michał82 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 http://www.slteka.com/power-pro-tanie-podrobki/porównaj sobie z oryginałem. Tylko że to było ładnych parę lat temu, pewnie zdecydowana większość podróbek ma już inne opakowania, bardziej zbliżone do oryginalnych. ja u siebie znalazłem kilka szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_wwL_ Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 dzieki że mnie uświadomiliście... w sklepach też sprzedają "podróbki"? gdzie można nabyć beż obaw by nie wychodziło bokiem na łowisku (plątanie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 gdzie można nabyć beż obawBezpośrednio z linii produkcyjnej w USA. Czym dalej od tej linii tym większe prawdopodobieństwo że się kupi podróbkę. Jak u nas chcesz kupić oryginał to proponuję zamiast tego grać w totolotka, wg mnie większe prawdopodobieństwo że się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrozikk134 Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Na pewno nie znajdziesz oryginalnej power pro na bazarach. Do sklepów też nie można mieć pełnego zaufania. Kiedyś sam przejechałem się na plecionce z dość dobrego sklepu. Jak napisał Janek12, najlepiej kupić w USA, ale ja np wszystkie większe zakupy (czytaj zapasy na cały sezon) w tym plecionki robię w fishing-marcie i od kilku lat jestem zadowolony z plecionki power pro tam kupowanej. Nie wiem, czy jest to oryginał, bo nie wiem nawet, czy kiedykolwiek udało mi się oryginał w Polsce kupić, ale to, czego używam, nie wykazuje żadnych cech szmelcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 większe zakupy (czytaj zapasy na cały sezon) w tym plecionki robię w fishing-marcie i od kilku lat jestem zadowolonyNawet gdyby przez przypadek była tam oryginalna plecionka PP to i tak może być to jedynie plecionka z linii "chińskiej". Ponoć oryginalne PP na Europę jest gorsze od tego produkowanego w USA. Wystarczy wejść na stronę PP aby zobaczyć że na rynek USA i Europejski są inne plecionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Panowie mam pytanie czy na okonia bedzie dobra plecionka 0.10 fluo żółta??czy raczej nie???czy to nie za dobry pomysl stosowac plecionke żółtą fluo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 daniello2010, okoń ma bardzo kruchy pyszczek. Polecam mimo wszystko cieniutką żyłke mono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Kupiłem taką http://allegro.pl/plecionka-tournament-8-braid-0-16mm-daiwa-na-metry-i2683826030.html -i...drugi raz nie kupie Ktoś u niego zamawiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Kupiłem taką [...] -i...drugi raz nie kupie Dlaczego?Kiedyś gdzieś pisałem że sprawdzała mi się Dragona Techno czy Technium (nie pamiętam dokładnie nazwy). Ponoć nie jest już produkowana. Znajomy ostatnio kupił niby następce tej plecionki, nowszy model (nazwy nie pamięta) i okazało się że się strasznie strzępi i bardzo szybko traci wytrzymałość. Ze względu na to w tej chwili odradzam plecionki tej firmy. Podsumowując, dalej królem jest PP. Trudno mi się jeszcze odnieść do Rapali, kupiłem kiedyś bardzo cienką i była dla mnie za słaba ale temu się nie dziwię, ponieważ suwmiarka nie była w stanie wychwycić jej grubości, wychodziło 0 Nie podobał mi się jeszcze jej biały kolor. Liczyłem że Daiwa, jako według mnie bardzo dobra firma ma dobre plecionki ale tego jeszcze osobiście nie sprawdzałem - szkoda mi było na nie kasy, choć tu widzę na ww. aukcji że cena jest przystępna. Niestety nie ma żadnej pewności co klient otrzymuje. Nasze prawo i działania Allegro skutkują tym że Allegro stało się kolebką cwaniaków. Ostatnio kupiłem "Polski drut ocynkowany" a przyszła mi szpula z etykietką "Made in China". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Przede wszystkim różni się wizualnie od Daiwy 8, która jest sprzedawana w sklepach-sprawdzałem w trzech sklepach.. więc to inny produkt niż ten opisany w aukcji Strzępi się, rozwarstwia.. pomijam fakt,że po ok.30 minutach spiningowania straciła swój kolor.. Ps. sugerowanie się ilością pozytywnych komentarzy w opisie sprzedającego ma jeden ale WIELKI minus a mianowicie prawie wszyscy kupujący oceniają sposób przeprowadzenia transakcji a nie jakość produktu, którą można ocenić dopiero po przetestowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 10 Października 2012 Share Napisano 10 Października 2012 Przede wszystkim różni się wizualnie od Daiwy 8, która jest sprzedawana w sklepachWszystko jasne, dzięki za info.prawie wszyscy kupujący oceniają sposób przeprowadzenia transakcji a nie jakość produktuStrach przed odwetowcem. Gdyby nie on to statystyki wyglądały by zupełnie inaczej, nieuczciwi sprzedający zostali by szybko wyeliminowani. Niestety serwisowi Allegro pewnie się to nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 11 Października 2012 Share Napisano 11 Października 2012 Kupiłem taką http://allegro.pl/plecionka-tournament-8-braid-0-16mm-daiwa-na-metry-i2683826030.html -i...drugi raz nie kupie Ktoś u niego zamawiał? Cześc. Zamówiłem sobie 100m 0,18mm i jestem naprawdę bardzo zadowolony. A Ty czemu masz zastrzeżenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 12 Października 2012 Share Napisano 12 Października 2012 Czytaj dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Kupiłem PP 0,23 mm 275m za 156 zł. w bardzo dużym sklepie , na pewno jednym z największych na Śląsku i chyba jest to podróba. Mam ją nawiniętą na dwóch spinningach i nie da się nimi łowić. Co kilka rzutów robi się broda .Pozostało mi robić z niej przypony bo na nic innego się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 PP 0.23 do spinningu? Przecież to prawdziwa lina Tym nie da się rzucać. No, chyba że używasz przynęt o masie powyżej 50g, wtedy zrozumiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Kupiłem PP 0,23 mm 275m za 156 zł. w bardzo dużym sklepie , na pewno jednym z największych na Śląsku i chyba jest to podróba.Ja kupiłem też w dużym salonie tylko w Wawie PP 0,13mm, jest płaska, poskręcana, strzępi się i rwie. Prawdopodobnie taki towar jest w hurtowni (ach). Zamierzam kupować w USA za pomocą Ebay. Jak kupię to dam znać jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Jest gruba, co nie znaczy że powinna się plątać. Używam główek i kogutów 20 - 25g , przy lżejszych przynętach plącze się jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Ja tam już nie bawię się w poszukiwania oryginalnej PP. Używam mistralla Shiro. Okrągła, mocna i trwała. Może i nie jest tak dobra jak oryginalna PP, ale niewiele tylko jej ustępuje. A kosztuje 40zł za 135m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Gruba więc nie powinna się plątać? Wydaje mi się że to jest właśnie przyczyna... Istnieje kilka możliwości: Za dużo masz nawiniętej plećki na szpulę. Kołowrotek źle ją układa. Albo jest ona zbyt "luźno" nawijana. Zrób prosty eksperyment: Załóż dużą obrotówkę, lub lepiej wahadło i trochę porzucaj. Jeśli brody się nie pojawią, Sam zobaczysz o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 mistralla ShiroKolego czyli polecasz???Bo bardzo się zastanawiam nad jej zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Z początku też myślałem , że przyczyną może być zbyt duża ilość na szpuli. Dwa razy skróciłem plecionkę jednak dalej jest to samo. Kołowrotek nie może być przyczyną bo mam nawiniętą na dwóch różnych kołowrotkach , a zmiana przynęt również niczego nie wniosła. Kupię teraz tańszą i jak się nadzieję to nie będzie mi żal. Może kupię z mistrala , którą polecasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 A tak, POLECAM Jakość dobra, a cena jeszcze lepsza. Tylko przed zakupem sprawdź, chociaż "na oko" jaka średnica Ci pasuje, bo to co pisze na szpuli nijak nie odpowiada prawdzie. Na przykład 0.19 jakimś cudem całkowicie zapełnia szpulę kołowrotka. A jak nawinę żyłkę 0.30 (ale 150m) to jest jeszcze trochę luzu To akurat norma w plecionkach. Wszyscy producenci podają grubości wyssane z palca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANYS Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Kupowałeś w sklepie , czy na allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Drogi HANYSIE Nie wiem jak to wytłumaczyć... A więc: macham kijem o dużym wyrzucie, na żyłce 0.30, ciężkimi wahadłami i woblerami i życie jest piękne... Ale nagle strzela mi do głowy pomysł posłania małej blaszki, czy wobka pod trzcinę. Zakładam więc i już po kilku mocnych wyrzutach mam brodę. Na żyłce Ale jak mam na szpuli 0.25 nic takiego się nie dzieje... Przekonałem się o tym wielokrotnie. Gruba linka (nieważne żyłka, czy plecionka) to tylko do przynęt ciężkich i stawiających większy opór podczas prowadzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czerwony Diabeł Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 W sklepie. Mam taki zaprzyjaźniony w okolicy. Jego asortyment to głownie sprzęt Mistralla. Taka znajomość się opłaca. Nawet gwarancja jak dla mnie trwa dłużej, czasem i dwa lata Też postanowiłem kupić tanio, żeby jakby co, niewiele "utopić". I zaskoczyła mnie jakość tej plecionki. Na plus oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi