gajowy12 Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 wita czy ktoś wie jak tam z braniami od francuza bo właśnie się wybieram jutro i nie mam pojęcia jaki stan wody i czy leszcze się już ruszyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 i jak byłeś na rybach gajowy 12 zdaj relacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy12 Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 witam byłem i właśnie wruciłem. z braniami straszna lipa praktycznie nic ciekawego się nie działo. złapałem na rosówki bolenia 78cm ale w nocy a w dzień nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakabzdura Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 byłem na cyplu od strony Borzygniewu, od 17 do 7 i zero, przewineło sie kilku spiningistow mowili ze efekty marne. Bylem zobaczyc rano od strony Domanic i nikt nic nie zlapal w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy12 Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 mam pytanie czy był ktoś niedamno na mietkowie i opowie co się tam dzieje. bo mam zamiar się tam wybrać jutro i nie wiem na co mam się nastawiać. po ostatnim razie jestem troszke zniechęcony co do mietkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 gajowy12, W Mietkowie zastój,leszcz po tarle odpoczywa Dzis tez bylem w Zagorzu na rekonesansie,wedkarzy troche bylo ale siatek w wodzie nie widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy12 Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Miro1956 dzięki bardzo. Zdam relacje po powrocie jade na dwa dni więc może coś będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 gajowy12, a gdzie planujesz siasc i na co sie nastawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy12 Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 najchętniej to od francuza, i z chęcią bym połapał leszczyków bo umielbiam je w marynacie. apłoci z bukówki mam już dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Jak juz to proponuje od strony przepompowni,ale na leszcza raczej nie licz. Mozesz tam predzej trwfic karpia lob jazia. Polamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 gajowy12, pochwal sie co polapales,ja wybieram sie w poniedzialek do Mietkowa na nocke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy12 Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 mitam miro 1956. a więc byłem w sobote cały dzionek i wruciłem w niedziele o 12 i poszedłem spać. Złapałem dwa leszczyki 56cm i 51cm jeden okoń 27cm i znowu boleń ale go nie mież łem bo w nocy strasznie mi poplątał zestawy i odrazu go wypuściłem na moje oko miał ok60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 wruciłem mież łem odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy12 Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 ale nawaliłem byków!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 wruciłem mież łem odrazu na tym forum nie chodzi o pisownię tylko o ryby ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 ale nawaliłem byków spoko, sam sadzę podobne byki , ale nie mogłem się powstrzymać Przyjmij to w formie żartu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Witam Mam nadzieję że to się nie potwierdzi, ale słyszałem z w miarę pewnego źródła, że we wrześniu mają spuścić z wodę i to do zera. Może to ktoś potwierdzić? Który to raz w ostatnich latach? Tę wodę to i tak już można traktować jak basen pod żaglówki a nie łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Cosik mi sie tez obilo o uszy ponoc maja naprawiac tame Spiepsza do konca najlepsze lowisko w rejonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Cosik mi sie tez obilo o uszy ponoc maja naprawiac tame Spiepsza do konca najlepsze lowisko w rejonie Ten zbiornik i tak można już po ostatnich spuszczeniach zakwalifikować typowo pod windsurfing i żaglówki a nie łowisko. Jak tak będzie, to w przyszłym roku pieprzę PZW. Jednego frajera będzie mniej. Poczekam na odrodzenie sie rybostanu, o ile do tego dopuszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xrace Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Też tak słyszałem. Jutro tam zajrzę ze spinem. Póki co byłem wczoraj i tylko jeden pistolet się uwiesił. Ponoć czwartek i piątek były dobrymi dniami, znajomy wyciągnął parę bolków i 3 szczupaki okołowymiarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Też tak słyszałem...] Wysłałem zapytanie do PZW i kopalni, ciekawe czy odpiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackjunior Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Witam kolegów!!! Jakie wieśći z mietkowa -leszczyk coś skubie? gdzie najlepiej sie wybrać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Niestety potwierdzam to info.Dzwoniłem do Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej. Zbiornik wodny Mietków. We wrześniu zaczynają spuszczać wodę. Oni będą uszczelniać tamę a żwirownia poszukiwać nowych złóż. Koleś mówi że po tym spuszczeniu min. 10lat już będą trzymać wodę. Szkoda bo taki fajny akwen był. Trza korzystać w tym sezonie zanim wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisMekar Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Witam kolegów Otrzymałem odpowiedz z PZW Wrocław Obniżenie poziomu piętrzenia nastąpi od sierpnia br. do rzędnej 160 m tj. pozostanie tylko 200 ha pow. zalewu o gł. do 3,5 -4 m. W okresie wrzesień-listopad naprawa zapory - dylatacji i płyt ekranu od strony odwodnej. Pozdrawiam Dyrektor Karol Napora Czekam teraz na odpowiedz czy będą jakieś zakazy wprowadzane od tego sierpnia. Tak mi się zdaje że w tym roku tylko dwa miesiące wędkowania nas tam czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Sobotnie popołudnie udane. Brało tylko słońce. Na 6 wędek (żeby nie było 3 osoby ) ani jednego brania. Podobnie u sąsiadów. Na Mietkowie jest tak jak na Kozielnie i Topoli. Jak bierze to wszystkim jak nie to nikomu... Mam racje? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi