fix-bud Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 DO DANIELLO JA JAKBYM MIESZKAŁ W POBLIZU TO SIEDZIAŁ BYNM TAM CODZIENNIE.... DZIASIAJ MNIE TAM NIE BEDZIE,RACZEJ W PONIEDZIAŁEK.... POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 No niestety godziny pracy mi nie pozwalają na to by tam tak często być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Posiedziałem wczoraj od 12.00 do dzisiaj do 10.00. Ogólnie słabo łącznie w 3 osoby 12 jazi z jednego rocznika ok 35cm. plus kilka leszczyków. W nocy woda podniosła się o jakies 30cm i od rana zero brań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 A GDZIE SIEDZIAŁEŚ? KOŁO PŁYTY? MOZE ZRZUT CIEPŁEJ BYŁ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Byłem koło mnie na działkach na kanale łowiłem na trok.Efektem kilka okoni takich kolo 25cm...ale dobrze że wogóle coś brało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Byłem koło mnie na działkach na kanale łowiłem na trok.Efektem kilka okoni takich kolo 25cm...ale dobrze że wogóle coś brało:) Cóż,gratuluję. W sumie chyba nieżle,prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 No tak ale szkoda ze nic ładniejszego się nie skusiło:)na gumki 10cm nawet skubnięcia nie było...wszystko na paprocha denaturat 4cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flomaker Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Byłem dziś od 10:30 do 14:30 pierwszy raz na kanale ciepłym- dawno tak nie zmarzłem Na kuku i groch jaź około 35cm i parę płoci, na czerwonego okonki. Im delikatniejszy zestaw, tym więcej brań, ale że wiało i zimno było, to nie chciało mi się ze spławikiem wychylać. Łowiliśmy w 3 osoby na feedery. Bujało wędkami i ciężko było lżejsze brania utrafić. Koszyki 50-60g rano trochę turlało, później już stały w miejscu. Wcześniej podjechaliśmy w okolicę płyty i tu zaskoczenie - wszystko zalane i wał wybudowali Przejazd do Mescherin zalany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 dzięki za info,byłem ciekaw czy po zmianie pogody ktoś coś łapie.teraz wiem.dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb26 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Witam wszystkich ,dzisiaj zjechaliśmy ze znajomymi z kanalu byliśmy na nocce od piątku ok.13,00 stalismy blizej łapacza oleju ,w dzień sporadycznie może jakieś 4 ryby na 6 wędek ,brania zaczeły się o zmroku szwagier złapal swój życiowy rekord jak do tej poryleszcz 3,80 kg ,59 cm długości przeważnie biały z kukurydzą lub sam biały ,brania były cały czas-wszystko praktycznie jeden rocznik żadko coś przekroczyło 0,80dkg poza lecholem o 2.00 już mieliśmy dosyć(brania nie ustawały) i poszlismy spać wynik- każdy po wiaderku oskrobanej ryby krąp i leszcz -było z czym się bawić .....odziwo kontrola Państwowej straży rybackiej o godz,22,00 pozdrowienia i podziekowania dla Panów ze straży .Jak zjeżdżaliśmy dzisiaj rano ok. 10,00 nikogo nie było albo za zimno dla innych lub wcześniej nie brało a nam się trafiło i zanęta odpowiednio dobrana w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Gratuluje Lechora Marcinb26 i odwagi w taka pogode daliscie rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb26 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Leszcz był szwagra a -7 to nie tak źle było ognisko no i przy takiej ilości brań człowiek się więcej ruszał i n ie marzł tak bardzo no i grzane piwo też bylo z ogniska-oczywiście .My jeździmy busem mamy palnik z słoneczkiem i komplet śpiworów na wyposażeniu- całej nocki i tak nie siedzieliśmy przy wędkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 Też myślałem o palniku ale nie wiem czy w nocy w busie to bezpieczna sprawa - chyba, że masz jakiś patent Ktoś po piwku przez sen kopnie i nieszczęście gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 winszuję, takiego leszcza!!! ja sam już o nocy myślałem na dolnej,ale za bardzo nie ma z kim... może kiedyś się skrzykniemy! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb26 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 poprostu uchylone przednie okno a spisz na podlodze na styropianie i w spisz w śpiworach bo ogólnie przecież tam bierze lepiej w nocy a piwa nie zawiele zależy jaka glowa 5-6-10 zależy a co do wyjazdu to jak bedziemy jechac nastę pnym razem dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 marcinb26, Daj znać przed wyjazdem, może też dołącze. Dzisiaj byłem służbowo w Gryfinie cała Odra pokryta krą. Ciekawe jak kanał. Ja narazie przestawiam się na lód ale jak zrobi się trochę cieplej (ok 0 stopni) tp chętnie nockę zaliczę. Ja ostatnio spałem w samochodzie w śpiworze, na dworze około -1, -2 i było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dero80 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Widzę szwagier zdradzasz wszystkie tajniki naszych wyjazdów hahaha ale nie zapomnij ze u Ciebie to te nie za wiele piwa kończy sie na 12-topaku a co do butli i tzw. "słoneczka" to jak Marcin mówił uchylone okno i po sprawie spalin ale jest jedno ale .... szybko parują szyby i przy minusowej temp. skrobanie od środka gwarantowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 3 Lutego 2012 Share Napisano 3 Lutego 2012 leci ktoś na dolną odre w weekend? Pytam bo tez bym podjechał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 A gdzie będziesz??:)bo bym podszedł z jakimś piwkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 prawda taka że ja pół godz temu wstałem, u mnie teraz jest -9.6 na 6 pietrze w szczecinie.dzisiaj na pewno mnie nie będzie...czekam aż mróz odpusci,ja k bedzie koło zera to sie pojawię,a dzisiaj cisnę na kwadrat-podjuchy zerknąć i do zdroji koło spółdzielni. pozdrawiam na pewno sie tam spotkamy,bedzie jeszcze nie jedna okazja,wykupilem zezwolenie na caly rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 No to zdaj kolego relację:)jak wrócisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 4 Lutego 2012 Share Napisano 4 Lutego 2012 Byłem któtko ,na kwadracie 20 minut,spotkałem 2 przemków,tak tak,łowili na małe woblerki i blaszki,byli na długo przede mną ale nie mieli nic.Ja byłem z synkiem tak więc musiałem uwazać podwójnie,byłeym około 12ej i tez nic,przemki pojechali na dziewoklicz,a ja na zdroje koło społdzielni.Pierwsza dziura wykuta przez mnie 2 rzuty i okonek 10cm,wczesniej 15 minut łapania na dziurach poprzednikow i nic,chociaż tam łapali okonki na mormyszke z ochotką,ja niestety musiałem się zaraz zwijać bo mały chciał do domu,ale pierwszą rybę spod lodu w tym roku zaliczyłem. jutro tez lece! ale juz sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 witam. Jutro będę na kanale ciepłym,raczej przy płycie.Zobaczymy jak będzie,spróbuje zanęty jakiej nigdy dotąd nie używałem.... Dam znać jak wyszło,powinienem tam być koło 8ej rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 12 Lutego 2012 Share Napisano 12 Lutego 2012 I jak kolego efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Cóż,ogólnie kiszka.Bylismy razem z chrisem koło płyty, zaczelismy koło 8 ej rano,tempertatura wachała sie od -12 do -10 przez cały dzień,wody bylo jakies 1metr mniej i spadała,bardzo przejrzysta,ja nie miałem brania on tez.łapalismy na czerwonego,kuku,kulki proteinowe,rosówki,białego.Albo tego dnia ryby tam nie było albo nie mam pojecia o łapaniu.koło 10 ej przyjechało dwóch wedkarzy ale po niecałych 2 godz sie zwineli.Ciekawostka,3 razy widzielismy zablakanego leszcza ,w wodzie pływał jak pijany i miał białe szramy na ciele,brnął do brzegu.Nigdy nie widziałem takiej ryby w tym stanie.Moze raz jak przyducha była-moze tam tez było coś na rzeczy? Koło 12.40 zostałem sam,zmieniłem miejsce na kwadrat,liczyłem na bassy na czerwonego i okonia na obrotówke,niestety nic. O 14ej sie zwinąłem,żałuję bo chciałem ochrzcić mój nowy kombinezon team daiwa pływajacy,cóz w sobotę tam wrócę,nie zniechęciłem się do tego łowiska ,choć po raz pierwszy wróciłem bez rybki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi