rutra Napisano 3 Listopada 2010 Share Napisano 3 Listopada 2010 Wie ktoś może jaki jest max drag w TP 1000fa? Ile tam faktycznie wchodzi linki mono bo na rosyjskiej stronie podają że 100m 0,15? Najchętniej poproszę o wypowiedź użytkownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Czy zapasowa szpula od Sustaina FB będzie pasować do modelu FA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 4 Listopada 2010 Share Napisano 4 Listopada 2010 Co do pojemnosci to znalazlem 0,18/170m, 0,20/140m, 0,25/90m, Jesli kogos interesuja luzy na szpuli w TP to zmacalem pare i kazdy je mial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Z czystej ciekawości co to za element znajdujący się po stronie nakrętki korbki np. w Sephia Cl4? Czy to ma jakieś głębsze zastosowanie niż ochrona korpusu przed porysowaniem przy np. odkładaniu kija? http://www.youtube.com/watch?v=gLTVwDLIq-k&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Elton, niema. to jest do modeli z "wkręcaną" korbą nazywa się "reel stand" i właśnie chodzi o jakąś tam ochronę i lepszą prezentację stojącego kołowrotka. to się nie kręci, fabrycznie tam jest tylko taka zaślepka, nie dotyka trzpienia przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elton Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Dzięki za zaspokojenie ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 witam Posiada ktos z was Shimano Stradic GTM-RC 3000 http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/p/s3/1260972157.jpg i łowi nim na ciezki spinning ? jak tak to jak sie sprawuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byczek Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 MariuszA, ciężko chyba będzie wydać jakąś obiektywną opinię o tym modelu Stradica, bo jest bodajże dopiero od tego roku na rynku, a więc krótko. Ja mam mam go od początku tego sezonu, ale używam go do odległościówki i jest OK! W spiningu, i to ciężkim to nie wiem niestety jak się sprawdzi bo... prawie nie spininguję Wydaje mi się, że od poprzedniej wersji jest lepiej wykonany-spasowany. Żal trochę, że do najnowszego Stradica producent dodał zapasową szpulę z... grafitu (wcześniej była alu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 MariuszA, ciężko chyba będzie wydać jakąś obiektywną opinię o tym modelu Stradica, bo jest bodajże dopiero od tego roku na rynku, a więc krótko.Ja mam mam go od początku tego sezonu, ale używam go do odległościówki i jest OK! W spiningu, i to ciężkim to nie wiem niestety jak się sprawdzi bo... prawie nie spininguję Wydaje mi się, że od poprzedniej wersji jest lepiej wykonany-spasowany. Żal trochę, że do najnowszego Stradica producent dodał zapasową szpulę z... grafitu (wcześniej była alu) no własnie z ta szpula lekka lipa ale moge spokojnie dokupic do niego szpule alu wiec z tym problemu niebedzie ,znajomy posiada shimano super tez z hamulcem wlaki lowi z millenium fatso jerk i chwali sobie ,wiec stradic polka wyzej mysle ze bedzie tez dobry do ciezkiego spina zamowilem juz w sklepie odbior 1.12 wiec na mikolaja jak by nie patrzac prezent hehe , wiec chcialem tylko zasiegnac opini tych co lowia. jescze miesiac w tym roku posluzy do ciezkiego jiga za sandaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byczek Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 wiec stradic polka wyzej mysle ze bedzie tez dobry Jeszcze dodam, że mam też ostatniego Shimano Twin Power 3000 z hamulcem walki (czyli wyższy i droższy model od Stradica), ale w moim odczuciu ten najnowszy Stradic chyba lepiej pracuje Życzę zadowolenia z zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 nikt nieposiada Stradica GTM-RC 3000 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 MariuszA, do ciężkiego spina może być trochę cienko, bo 3000 jest wielkości 2500 i ma jeszcze płytszą szpulę....... Nie wiem o co chodzi, ostatnio z tymi shimańcami i ich oznaczeniami Do przynęt które podałeś i pewnie to do wędki 18-42 g trzeba było brać 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 MariuszA, do ciężkiego spina może być trochę cienko, bo 3000 jest wielkości 2500 i ma jeszcze płytszą szpulę....... Nie wiem o co chodzi, ostatnio z tymi shimańcami i ich oznaczeniami Do przynęt które podałeś i pewnie to do wędki 18-42 g trzeba było brać 4000 nie nie do ciezszego spina bedize napewno cos wiekszego narazie kupuje do 35g woblera mileniuma wiec 3000 bedzie w sam raz zobacze jak sie sprawdzi i wtedy do grobszego kija kupie 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Mam Stradic X GTM, taki ladniejszy;) Grunt, slpawik, spining mu nie straszne. Swietnie nawija plecionke jak i zylke. Po jakichs 8 latach nie widac i nie czuc sladow uzytkowania. Jedyny minus to raz plecionka wbila sie, przy zacieciu w material otaczajacy rolke. Ten Twoj to Japan ediszyn? Gdzie go zamowiles:>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Mam Stradic X GTM, taki ladniejszy;) Grunt, slpawik, spining mu nie straszne. Swietnie nawija plecionke jak i zylke. Po jakichs 8 latach nie widac i nie czuc sladow uzytkowania.Jedyny minus to raz plecionka wbila sie, przy zacieciu w material otaczajacy rolke. Ten Twoj to Japan ediszyn? Gdzie go zamowiles:>? japonce juz niedo dostania ostatni japonczyk 1000 jest na macieja ale to za maly ,ten co zamowilem malezja no nic zobaczymy ile wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Trzeba bylo japonca z przednim hamulcem za 500zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 MariuszA, do ciężkiego spina może być trochę cienko, bo 3000 jest wielkości 2500 i ma jeszcze płytszą szpulę Artech,no co Ty?ja mam na ciezkim spinie (20-60) shimano bb-x 2500mg i nie wyobrazam sobie wiekszego no chyba , ze myslicie o kiju cw200gr.stelle 4000 trzymam w szufladzie bo za wielka do kazdego spina,chyba na dorsze przeznacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Trzeba bylo japonca z przednim hamulcem za 500zl. te za 500 to tez malezja za 800-900 to japonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 To ciekawe skad jest moj TP jesli tylko tyle kosztowal;) Za 500zl sa Japan tyle ze nie z Normarku. Zdaje sie ze wszystkie FC Stradici sa z Japoni ale moge sie mylic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 To ciekawe skad jest moj TP jesli tylko tyle kosztowal;)Za 500zl sa Japan tyle ze nie z Normarku. Zdaje sie ze wszystkie FC Stradici sa z Japoni ale moge sie mylic. z tego co patrzylem na przednie hamulce to stradici to malezja za 500 te drozsze to juz japonia a gdzies swojego tp kupowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tench Napisano 23 Listopada 2010 Share Napisano 23 Listopada 2010 Ascari, jest tam Stradic ale nie pisze czy to Malezja czy Japonia wiec mozliwe ze masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Artech,no co Ty?ja mam na ciezkim spinie (20-60) shimano bb-x 2500mg i nie wyobrazam sobie wiekszego no chyba , ze myslicie o kiju cw200gr.stelle 4000 trzymam w szufladzie bo za wielka do kazdego spina,chyba na dorsze przeznacze. Ty serio mówisz, czy jaja se ze mnie robisz ??? Shimańce wielkości 2500 to ja na pstrągi i okonie używam. Do łowienia przynętami powyżej 20 g to Shimanowskie 4000 lub 3000 z Daiwy.A jak ci ta Stella nie potrzebna to ja się nią chętnie zaopiekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 25 Listopada 2010 Share Napisano 25 Listopada 2010 Ty serio mówisz, czy jaja se ze mnie robisz 100 serio!powaznie,stell przekladalem ze spina na spin i czulem sie jak bym byl na dorszach nie powiem ,zebym nie mial sily w rece ale jakos cale lowienie tracilo urok.jakos niezgrabnie to nawet wyglada.tyle ,ze ten kij 20-60 ma dolnik grubosci przecietnego kija 10-30gr.na okonie tez mam stelle ale w rozmiarze 1000 bo 500(jakies inne shimano) byla troche lzejsza - 5 czy 10 gram - ale nie tak solidna.na reszcie kijkow tez max 2500. A jak ci ta Stella nie potrzebna to ja się nią chętnie zaopiekuję nic z tego sezon na dorsze sie zaczyna a moze kiedys na jakiegos sumika sie wybiore jakby co stella 4000 na ebayu od 300 euro a w ravenie(nl) 450(po utargowaniu400) a to nawet taniej niz na allegro za 2450zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aerial91 Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 Witam, chciałem spytać czy Shimano Catana 2500 FA to dobry wybór na przynęty do 15g? Głownie będe łowił okonie na paproszki na głowkach do 5-6g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 2 Grudnia 2010 Share Napisano 2 Grudnia 2010 jesli na okonie to polecam mniejszy model ja Cataną 2500 oram nawet główkami 30 g .. do lżejszego łowienia na boczny trok i dropsa kupiłem Abu Garcia Stamina 1000 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi