daniello2010 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 tak jak jedziesz na elektrownie te czarnowo..okolice rur sa dosc ciekawym miejscem i okolice gdzie kiedys stala przyczepa śp.Bogdana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedras87 Napisano 23 Września 2012 Share Napisano 23 Września 2012 Ale Daniello lapiesz nie na kwadrcie tylko na dolnej odrze normalnie\? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 24 Września 2012 Share Napisano 24 Września 2012 kwadrat masz przed sama elektrownia..idac od kwadratu wzdluz brzegu w strone gryfina zaczynaja sie fajne miejsca...sa tam rury itp...na teren dolnej nie wchodze bo niemam przepustki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedras87 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 czyli Daniello dojezdzam do nowego czarnowa jade prosto za prszystankime druga w prawo jade i powiedz mi po przejechaniu lasu bede mial kwadrat i od kwadratu skrecam w lewo czy w prawo i dojezdzam do rur i miejsca przy rurach i za rorami sa dobrymi miejscami na leszcza.Sorki ze wypytuje ale nigdy tam nie bylem .Co do przynety co sie sprawdza na leszcza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedras87 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 czyli Daniello dojezdzam do nowego czarnowa jade prosto za prszystankime druga w prawo jade i powiedz mi po przejechaniu lasu bede mial kwadrat i od kwadratu skrecam w lewo czy w prawo i dojezdzam do rur i miejsca przy rurach i za rorami sa dobrymi miejscami na leszcza.Sorki ze wypytuje ale nigdy tam nie bylem .Co do przynety co sie sprawdza na leszcza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_mm Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 czyli Daniello dojezdzam do nowego czarnowa jade prosto za prszystankime druga w prawo jade i powiedz mi po przejechaniu lasu bede mial kwadrat i od kwadratu skrecam w lewo czy w prawo i dojezdzam do rur i miejsca przy rurach i za rorami sa dobrymi miejscami na leszcza.Sorki ze wypytuje ale nigdy tam nie bylem .Co do przynety co sie sprawdza na leszcza?? Sorry, że się wtrącę ze swoim pierwszym postem na haczyku (witam wszystkich) ale mała uwaga do kolegi wyżej: chłopie google maps nie boli: http://goo.gl/maps/NkJIi W centralnej części "kwadrat", na prawo kanał, a nad kanałem "rury". Dziękuję, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 26 Września 2012 Share Napisano 26 Września 2012 Tam się nie można zgubić... Jedziesz główną drogą do oporu i dojedziesz do bramy elektrowni. Zaraz przy bramie jest zjazd na kwadrat betonowymi płytami, droga wchodzi do wody. Zjazd wcześniej w prawo potem w lewo też dojedziesz do kwadratu tylko od drugiego boku. Nie odbijając w lewo a jadąc prosto dojedziesz do "głównej" drogi nad kanałem która ciągnie się aż do zamkniętego mostu. Jak zobaczysz bramę elektrowni to po prostu kręć w prawo i dalej już sobie możesz przejść pieszo w 5 min będziesz już znał te wszystkie zjazdy. Ten kwadrat nie jest jakoś strasznie wielki, bok góra 200m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedras87 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Kasko 43 dzieki na pewno trafie a kolega Maik moglby sie powstrzymac od komentarzy bo sa zbedne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Witam ruszyło cię coś na ciepłym kanale?Bo chciał bym się wybrać,czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 27 Września 2012 Share Napisano 27 Września 2012 Widzę w gazecie ze na cieplym kanale gosciu wyciągnął 22kg Amura na kulke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_mm Napisano 28 Września 2012 Share Napisano 28 Września 2012 Kasko 43 dzieki na pewno trafie a kolega Maik moglby sie powstrzymac od komentarzy bo sa zbedne !!! Może rzeczywiście mój komentarz był zbędny - sorry. Tak jak juś koledzy pisali, obie strony "rur" są ok. Bliżej "kwadratu", właściwie to na początku kanału jest trochę spokojnego nurtu i ze spławiczkiem na przepływance idzie się pobawić. Im dalej w kanał tym nurt silniejszy i tam już tylko tyczka pomaga. Jak chcesz łowić z gruntu, to proponuje wez ze sobą większy zapas ciężarków/koszyczków bo jak trafisz miejsce gdzie faszyna jest jeszcze nieporozrywana, to przechlapane. Leszcz jest ale mały chociaż zdarzają się pojedyncze, wypasione łopaty. Karpie i amury stanowią około 30% populacji sprzed 10 lat. Bardzo fajny artykuł o karpiach i amurach popełnił DK z CT, gdzie również nawiązał do przeszłości Dolnej Odry: http://www.international-tackle.com/art4.html W sieci jest jeszcze więcej artykułów o DO - poszukaj. W ogóle to kiedyś było świetne łowisko. Niestety liczne przyduchy, pseudo wędkarze oraz rybacy stawiający sieci na wylocie zrobili swoje... Szkoda ale mimo to nadal tam jeżdżę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedras87 Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Spoko Maik no problem po prostu sie troche zdenerwowalem:) . Czy rzeczywiscie w kanale nie ma duzych leszczy slyszalem ze koniec pazdziernika przynosi wieksze lopaty . Bylem ostanio zlapalem 5 leszczykow i karasia , jednak wyczailem chyba miejsce dla siebie ok 130 m od rur w prawa strone sa tam takie kamienie wydaje sie sympatyczne. Objezdzilem troche i bede sie tez chcial zastawic na suma na kwadracie czy wie ktos moze ile m glebokosci jest na srodku kwadratu . Poprosze tez o jakies rady dotyczace polowu Suma na kwadracie wszelkie podpowiedzi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedras87 Napisano 29 Września 2012 Share Napisano 29 Września 2012 Czy faktycznie za sumem najlepiej rzucac na srodek kwadratu ??Bo tam on stoi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 słyszałem ze w tamtym tygodniu ze stawu uciekło 13 ton karpia. wędkarze go tam łapią? chciałem sie upewnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 kumple byli na pol nocce w sobote i nic nie zlowili...a nastawili sie na suma mieli turkucie itp...i lowili tez na feeder i lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 A ja bylem w sobote od 6 rano do 12 i fajnie polapalem Moze nie byly to okazy ale bralo bardz fajnie - Leszcze ok 1kg 6 szt,Karas 2 szt po 30 cm,Jaz 28 cm i masa Krapi?lub mieszancow... Dodam ze caly czas padal deszcz Bardzo niski stan wody,siedzielismy przy samym kwadracie od strony rur.Wszystko na bialego z czerwonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Byłem wczoraj z kolegami na kwadracie i na zakolu,czas 11.30-14.Łapaliśmy na gumę,drop-shot i boczny trok, brania na czerwoną z brokatem i denaturat.Sandaczyk i kilka okoni 10-20 może 25 cm.Na fileta były też 3 brania ale chyba coś małego,po zacięciu mięso zostawało.... Wcześniej od rana na zimnym do 11 i zero... Wędkarz z pontonu też nic,powiedział nam że tydzień temu podobno rybacy siatami jechali po zimnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally25 Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Panowie w poniedziałek chciałbym sie wybrać na rybki i potrzebuje info. Jak tam na kanale? Czy lepiej gdzie indziej w okolicy Gryfina sie wybrać. Mniszki może Debce na sandala? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Byłem dzisiaj na chwilę przejazdem bez wędki. Na całym kanale i kwadracie siedziała jedna osoba. Woda straszenie niska, wczoraj było o metr więcej. Brań jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Koledzy wybieram się na weekend na Ciepły, może ktoś wie jakie wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 14 Listopada 2012 Share Napisano 14 Listopada 2012 Skrobnij do Daniello , on z Gryfina jest i na ciepłym jest najczęsciej,na pewno powie ci to i owo. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dero80 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Witam Gorzów jutro jedzie zobaczymy jakie wyniki chociaż po braku wpisów wnioskujemy że lipa na ciepłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 braku wpisów wnioskujemy że lipa na ciepłymWyjąłeś mi to z ust:)nic dodać nic ująćłapią jakieś płotki,okonki itp...z tego co mi wiadomo to szału niema..ostatnio bylem to lapali male same egzemplarze tych rybek..lepiej na spina za okoniem na wysokości ul.czechosłowackiej,,,ładny okon wali w gumy na 10g glowce z opadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 dero80, to spotkamy się bo ja też jutro jadę, zostanę do soboty. Mam nadzieję, że jednak coś trafimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dero80 Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 spoko my będziemy busem (kuchnie szafy) będziemy już od 13 do soboty rana połamania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi