Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dla mnie zdecydowanie nr 1. Niesamowita magia, oczywiście to tylko trailer, ale warto obejrzeć całość. Kamczatka to chyba ostatnie miejsce na ziemi nietknięte ludzką ręką.

przynęty na klenia   Dragon
  • 7 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
Napisano
3 godziny temu, Stara wyga napisał:

Mój filmik morze nie jest piękny ale widać na nim potężne karpie.

Karpie jak karpie, ale tam pływają klenie które mają ponad 70 cm :)

Ludzie rzucają z zapory chleb, bułki, drożdżówki to ryba się kręci przy stołówce. Widziałem raz karpia który łyknął na raz całego pączka :)

Napisano

Bardzo ciekawy materiał o działaniu przepławki przy tamie we Włocławku. Nie wiedziałem że migracja jest tak szczegółowo monitorowana. 

• 2 years later...
  • 3 months later...
Napisano

Drodzy Wędkarze. 

Od pewnego czasu dzielę się swoimi doświadczeniami w dziedzinie naszego ulubionego hobby. Robię to w jednym z najpopularniejszych serwisów udostępniających filmy. Link do najnowszego filmu znajdziecie tu: 

Na kanale promuję głównie wędkarstwo budżetowe i zachęcam do własnoręcznego produkowania przynęt i zanęt. Z wiadomych względów jeszcze nie miałem okazji nagrać relacji z wyprawy wędkarskiej. Ale liczę, że niedługo to się zmieni :)

Zachęcam do obejrzenia załączonego materiału, ale również kilku wcześniejszych na kanale. 

Chętnie też podyskutuję na temat materiałów znajdujących się na kanale i posłucham rad bardziej doświadczonych koleżanek i kolegów po kiju. 

Pozdrawiam, Wędkarz Niedzielny 

• 7 months later...
  • 2 months later...
Napisano

Z ciekawością zaglądam ostatnio na kanał Pawła. Nie ma tam zmanierowania i komercji. Oglądam jego wyprawy przy okazji strugania woblerów. W zaskakującym tempie zyskuje sobie sympatyków i obserwatorów morskiego wędkarstwa. Pozytywna osoba.

Napisano

Niezły wariat. Ja bym się nie odważył kajakiem wypływać na otwarte morze. Widziałem Szwedów łowiących z kajakach na Bałtyku szczupaki, ale to jednak szkiery a nie ocean.

Napisano

Chciałbym zobaczyć kogokolwiek z was kto potrafi łowić na muchę, Pewnie łowicie tak jak nasza Polska reprezentacja czyli nic nie potraficie. Filmik zgadzam się jest świetny.

• Słabo 2
  • 3 months later...
Napisano

Ponad sześć godzin oglądania. Mieszanka łowienia klasycznego, jak również za pomocą elektroniki i sprzętu pływającego. Dla każdego znajdzie się coś ciekawego. Ilość złowionych ryb? Jednej drużynie sprzyja szczęście, innej nawet wypasiony sprzęt nie pomaga. Z wypowiedzi i komentarzy wyłuskałem kilka informacji do wykorzystania w przyszłości. Nawet nie wiedziałem, że takie zawody mają się odbyć, a o krok szybciej zorganizowaliśmy w tamtym roku na naszym portalu mini zawody sandaczowe. Rozmach oczywiście nie ten:), ale jest satysfakcja z zainteresowania tego typu rywalizacją korespondencyjną. Myślę, że do pomysłu wrócimy na jesień. Tym razem trochę wcześniej, bo grudzień bywa różny i może warunki w tym miesiącu nie pozwolą na łowienie. Jeżeli będą chętni, to zaczniemy od początku listopada.

• 1 month later...
Napisano

Wspomnienie zimnej majówki. Kilka ujęć z łowienia fląder i zarejestrowane przy tej okazji foki w porcie we Władysławowie.

• Super 2
  • 1 year later...
Napisano

Zapraszam do relacji z łowienia w miejscowości Janowiec 15-16.04.2023.

Witajcie w drugim odcinku #TOMCZYKwedkuje tym razem z Darkiem wybraliśmy się na pierwszą nockę na Wisłę z soboty na niedzielę (15-16.04) Nad wodę dotarliśmy grubo po 16, a przed wyjazdem popełniliśmy szkolny błąd... nie sprawdziliśmy poziomu Wisły a ten wynosił aż 330 cm, dlatego kilka miejscówek na które przyjechaliśmy zostało zalane... Ostatecznie wybór padł na nieczynną jeszcze przeprawę promową w Janowcu, która posiada mini porcik do wodowania sprzętu pływającego. Pierwszy dzień aż do północy Darek złapał jednego leszcza około 30 cm, później zrobiło się tak zimno ( 5 stopni ) że musieliśmy się schować do busa... Wstałem o 4 nad ranem i z mojego zestawu na czerwonego 3jkę zdjąłem małego sumika karłowatego, w miarę poprawy pogody ryby zaczęły brać, niestety same maluchy. Ostatecznie w naszych śmiechowych zawodach zwyciężyłem 13 do 5 głownie krąpie i leszcze. Zabawa była przednia już mogę się doczekać kolejnego wypadu pozdrowienia dla wszystkich z forum i do zobaczenia nad wodą!

https://youtu.be/UO_UQonffwg

miniatura222.jpg