Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach?

Kubiak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Efekty: piękne karasie złociste, karasie srebrzyste, trafiają się ładne leszcze, liny i małe okonie, w nocy natrętnie biorą raki na białe robaki :wink:

I jak zwykle baterie w aparacie się wyczerpały? :twisted:

może czas zainwestować w cyfrówkę albo zapasową baterię :razz:

też bym chętnie pooglądał takie rybki ;) szczególnie te złociste i linki.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 318
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dziś byłem na ostatnim wakacyjnym wypadzie nad Odrą.

Na początek taki leszcz na brzegu, co go mogło zaatakować?

Pare dni wcześniej słyszałem wielkie walnięcie w wodzie przy samym brzegu, po chwili leszcz mniej więcej jak ten wypłynął na płyciznę z obdartą skórą i połową ciała przy ogonie.

dsc01663rozdzielczopulp.jpg

Od 14 na 1 główce:

Najpierw było branie na mojego pickerka, kuzyn zaciął 20cm klenika.

Od 16.30 na naszej stałej główce:

Kuzyn najpierw (na swoją) złapał płotkę.

Potem u mnie branie i jest krąpio-leszcz 25cm, potem drugi trochę mniejszy oraz trzy płocie, fotki tych większych, mniejsza miała 16cm. Szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia tych krąpio-leszczy, byście pomogli to rozróżnić.

dsc01664rozdzielczopulp.jpg

dsc01665rozdzielczopulp.jpg

Napisano

Wczoraj od 19:30 do 01:30 dwa brania na wątrobę i jedna ryba.

Siedzę obok siedzącego wędkarza 50m od mojego sprzętu a tu słyszę pisk policjanta. Letę szybko, zacinam a tu na kotwicy wisi kleń na ok 30cm. A już przed oczami miałem suma. :cry:

Ale co się ubawiłem to moje. Gościu opowiadał o złapanych przez niego szczupakach na mysz, sandaczach na kawałki zaskrońca i kilowych płociach na butaprem. :mrgreen:

Napisano

Czwartek i piątek około 5 godzin spinningowania, efekt, 2 szczupaczki 30~ cm 2 okonie 20~ cm, 2 klenie 25~ cm, same przedszkolaki, wypiął się niestety kleń ok 35 cm, ale cwaniak był, nie nadążyłem zwijać żyłki tak szybko w moją stronę płynął, wyskoczył z wody i to by było na tyle;D

Za 6 godzinek zawody spinningowe mojego koła w miejscowości Piotrowice między Annopolem a Zawichostem oczywiście Wisła, zobaczymy czy ten rok coś mnie nauczył, czy też nie, a jeśli nie to bynajmniej pouczę się od lepszych ;)

Napisano

elektrochemik, na pszenicę i zamiast zanęty sypie sobie na środek rzeki właśnie pszenice i kuku, a że mam blisko do wody a Wieprz to dość wąska rzeka także sobie tak wykombinowałem

Napisano

Dzisiaj trudno było rano wstać . A co do połowów to zastój jeden okoń na pocieszenie i to taki mały że musiałem uważać żeby go nie zgnieść. Nie biorą coś na tysiącleciu w Katowicach nawet inni wędkarze mówią że nic nie bierze .

Napisano
Efekty: piękne karasie złociste, karasie srebrzyste, trafiają się ładne leszcze, liny i małe okonie, w nocy natrętnie biorą raki na białe robaki :wink:

I jak zwykle baterie w aparacie się wyczerpały? :twisted:

może czas zainwestować w cyfrówkę albo zapasową baterię :razz:

też bym chętnie pooglądał takie rybki ;) szczególnie te złociste i linki.

Ano się wyczerpały.... zdążyłam zrobić tylko kilka marnych fotek

Złodziejka...

75a6822b.jpg

Ryjówka....

34c37876.jpg

Maleństwa i niewyspana moja mama...

e10b0515.jpg

Wczorajsza nocka...

9794e064.jpg

I bateria padła, ale dorobiłam się ładowarki samochodowej, ale co z tego jak dziś nie mogłam auta odpalić - padł akumulator, w dodatku wysuszony na pieprz. Wiec trza było poderwać 4 litery i zasuwać po wodę zdemirelizowaną na CPNa :evil:

Zaraz wracam nad wodę, jutro dopiero wracam :mrgreen:

Napisano

A dziś u nas - prolog zasiadki :) było fajnie - dzięki wielkie dla Mańka i Mirka i dla całego gangu rowerowego ;)

Relacje myśle że może Maniek później naskrobie :)

Napisano

dudi, ni zartuj wrzucaj te fotki na haczyk bo moje bardzo marnie wyszly :mrgreen: i ja tez wszystkim dziekuje za fajny zlocik i adrenaline o 04.30. Pozdrowienia dla calej ekipy oraz Wojtka i Darka :wink:

Napisano
Relacje myśle że może Maniek później naskrobie
A napisze ,napisze ,tylko dojdę do siebie :wink::mrgreen: a i dzięki od gangu rowerowego. :cool::wink:
Napisano
kto jak kto ale Andrzej zawsze ładnie połowi na Wieprzu :smile:
hehe nikt poza nim nie połowi na Wieprzu ;) ;)

Dziś spędziłem popołudnie nad moją ulubioną rzeką z batem i feederem. Z feederem było trochę problemów, więc łowiłem praktycznie tylko na bata. Sporo uklei, krąpi szło od razu do wody, reszta w tym płoć[25-30cm] również wypuszczona. Dużo zmarnowanych brań i spiętych ryb. Kolega spiął konkretnego leszcza pod brzegiem

6b7499a4dba829b1m.jpg

madi czekam na złociste ;)

Napisano

Lord Konrad I, no nie przesadzajmy jeśli ktoś poświęci więcej uwagi tej wodzie to też będzie miał efekty, a teraz naprawdę łatwo złowić rybkę a rybka jest jak na taką rzekę niezbyt dużą naprawdę ładna, a dodam teraz dopiero że na tej wielkiej wodzie co była mój znajomy połowił bardzo dużo karpi na proteiny ale nie pozwolił mi wstawić żadnej fotki, z wiadomych przyczyn

Napisano

Bylem dzis na stawach hodowlanych bo mam niedaleko :) Nikomu nic nie brało , ja złowiłem 4pstrągi +/- 40cm na kuku z miodem i 3biale robaczki :)

Dam fotki jutro bo dzis zmeczony jestem. :>

Napisano

Dziś połów zadowalający - okonek 19cm. Dziwi mnie to, ze na Bzurze nie moge złowić nic powyżej 20cm :neutral: a wielu wędkarzy chwali sie tym, ze można tu spotkać okazałe garbusy... Może nie jestem super dobry, ale już złowiłem wiele pasiaków i naprawdę ciężko o coś większego. Na początku jakieś ponad 20 podchodziły ale teraz całkowicie sie zmyły.

7e8aabfc1057de9amed.jpg

Na zdjeciu widać mój nowy kołowrotek.. 10łozysk - kupiony na targu :mrgreen: nie miałem pieniędzy na nic innego, a ten puki co chodzi dobrze...

PS. Złapany na black fury mepps

Napisano

Na zawodach poszło mi jak zwykle,

3 niewymiarowe ryby: szczupak 30 cm, szczupak 35 cm, sumek 35 cm, na moje nieszczęście wypiął mi się wymiarowy okoń, było by cos na wagę położyć a tak... ;/

1 miejce = kg ryb

2 miejsce 0,7 kg

3 miejsce 0,5

eh, nie mam szczęścia, raz mi ładny bolek odprowadził woblerka i później 30 min rzucania w tym samym miejscu i studnia :P, nie lubię tych Ryb xD

jutro dla wyluzowania topiołki z gruntóweczką na kulkę, kukurydze, robak...i zobaczymy na co będą brały, pewnie na nic xD

Napisano

Już od 18 na Wiśle...

dramat, zielone coś czepia się żyłki, po wyciągnięciu szybciej przerabiam zestaw od nowa niż oczyszczam z tego syfu. Brań nie ma bo albo nie widać...

A miałem jechać na Tresną...

ps. jakoś zbrzydły mi rzeki :-(

gratulacje dla tych co połowili, a było Was kilku :-)

Napisano

U mnie cały dzien poszukiwań i namierzania... wreszcie się worek rozwiązał.. 3-4metrowa woda i agresywne woblery okazały się kluczem do sukcesu.. szczuplaki były bardzo ostrożne, bardzo delikatne, leniwe brania.. słabe zacięcia, a póżniej ostre sesje na powierzchni, świece, spady itp.

84cm wszedł do łodzi szybkim chwytem za kark.. i w tym momencie się wypiął :smile:

Szybka sesja..

0446662416432f1cmed.jpg

ddad6d4f6385d28bmed.jpg

i do wody..

A na koniec złapała mnie ulewa i przemokłem do ostatniej nitki :lol:

Pozdrowienia dla wszystkich haczykowców..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.