Nightwalker Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Zerknij do zezwolenia 1 , 7, 12 , 13, 14 Co do karpia - ponoć już nie pływa - został pochłonięty w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 witam. ma ktoś może jakieś "przygody" z sandaczem na grunt z przylasku? interesują mnie wyłącznie zbiorniki na niepełnej składce, szczególnie jedynka. Nie liczę że ktoś zdradzi mi swoje miejscówki ale wszelkie wskazówki mile widziane:-) jest w ogóle szansa na coś wymiarowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Jedynka to teraz tylko na nocke, bo jest zakaz lowienia od 9 do 19. Ryba jest, mimo ze mam oplacona skladke pelna i przewaznie siedze na 2-3 to wlasnie na jedynce mialem "cos" zycia na splawik, niestety po odjezdzie w strone srodka jeziora wypielo sie . Wegorz tez jakis juz byl, ale sie zaplatal w krzakach i wypial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Myślałem właśnie o nocce na martwą rybką... jeśli dzisiaj nie będzie lało to akurat w sam raz na węgorza nawet:-) duszno, par5no, pochmurne niebo:-) chyba dzisiaj tam zawitam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Myślałem właśnie o nocce na martwą rybką... jeśli dzisiaj nie będzie lało to akurat w sam raz na węgorza nawet:-) duszno, par5no, pochmurne niebo:-) chyba dzisiaj tam zawitam:-) Polecam jednak sandacza, bo węgorz aktualnie znajduje się w okresie ochronnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 wiem od 15 czerwca:-) na szczęście nie jadam ryb i zwracam na wolność niestety węgorz potrafi połknąć dosyć głęboko a niestety łapiąc z gruntu nie jestem w stanie przewidzieć co aktualnie zajada moją rybkę nastawiając się na sandacza otwieram kabłąk i pozwalam rybce dobrze zająć się moją przynętą stąd przyłów w postaci węgorza jest całkiem możliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mefisto Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Czy można łowić bez opłat PZW? Gdzie można kupić zezwolenie czy może płacąc za wjazd mamy możliwość połowu ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 1. Nie nie można- obowiązuje karta wędkarska i niepełną składka na kilku zbiornikach m. in na zbiorniku na 1 (więcej znajdziesz na "łowiska ogólnodostępne" o tym samym temacie) 2. Zezwolenie można kupić chyba w dowolnym kole, ja wykupowałem na Hucie 3.Placąc za wjazd masz tylko możliwość korzystania z kąpieliska, połów ryb w okresie wakacyjnym dozwolony od 19 do 9 rano (sprzęt można rozkładać już od 18 i od tej godziny można wjechać na łowisko bez opłat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 na Przylasku jest jeszcze takie łowisko: 3K jako, że tylko spinninguje byłem tam 2x na licencji dziennej spinningowej, za każdym razem wypad udany. Na dniówce można zabrać tylko pstrąga, którego akurat nie widziałem. W zależności od ceny, może zakupię zezwolenie roczne spinningowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 20 Kwietnia 2013 Share Napisano 20 Kwietnia 2013 Witam!! Staw nr 3 istnieje natomiast obowiązuje na nim oplata pełna, jest bodajże z 2-jką połączony. Natomiast byłem wczoraj kilka godzin na stawie nr 12 podeszły mi 2 ładne linki kilka płotek oraz okonik i coś większego zeszło. Głównie łowiłem na spławik z dna. Z wieszaka podchodziły płoteczki ;] Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Jak tam Przylasek się miewa nie problemów po tych ulewach z dojazdem. I kolejne pytanie , wybieram się na nockę , ale ma pewne obawy co do bezpieczeństwa .Może ktoś coś więcej napisać na ten temat , jest raczej bezpiecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Jesli chodzi o bezpieczeństwo to raczej tak, specjalnej chołoty nigdy nie spotkałem, jedynie nabzdryngolonych i spiewajacych dziadów przy wędkach ale z takimi sobie poradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Panowie mam zawody nocne na Przylasku 4 punktowany tylko drapieżnik to jest : okoń,szczupak,sandacz,sum.( nie wiem czemu nie węgorz). I moje pytanie jaką taktykę przyjąć chce zacząć od nałapania żywczyków , które tam jest pełno (takich kilku(nasto) centymetrowych ) potem dać jednego na spławik i czekać na branie a co z druga wędką ?Mam trzy a nawet cztery koncepcje wszystkie oczywiście z gruntu pierwsza rosówki , druga wątróbka , trzecia filet ,czwarta żywiec (tyle ,że z gruntu). Moż einna koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,14410748,Przylasek_Rusiecki___szansa_na_nowe_miejskie_kapielisko.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Niech się bujają z tym pomysłem. Przylasek ma zostać taki jaki jest. Na szczęście będzie im ciężko coś takiego zrealizować. Raz, linia energetyczna wysokiego napięcia biegnąca przez środek a dwa to osiedle domków jednorodzinnych na Karaszewicza-Tokarzewskiego, do którwego zdaje się jest tylko jedna droga asfaltowa biegnąca między 1 a 3 i 2. Liczę też na sline lobby wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Wczoraj się wybrałem na Przylasek ale na te mniejsze zbiorniki. Szczupaki skubały ale w wolno prowadzoną gumę bez kombinacji. Stoją już głęboko bo oblepione są pijawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ornix Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 niktważny udało się wyjąć jakiegoś ładnego szczupaczka czy tamtejszy standard tylko tzn 35-55cm ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 W zeszłym roku parę 60+ w tym roku 15-55 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Hej! Był ktoś może dziś na Przylasku? Zamarza już woda? Można jeszcze porzucać gumami? Jutro będę miał chwilę i chciałem odwiedzić to miejsce. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 dzisiaj byłem i lodu jeszcze nie było, na płytszych zbiornikach gdzieniegdzie lód pojawiał się przy brzegu ale spokojnie można było łapać. Myślę że do jutra nie wiele się zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Dzięki za odpowiedź ale zdążyłem już się sam przekonać, że śmiało można jeszcze spininować na Przylasku Niestety bez kontaktu z rybą. Łowiłem głównie na gumy. Było trochę spinningistów. Widziałem tęż gruntowych maniaków Pogoda była ładna, troszkę tylko wiało. Dziś tęczaka mają wpuszczać i nie będzie można łowić na 9-tce do piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Panowie, łowice coś z pod lodu ? Ja planuję w weekend rozpocząć sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Witam, ja dzis z kolegą otworzyłem sezon na Przylasku nr 1:) Siedzieliśmy od 7:30 do 11:00, kolega 5 płotek i podleszczak, ja 3 płotki. Przyneta to mormyszka + sztuczna ochotka. Nastawialem sie na okonie ale nie dał sie żaden skusić. Lód około 10cm więc można atakować. My wymarzliśmy niesamowicie ale było warto:) Poza nami nie bylo nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Dziś byłem ok 13 na zbiorniku nr 1, szukałem okonia przy brzegu i dalej niestety na zero. Nawet brania nie miałem. Łowiłem na błystki. Lodu jest 7-10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Ja w zeszłym roku również męczyłem się na błystki podlodowe, niestety nie miałem efektów - być może popełniałem jakieś błędy, bo nie za bardzo się na tym znam. Natomiast kolega obok w tym samym czasie na mormyszkę jakieś maluchy 10-15 cm trafiał... W tym roku więc i ja postawiłem na mormyszkę, ale żaden pasiak się nie zameldował, jedynie płotki. Myślicie, że po dzisiejszym wzroście temperatury lód na Przylasku utrzyma się chociaż do środy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi