Miro1956 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Ja nie jeżdżę na spina.Od X lat tylko zasiadki karpiowe,ewentualnie na matchówke w Zagórzu za płoteczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek1971 Napisano 13 Marca 2014 Share Napisano 13 Marca 2014 A ja takie pisemko dostałem W odpowiedzi na Pana e-mail: Odnośnie obniżania piętrzenia wody w zbiornika Mietków i zarybiania tego zbiornika: 1. 1.Jesień 2012 r. – spuszczenie wody w celem remontu ekranu zapory i odkrycia złoża. Nie obserwowano strat w rybostanie. Część drobnego okonia i sandacza bez strat spłynęła do rzeki Odry w trakcie spuszczenia. W pozostałym zalewie ok 160 ha (5m głębokości) ryby przezimowały bez strat. 2. 2.Jesienią 2013 r. planowane obniżenie zgodnie z instrukcją gospodarowania wodą celem stworzenia rezerwy na przyjęcie wód z wiosennych roztopów oraz zapewnienia żerowisk dla kulika w trakcie jego migracji (Natura 2000 „ptasia”) – nie spowodowało strat w rybostanie. 3. 3. Zbiornik jest corocznie systematycznie zarybiany zgodnie z operatem rybackim. W latach 2012/2013 dodatkowo zarybiany sandaczem narybkiem letnim 200 tys. sztuk i narybek jesienny 200 kg. 4. 4. Nie prowadzi się przerzutów ryb z wód innych obwodów rybackich (także z Odry). 5. 5. Opracowywany jest nowy operat rybacki dla tego zbiornika: będzie większe zarybienie sandaczem od 2015 roku. Pozdrawiam -- A...... S.......... Specjalista ds. organizacyjno-sportowych i zagospodarowania wód Polski Związek Wędkarski Okręg we Wrocławiu Ul. Kazimierza Wielkiego 65 50-077 Wrocław 071/ 34 444 01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 chyba coś tam bierze na Mietkowie bo nikt nic nie pisze i się nie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 skuter, moi znajomi siedzą na Mietkowie od środy i mają zamiar skończyć wędkowanie w niedzielę. Dzisiaj w rozmowie telefonicznej powiedzieli, że złowili niewymiarowego karpika i jazgarza i to wszystko, zero brań. No ale może od dziś coś się ruszy bo ma być coraz cieplej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Dzieki za informację co sie porobiło ztą wodą tego niewie nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Akurat od środy to pogoda raczej nieciekawa . także nawet u mnie nad świeżo zarybionym karpiem stawem czający się tam non-stop dziadki mięsiarze też nie połowili . I w tym przypadku pogoda może uratuje trochę karpików i będą mogły urosnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 rush111, jak przypuszczam masz na myśli Poniatów Ja tam byłem po zarybieniu ale tylko z rodzinką na grillu A wędki odpoczywały w domciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Miro , dokładnie tak . Byłem zobaczyć tam jakąś godzinę temu , to akurat panowie się zwijali bardzo niezadowoleni że ryba / karp / nie bierze . Fakt że wieje zimny wiatr w powietrzu 9 st.C to raczej biała ryba skubie słabo . Ale gdyby było cieplej to mięsiarstwo znowu jeździłoby do domu kilka razy w ciągu dnia , aby zostawić w lodówce karpikowy limit i heja z powrotem nad wodę . Nie mówię żeby od razu robić u nas Anglię i wypuszczać wszystko , ale weź człowieku sobie tą rybkę czy dwie na kolacje i wtedy nawet przy tak symbolicznych zarybieniach coś tam w tej wodzie będzie pływać . Dlatego też często przejeżdżając obok Poniatowa zajeżdżam nad staw , aby zobaczyć kto mnie akurat okrada zabierając do torby wszystko co ma oczy nawet kilka cm od ogona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Witam byl moze ktos ostatnio? Dzieje sie cos z biala ryba?? Z gory zaznaczam ze pytam konkretnie i takiej odpowiedzi oczekuje..wiem ze malo wody wiem ze kombinuja i wiem ze mietkow to nuz nie eldorado. Pytam poprostu czy ktos ostatnio i z jakimi efektami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 byłem na majówce brał mały boleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 Witam. Planuję wyjazd jutro tj. 19.06.2014 na nockę od francuza tylko nie wiem koledzy jaka woda i czy rybka coś skubie ? Będę wdzięczny za każdą informację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrocławskilump Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 kolego koniecznie napisz co sie działo bo też noszę się z zamiarem wyjazdu na tą wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mza Napisano 18 Czerwca 2014 Share Napisano 18 Czerwca 2014 Siema W zeszłą niedzielę byłem na spinie z łódki w godz. 06-13. Nastawieni na sandała...... Niestety ryby nie współpracowały. Znajomy wytargał bolka ok 40 cm, mi udało się wyciągnąć okonka 25 cm. Nic poza tym. Z rozmów z innymi wędkarzami wynikało, że też mieli kiepskie wyniki. Oczywiście stała gadka "Panie, w zeszłym tygodniu to tu ryby jedna za drugą wyciągali" Z tego co widziałem przy pomoście od Borzygniewu chłopaczek ciągnął okonie i w tej samej okolicy sporo ławic fajnej płotki. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Dzieki za info . Ja startuję dziś popołudniu , ale z brzegu z koszyczkiem na białą rybę . Planuję łowienie do jutra do południa i jak było to zapodam na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Mietków od 18-tej 19.06.2014 do 8-mej 20.06.2014 łowienie z brzegu od strony francuza na koszyczek , białe i czerwone robaki - zero nawet bez brania . Woda podwyższona ale czysta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enio Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Byłem w czwartek 19.06 od 19 do 22 na spinning. Udało mi się złowić okonka i sandacza 65cm na małe kopytko 7cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogal Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Panowie lecę na weekend nad Mietków i nie mogę sie zdecydować czy lepiej spiningowac z pontonu czy ostawić sie z federami ?;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Lepiej spinningować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelneo1 Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 10 wyjazdow na mietkow wiekszosc od strony domanic na spinning poczatek czerwca pierszy wyjazd drapieznik atakowal ryby jak szalony (prawdopodobnie bolen )ani jednego brania ,kolejny wyjazd bez ryby ,trzeci wyjazd ok 25 okoni ale mozna bylo sie pobawic wszystko spowrotem do wody i jeszcze 2 wyjazdy ze tak okon bral oczywicie wodery obowiazkowo a teraz 3-4 wyjazdy to moze ze 3 okonki i nic wiecej na lodkach duzo ludzi ale nikt sie nie chwali ze cos bierze kazdy narzeka ze lipa ale sezon na komary w pelni to cos sie dzieje .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rogal Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 5 i 6 lipca były zawody GPX Polski Mietkowa wiec spining z pontonu, łodzi odpadał do 15 godziny. Z racji tego ze nie było jak sie rozkladac z klamotami bo co 10m wędkarz został tylko plażing i obserwacja;) spinningowe efekty to plaga małych okonków tak 15-20m od brzegu, a gruntowo to leszczyków dużo, ale wczoraj zakwitła woda wiec padaka na parę dni;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vyrobeno10 Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Witam. Jak tam mietkow od strony Imbramowic? chcialbym sie wybrać w niedziele na noc i nastawić się na leszcza. I jak ryba żeruje? i jeszcze mam pytanie na co można polapać średniego/dużego leszcze, oczywiscie na grunt, ale mi chodzi o przynętę. z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Na salatke z tunczyka heh. A tak powaznie nikt ci nie powie bo nie wiadomo na co akurat beda braly musisz sam probowac i zmieniac, bialy robak, czerwony, czerwony z bialym. Ostatnio na nocce polapali na bialego z kukurydza takich 60+ takze probuj i polamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vyrobeno10 Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 heh dzięki. Po prostu pytam na jaką przynęte ogolnie biorą na mietkowie, bo nie jestem aż tak stalym bywalcem, kartę wędkarską mam dopiero od 3 lat. Jeszcze raz dzięki za info A jeszcze jedno jak woda zakwita na mietkowie to przez ile jest taka mętna i zielona ? czy to tylko przez 1 dzień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian8324 Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Tego juz ci nie powiem bo nie mam pojecia ile to trwa ale ktos pisal chyba ostatnio ze zakwitla . Ty wybierasz sie w niedziele ja chyba w sobote na noc jak cos postaram sie skrobnac do niedzieli czy jest zielono czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vyrobeno10 Napisano 10 Lipca 2014 Share Napisano 10 Lipca 2014 Okej to czekam na info o wodzie, jak i o efektach. Z gruntu bedziesz walil czy na spina sie wybierasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi