kaczyyy Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 O jak szczupak taki 30 kg to jest za czym ; czywiscie i jeszcze, takie płotki po 3-4 kg i okonie p0 10kg leszcze ukleje to takie ponad 20 kg a tak na powaznie to na ciepłym znowu bidaaa na ciepłym przy rurach na kwadracie i to tylko małe jaziki pare leszczyków i widziałem pare szcuzpaczków i boleni po 35- 30 cm na zimnym jak siedział na łódce cały dzien to troche połowił szczupaka i sandacza ale bez łódki sobie odpusc nie opłaca sie z łódka to masa swietnych miejsc w okolicach trzcin drzew i wtedy mozna połapaca, to to bida masa spininglistów ale najwieksze co łowili to po 30 cm sandaczyki bolenie i szczuapaczki troche bylo po za tym jak widziałem łowienie z łłódek z "opadu" to mnie szlag, trafiał ich opad róznił sie tylko tym ze wsyzstkie pod haczone ryby, a pare ich było to byly wypuszczane,ale co z tego jak z 10 sztuk pokaleczyli a w teg lina mozecie mi niewierzyc ale ja go widziałem i juz przy samym brzegu połozył sie na wodzie i myslałem ze jest już mój z takim okazem to byłoby pare zdjec i do wody by poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Kaczyy pisz zdaniami... naprawdę ciężko to zrozumieć........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 kaczyyy, jak czytam, a właściwie już przestałem czytać twoje posty to dostaję oczopląsu. Naprawdę jak ktoś już Ci radził, wrzucaj tekst do "Offica" przed umieszczeniem na forum. Zamiast wędkować polecam przypomnieć sobie: "Jak poprawnie budować zdania w języku polskim". W ogóle to trochę syf tu się zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 Chyba w dalszym ciagu jest zmeczony i nie wyspany a Wy czepiacie sie biednego kaczyyy, Wez sie chlopie w garsc bo ilez mozna znosic taki babole . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bifa Napisano 15 Listopada 2010 Share Napisano 15 Listopada 2010 jak sie lowi na kanale cieplym to sie latwo przegrzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Był ktoś ostatnio na kanale? Jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinb26 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Witam byłem tam dwa razy z kumplami ( w tym roku oczywiście )i straszna lipa ,mowa o nockach raz bodajrze 6 stycznia z piątku na sobote ja połapałem 3 leszczyki jeden 2kg-drugi z 1,5 i jakas 0,80 i małego karpika reszta nic ,i jakies 2 tygodnie temu szwagier z 3 leszczyki jeden miał 1,5kg pozostałe mniejsze a mnie przypadł sazan 3 kg ale tym 2 razem bylismy w dwujke i na wsumie dwie nocki od czwartku do soboty i prawie nikogo wiecej nie było siedzieli karpiarze cały tydzień i też mówili że nic nie złowili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Co slychac na kanale? Sezon rozpoczęty? Jakies efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Cześć, nie doczekalem sie odpowiedzi i pojechalem oberkac dzisaj na sadze.. O 7 rano zajołem ostatnią wolna miejscowke, wedkarzy pelno ale efektow żadnych, jedynie okonki po 5 cm i leszcze 7cm. O 10 rano kiedy zmienialem lowisko bylem przedostatnim wedkarzem jaki tam zostal. Lipa. Czekam na lepsze czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 cos tam sie stało z wodą bo ryba sie wyniosła , 2 lata temu byłem tydzien to brał sam krąp , a 3 lata temu to połapałem , tez byłem tydzien to sum , karaś , lin , leszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 brodzic, rybacy z sieciami, stonka z gorzowskiego. Teraz spółdzielnia pogoniła rybaków z ujścia kanału więc może ryba będzie miała szansę wejść w kanał. Oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Kocur, jaka stonka z gorzowskiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 kasko43, tzw nasi "koledzy wędkarze" z okręgu gorzowskiego którzy okupują przez kilka dni łowisko i biorą wszystko co złapie się im na haki a w zamian zostawiają stosy butelek, puszek i innych śmieci. Nie generalizuję bo nie wszyscy tacy są ale z moich obserwacji nad wodą to większość tej stonki stanowią w/w nasi "koledzy wędkarze". Od kilku z nich słyszałem że zezwolenie wydawane przez Regalicę musi się zwrócić właśnie w rybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 z tego co słyszałem to kłusoli tez tam nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Takie dziadostwo to tylko w Polsce. W UK jest calkowity zakaz zabierania zlowionej ryby, takich okazow nigdy nigdzie nie widzialem, karpie jak swinie. Szczupaki kilkudziesiecioletnie nawet piekne. Ryba ma mozliwosc spokojnie dozyc pieknych rozmiarow. Jak by takiego klusola dorwali to by do konca zycia placil 1tys miesiecznie. Problem klusownictwa rozwiazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 chłopaki ? i co był tam ktoś moze niedawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosław Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Cześć Ja ze swojej strony polecam "zimny kanał" - czyli dopływ wody do elektrowni. Dojazd od strony wsi Krajnik do wału. Kawał drogi trzeba iść wałem (chyba, że ktoś autem dojedzie, ale jak złapią to może być "na bogato" ) Ładne łowiska są przy samej elektrowni, ale po drodze na kanale jest dużo miejscóweczek, gdzie jest ładny leszcz, lin i płoć. Podobno są tam karpie, ale znam je tylko z opowieści... Łowiłem tam feederem, odległościówką i wyniki zawsze były zadowalające. Spiningiści też mają ( i to wcale nie małe ) szansę spotkać się z ładnym sandaczem i szczupakiem ( mój miał 80cm, ale gość przy mnie wyjął "szczupłego na obrotówkę 110 cm ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 CześćJa ze swojej strony polecam "zimny kanał" - czyli dopływ wody do elektrowni. Dojazd od strony wsi Krajnik do wału. Kawał drogi trzeba iść wałem (chyba, że ktoś autem dojedzie, ale jak złapią to może być "na bogato" ) Ładne łowiska są przy samej elektrowni, ale po drodze na kanale jest dużo miejscóweczek, gdzie jest ładny leszcz, lin i płoć. Podobno są tam karpie, ale znam je tylko z opowieści... Łowiłem tam feederem, odległościówką i wyniki zawsze były zadowalające. Spiningiści też mają ( i to wcale nie małe ) szansę spotkać się z ładnym sandaczem i szczupakiem ( mój miał 80cm, ale gość przy mnie wyjął "szczupłego na obrotówkę 110 cm ) Jakie Kolego miałeś efekty na Feeder tam??i na co najlepiej bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosław Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Raczej nigdy nie wróciłem "na tarczy" ...chociaż wiemy jak niewdzięczne potrafią być ryby. Leszcze 1-1,5 kg to w tamtej okolicy wcale nie przypadek, a wręcz norma. Koledze, z którym razem siedzieliśmy tam przez noc, pomagałem wyjąć z wody,( nad ranem około 3godz.), leszcza o wadze 3.9 kg. Chociaż przyznam, że łowiłem tam ostatnio 3 lata temu. Jeśli nic się nie zmieniło to siedzi tam nadal. Są ładne krasnopióry i płocie 20-30 cm. Linów jest mało, ale są za to ładne ( do 30 cm ) i to mnie rajcowało strasznie, bo zawsze miło jest, jak coś innego weźmie. Nigdy się na nie nie nastawiałem i zawsze był to przyłów do leszczy. Co do przynęt to: -czerwone robaki z jednym białym na końcu lub z kukurydzą -rzadko makaron i pęcak Zawsze tam używałem zanety Van den Eynde -Bream wymieszanej z białymi robakami, kukurydzą i siekanymi czerwonymi, w zależności od tego co miałem na haku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 To miejsce to zaraz przy elektrowni?tam jest taka zatoczka a obok wpływa kanał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosław Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Lecisz przez wioskę Krajnik do wału- tam zostawiasz auto (albo i nie) i dalej wałem do miejsca gdzie z Odry odchodzi kanał do Elektrowni. Ja zawsze łowiłem bliżej Elektrowni - do wody schodziłem przy takim małym szlabanie na wale pozdrawiam i połamania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 11 Czerwca 2011 Share Napisano 11 Czerwca 2011 Lecisz przez wioskę Krajnik do wału- tam zostawiasz auto (albo i nie) i dalej wałem do miejsca gdzie z Odry odchodzi kanał do Elektrowni.Ja zawsze łowiłem bliżej Elektrowni - do wody schodziłem przy takim małym szlabanie na wale pozdrawiam i połamania... Aha to już wiem dokładnie gdzie kolego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Również słyszałem dużo dobrego o zimnym kanale. Niby można wyciągnąć tam ładnego szczupłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 No w tygodniu się tam może wybiorę:)a jak nie to napewno w weekend:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 hej byłem na ciepłym w weekend na nocce i do wieczora fakty były następujące ; kumpel jednego sumika niewymiarowego pod wieczór , ja w nocy jednego niewymiarowego i w południe niewymiarowego wszystko na rosówki , poza tym kumpel w dzien zrezygnował z sumów i na federa wyhaczył pare karasi i krąpi . wszystko pływa oczywiście opowiesci tych którzy tam wędkują ; to bierze karp taki do 3 kg , kilku wedkarzy to potwierdza czasem trafi sie leszcz do 2kg i lin dwoch gosci ktorzy wędkowali 100m od nas opowiadali że zerwali sporego suma , walczyli z nim 20 min i poszedł i tez karaś im brał podobno tam zarybili sporą ilością suma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi