Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach?

Kubiak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj godzinka nad Widawa.Klenik 28 cm i płotka 20cm.Obie rybki na kukurydze.Wędkował bym dłużej,ale zapominalstwo zrobiło swoje i musiałem wracać.Szkoda,bo zapowiadało się całkiem sympatycznie.

Zaraz wyjście nad Odre ze spiningiem.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 318
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Okoń kolegi, 25cm:

p8210054.th.jpg

Mój, życiówka:

p8210056.th.jpg

Trafiłem prócz tego szczupaka - czterdziechę z połówką, największa ryba w tym roku wyholowana, acz sporawszą miałem przed tygodniem na haczyku, na tym samym haczyku, na tej samej przynęcie i w tym samym miejscu.

Napisano

Dwie i pół godzinki spiningowania nad Odrą (od "II barek" do jazu rędzińskego).

8 okonków,dwa nawet przyzwoite.Jutro pewnie powtórka.

Napisano

Dzisiaj na łodzi po fiordach, ( nie ma fotek dzisiaj)

Początki trudne, nie mogliśmy odpalić łodzi.....po wyczyszczeniu świec i zalaniu gaźnika paliwem odpaliła uffff

pogoda troszkę się zepsuła w czasie pływania i dolało nam deszczem.

Dotarliśmy na łowisko i sondy oszałały....cała sonda rybek, ( następnym razem postaram się o fotki bo naprawdę warto to zobaczyć)

Niestety brań niewiele, początkowo mocne szarpnięcie i niestety po 30sekundach ryba się spina.

Znajomy ciągnie rdzawca, wielkościowo ok 15cm więc wędruje do wody.

Za chwile znajoma ciągnie karmazyna, i po chwili kolejnego...rybki do wody...

kilka zaczepów i nagle na 35m mocne uderzenie.

Wyciągam piękna longe, większą niż ostatnio.

Ryba ma pęcherz wywalony przez skrzela więc zabieram ją do domu.

Nadciągnęły chmury i deszcz, więc ucieczka do brzegu...

Dzień udany.

Napisano

Witam wszystkich.

Dziś około godz. 9:00 miałem jedno jedyne branie na białego riperka z niebieskim grzbietem i zaciołem szczupłego 68 cm :grin:

c336cb31a9baa540m.jpg

Wczoraj przechytrzyłem okonia na 25 cm i wymiarowego szczupaka, który wychaczył się przy samym brzegu,ale zdążyłem się z nim umówić na przyszły weekend :grin:

Łowię na sanie koło sanoka

Napisano
Lary, a próbowałeś "mańkowego" sposobu z krótkim przyponem ?
próbowałem przez pół nocki ale nie było efektów (tak naprawdę do godz. 24 były marne efekty na obydwu kijkach więc postanowiłem zmienić na długie przypony i kombinować z długością) brania zaczęły się po północy i nie zmieniałem już przyponów, ale przy następnej wyprawie powtórzę "zabieg".
Napisano

Rapa wzięła około 30 minut po zmierzchu, myślałem że mnie wciągnie do wody :wink::cool: Bolek był nieproporcjonalnie gruby takiech maciorki jeszcze nie miałem, waga wskazywała cos chyba 4kg ale noc, emocje, pogoda i chęć szybkiego wypuszczenia nie pozwoliły na dokładny pomiar, najważniejsze ze plywa dalej.....

b06620cec449b6acmed.jpg

Napisano

Dzis,komplet szczupaków 58 i 64cm na stawie w Zabrzu (płyty)

Zdjecia wannowe bo mialem ochote na rybke, wiec nie wrzucam.

Do tej pory same 30-40cm braly...a pierwszego wymiarowego zgodnie z tradycja wyposilem (51cm)

Szkoda tylko ze zlapalem je w przeciągu 40min...wiec musiałem sie do domu zwijac :grin: najszybsze lowienie w zyciu.

Napisano

Witam. Wczoraj wybrałem się na kanał Boltoński bo tam wędkuje czyli w Bolton Angliia

zaowocowało to dwoma ładnymi linami jeden miał 54cm dł ważył 2,49 kg drugi był nieco niejsz dł50cm waga około 2kg obydwa wróciły do wody przynęta to kukurydza z puszki i pinki nadmienię tylko że wędkowałem spławikowo.

post-6970-14544972170059_thumb.jpg

post-6970-14544972170251_thumb.jpg

post-6970-1454497217073_thumb.jpg

Napisano

W piątek nocka na Wiśle w cztero osobowym zespole :-).

Tylko 3 leszcze, ja 40 cm, jeden z kolegów 58 cm i uwaga największy opłacony kąpielą szczęśliwego łowcy w Wiśle - 69 cm ważący 4,8 kg (ważone na starej ruskiej wadze wędkarskiej). Złowiony na 2 rosówki na węgorzowy hak nr. 1.

Napisano

Ładny mafus zgłoście do gazety np WW i dostanie złoty medal bo jest od 4kg zloty ;-))

Żeby nie było spamu

odra bytom odrzański

3 zerwania przynęt

1 szczupak 50-60 cm spięty przy brzegu

1 stuknięcie w gumę raczka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.