to powrot jakosciowy do starego dobrego TP. Na Allegro mozna trafic za 890zl nowy. Co ciekawe, sprzedajacy w jednym wroclawskim sklepie z bogata oferta Shimano stwierdzil ze te kolowrotki z super cenie sa "lewe" bez gwarancji... Chyba za ta kase to kreciolek powinien wytrzymac z 2 sezony minimum;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamerhed Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Wiec bedzie to TP FC "made in Japan", w necie, na forach mozna poczytac ze to powrot jakosciowy do starego dobrego TP. Na Allegro mozna trafic za 890zl nowy. Co ciekawe, sprzedajacy w jednym wroclawskim sklepie z bogata oferta Shimano stwierdzil ze te kolowrotki z super cenie sa "lewe" bez gwarancji... Chyba za ta kase to kreciolek powinien wytrzymac z 2 sezony minimum;) Mozna tez znalezc TP tyle, ze 4000 FA made in Japan za 500 brutto i z gwarancja Z malego sledztwa wynika, ze Shimano czyscilo magazyny i rzucili sprzet po promocyjnych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Witam kolegow, to gdzie mozna kupic tego Twin Powera 4000FA za 500pln? Prosze o info na priv jak cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 25 Października 2010 Share Napisano 25 Października 2010 Za 400zl jest w fishing marcie ale wersja 1000fa, 4000fa kosztuje jakies 900zl Ja wlasnie zakupilem 2500fc za 860zl:) W sklepaach okolo 1200zl @MariuszA W sklepie w ktorym kupilem maja stradici fc. 2500 kosztuje chyba 520zl. Na allegro jest niby nowy z nawinieta zylka, 7 dni do konca i juz 400zl:D Nowy najtaniej to 690zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 28 Października 2010 Share Napisano 28 Października 2010 Twin Power dojechal, plynnos hamulca powala:D Super X moze sie schowac... Testowalem hamulec przywiazujac zylke do mebli, ugiecie kija pozostawalo bez zmian, zadnych skokow szczytowki, zarowno z odkreconym jak i przykreconym mocniej hamulcem. Jedyne co mnie dziwi to to ze szpulka ma luz, os jest ok, ale trzymajac szpulke w palcach mozna poruszac ja na boki, odchyl od nakretki to jakis milimetr max 2, czy to jest normalne w kolowrotkach z przednim hamulcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slipek Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Chcę zakupić kołowrotek SHIMANO EXAGE 3000 SRB . Proszę o opinie czy nadaje się on do spinningu . I ogólnie czy opłaca. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 31 Października 2010 Share Napisano 31 Października 2010 Chcę zakupić kołowrotek SHIMANO EXAGE 3000 SRB . Proszę o opinie czy nadaje się on do spinningu . I ogólnie czy opłaca. Dziękuje. do spiningu sie nadaje ,napewno do troka czy mniejszych paprochow na duze gumy bedzie mial problemy jednak proponuje dozbierac 50zl i kupic albo dragon team albo spro red arca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slipek Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 A z shimano kołowrotek jaki byście polecili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Slipek, jak przeczytasz ten temat to dużo wątpliwości się Tobie wyjaśni Przyjemnej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Mozna tez znalezc TP tyle, ze 4000 FA made in Japan za 500 brutto i z gwarancja Z malego sledztwa wynika, ze Shimano czyscilo magazyny i rzucili sprzet po promocyjnych cenach. Również jestem zainteresowany kupnem TP za takie pieniądze A tak swoja drogą to jest to chyba jeden z tańszych modeli Shimano produkowanych w Japoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamerhed Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Również jestem zainteresowany kupnem TP za takie pieniądze A tak swoja drogą to jest to chyba jeden z tańszych modeli Shimano produkowanych w Japoni. Podeslalem link na priv. Niestety chyba pozbyli sie calego zapasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Fishing mart ma model 1000fa za 430zl i 6000fa za 670zl. W sklepie w ktorym ja kupilem Tp fc "made in japan" 860zl a stradic "made in japan" jakies 530zl. Czy ktos sie orientuje jak to jest z tymi luzami na szpuli? u was jest "na sztywno" czy mozna lekko kolebac nia na boki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 1 Listopada 2010 Share Napisano 1 Listopada 2010 Slipek, ja posiadam taki kołowrotek i jestem z niego zadowolony jedyna wada to dość płytka szpula jak na ten rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi