batagur Napisano 2 Września 2008 Share Napisano 2 Września 2008 hahaha Tomaszek jakby to był Jaxon za 30zł to jasne że na śmietnik ale nie Shimano, szczególnie że co roku smarowane i wogóle kołowrotek na medal... Padł pazur. Tylko pytanko bo jeszcze tam nie zaglądałem czy jest on wykonany z odlewu aluminiowego czy z druty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Padł pazur A nie mówiłem czy jest on wykonany z odlewu aluminiowego czy z druty To Ty powinieneś wiedzieć, ja nigdy nie miałem tego modelu. Może uda Ci się coś dorobić. W najgorszym wypadku przestawisz się na zamykanie kabłąka ręką - dokładnie tak jak to jest standardowo w większych modelach Stella Shimano, szczególnie że co roku smarowane i wogóle kołowrotek na medal... Nie chce tworzyć głupich legend-wspominek, ale teraz to już nie ta jakość/trwałość co kiedyś, jestem przekonany że na nowym prawie identycznym nie pojechał byś tak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Moja nowa Catana nie ma nawet roku i coś już stukało, szeleściło. Rozkręciłem i nasmarowałem i coś jest nie tak - przeskakuje takie urządzenie przy obrocie korbką i się właśnie lekko zacina. Da się łowić, ale to nie dla mnie - leży na półce A tutaj zdziwiłem się nazwą. No i 7 lat Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
batagur Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 na zamykanie kabłąka ręką odpada, przy łowieniu np pstrągów w górskiej rzece, nieraz natychmiast po plusku musisz zwijać, nie ma czasu na zamknięcie ręką Nie chce tworzyć głupich legend-wspominek ale masz rację w 100% w tych nowych seriach shimano (zwłaszcza z zeszłego roku) widać że te kołowrotki już z zewnątrz wyglądają słabo, jak zabawki z odpustu... Postanowiłem nie dłubać, tylko odrazu zawieść ją do specjalisty, narazie jej rolę przejął Cormoran ale dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Z racji iź następny sezon otworze na szkierach chciałem spytać czy do średnio cięzkiego spinningu polecalibyście ten kołowrotek, kijek będę miał 25-50g i do tego planowałem załaożyć ten kręciołek. Wiem że z plecionką dobrze współpracuje bo go już używałem co sądzicie? centa tego kjręcioła tez jest w miare atrakcyjna - ok 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 któraś Team Daiwa i nie szukaj więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elpojo Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 ...i rozmiar 4000, chyba że będziesz paprochował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 z przynęt które będe używał to: twistery do 12 cm, woblery do 10 cm, kopyta do 12 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meme174 Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 a waga glowki .. ? Elpojo dobrze mowi do koja 20 - 50 i takich przynet 4000 by bylo o wiele lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 następny sezon otworze na szkierach z przynęt które będe używał to: twistery do 12 cm, woblery do 10 cm, kopyta do 12 cm Okonie chcesz łowić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fish_Hunter Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Witam serdecznie wszystkich pasjonatów wedkarstwa Chciałem zapytac czy może ktoś z was drodzy koledzy ma do sprzedania kołorotek marki Shimano Stradic o wielkości 2500 z przednim hamulcem. Bądź wie gdzie zakupic w Polsce ten młyneczek. Oczywiście nowy, a jezeli uzywany to prosze też napisac. Jeżeli ktos z was potrafiłby mi pomóc bym był bardzo wdzieczny, oczywiście chodzi mi o Stradica Made In Japan. Niestety nigdzie nie mogę go zdobyć i w związku z tym zwracam się do was koledzy o pomoc. Z góry dziękuje za udzielone odpowiedzi. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zed Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 wez sobie 4000 będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Tu go kupisz--> http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/shimano-stradic-g5-a17-p35-k1369.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tengel Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Witam zakupiłem taki oto kołowrotek: http://allegro.pl/item447700468_shimano_stradic_2500_fh_made_in_japan_nowy.html Myślicie że dobrze ulokowałem pieniądze? Czy przepłaciłem za ten sprzęt? Jak sądzicie? ( chodzi mi o aspekt finansowy... bo chyba kołowrotek jest ok? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 cena OK, ale różnie to bywa ze stradicami(chodzi mi o ich niektóre elementy i żywotność). osobiście wolałbym większy rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tengel Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Kręciołek zakupiłem z myślą o podczepieniu pod zestaw okoniowy 3-14 g. Łowię średnio 5-6 razy w miesiącu po kilka godzin... więc chyba tyle to wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 No to drogi sprzęcior zakupiłeś jak na okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 Myślicie że dobrze ulokowałem pieniądze? Giełda leci, fundusze lecą, nieruchomości tanieją- czemu nie kołowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tengel Napisano 2 Października 2008 Share Napisano 2 Października 2008 No generalnie na forach ten sprzęt mial niezle opinie więc uznałem że warto poświęcić trochę grosza na coś co będzie [mam nadzieję] kręcić się bardzo długo bez zbędnych przepraw z serwisami itp... Mam nadzieję że się nie zawiode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebra Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 Witam zakupilem ta catanke nawinolem zylke 0,25 i przy zwijaniu cos mi brzeczy (zaznaczone kolkiem) w tym miejscu>Co to moze byc?czy tak musi byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 nic szczególnego nie widać na tym zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 może rolka jest nie dokręcona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebra Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 nic szczególnego nie widać na tym zdjęciu bo na oko wyglada wszystko ok i srubka jest dokrecona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 to może ta roleczka, która tam jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebra Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Nasmarowalem ta nieszczesna rolke i wszystko ucichlo jak zie nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi