Janek12 Napisano 22 Stycznia 2013 Share Napisano 22 Stycznia 2013 gdzie mogę kupić oryginalną ? Też jestem z Wawy, mam kilka plecionek kupionych w zeszłym sezonie, których nie używałem bo np. jest fluo, co mi się przestało podobać po zakupie Jakbyś miał ochotę je zobaczyć, gdyby któraś Ci się spodobała to myślę, że z ceną byśmy się dogadali tak żebyś był zadowolony. Mam między innymi jakiegoś czerwonego Dragona z którego trochę ućknąłem na kilka omotek, coś PP i chyba Rapali coś było.Kiedyś kupowałem wszystko co ktoś polecał i niestety najczęściej się zawodziłem. Teraz tak, jak wcześniej pisałem chyba przerzucę się na Ebay i zaryzykuję jakiś zakup z USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 23 Stycznia 2013 Share Napisano 23 Stycznia 2013 Fluffy, ekspertem nie jestem ale w zeszłym sezonie przetestowałem kilka plecionek, bo szukałem czegoś odpowiedniego. Fakt, wybór jest duży i niełatwo coś wybrać. Sprawdziłem berkley whiplash crystal o różnych wytrzymałościach i mógłbyś ją spróbować myślę. Ale weź te ciensze wersje np. 0,06. W rzeczywistości jest grubsza niż podają ale bardzo wytrzymała. Jej kolor jest tak naprawdę biały więc do łowienia z opadu wygodny (widoczna dla wędkarza chyba w każdych warunkach). Brań miałem na tyle że nie sądzę żeby ryby ją widziały. Po 30 wyjazdach na rybach nie zauważyłem jakiś zużyć....Kupowałem na allegro u przypadkowo wybranych sprzedawców (brałem różne rozmiary). Druga pletka to tańsza mikado sensei fluo. Łowilismy z kolegą na 0,10 całą jesień i zarówno ja jak i kolega byliśmy pozytywnie zaskoczeni. Wytrzymałość jest, niebardzo przegrubiona. Kolor oczywiście puszczała ale nie na tyle żeby nie dało się łowić z opadu nie męcząc wzroku. Podejrzewam że jakość podobna do x-plode o której ktoś pisał wyżej. Kupowałem na allegro u losowego sprzedawcy. Osobiście zawiodłem się na power pro. Być może trafiłem na podróbę - nie wiem. Ciągle się plątała. To tyle z moich opinii. Akurat kołowrotek masz dobry więc jak dobrze nawiniesz to powinno być miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fluffy Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Janek12, rompacz Dziękuje bardzo, wybrałem jednak Sufixa 832 Gore 0.13 120m fluo. Mam nadzieje, że dobry wybór, ponieważ udało się w okazjonalnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2013 Janek12, rompacz Dziękuje bardzo, wybrałem jednak Sufixa 832 Gore 0.13 120m fluo. Mam nadzieje, że dobry wybór, ponieważ udało się w okazjonalnej cenie. Daj znać jak się spisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fluffy Napisano 24 Stycznia 2013 Share Napisano 24 Stycznia 2013 Rapala fajnie prezentuje ją na youtube . Na ocenę będzie trzeba poczekać do drugiej połowy marca. Ma być +15C ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benyofireland Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam Chciałbym prosić szanownych forumowiczów o poradę. Pierwszy raz kupuję pletkę i nie mogę zdecydować sie na średnicę, a własciwie nie mam pojęcia jaka będzie właściwa. Sprzęt to głównie daiwa exceller jigger 2,75 3-18g (oraz dragon millenium hd x-fine 2,85 2-12g) oraz młynek spro passion 730 fd. Głównie nastawiam sie na szczupłego i trochę zaczepów:) Myślałem o pp 0,15 - co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Myślałem o pp 0,15 - co myślicie?Moim zdaniem najlepszy wybór jeżeli chodzi o szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 strasznie masz delikatne kije jak na szczupłego 013 tez bedzie dobrym wyborem ale jak kolega pisze lepiej miec zapas i wziasc 015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek12 Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 013 tez bedzie dobrym wyborem0.13 to niestety tasiemka słabej jakości, chyba, że trafiłem na podróbkę. Po za tym ten zapas mocy na pewno pozostawi w torbie trochę więcej przynęt. PP 0.15 zawsze było dla mnie optimum. Polecam eBay'a. U nas to trochę ruletka z mam wrażenie dużym prawdopodobieństwem przegranej. Oczywiście zakup w USA też nie gwarantuje wygranej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benyofireland Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 strasznie masz delikatne kije jak na szczupłego 013 tez bedzie dobrym wyborem ale jak kolega pisze lepiej miec zapas i wziasc 015 Dzieki za podpowiedź Doszedłem do wniosku, ze skoro nie łapię szczuapaków powyżej 65 cm (nie zebym nie chciał ) to mogę sobie pozwolić na delikatniejszy sprzet Skłaniam sie ku sprzedawcy aspius z wiadomego portalu, miał dobre notowania. Kolor ma jakies znaczenie, wacham sie nad żółtym, chyba ze to psychiczna bariera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 wielkość poławianych szczupaków jest też po części wypadkową wielkości i rodzaju stosowanej przynęty a przynęt do 18gr o wielkości typowo Szczupakowej nie ma zbyt wiele .. generalnie nie udowodniono wpływu widoczności linki na ilość brań bo i ciężko o w pełni obiektywną metodę testową, bezpieczniej jednak używać ciemnych lub zamalowywać ostatnie metry linki fluo - czarnym/zielonym markerem ewentualnie "maskować" poprzez dowiązanie "przyponu" z fc (dostosowany mocą do pletki) do seryjnego kija do 18gr nie polecam mocniejszych plecionek niż 6-10lb bo można mu kuku zrobić aspius - jak najbardziej polecam - nie handluje podróbkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 ja mam PP 019 czerwona juz 3 sezon bedzie kupiona na alle....napewno nie podrobka bo sie nie rozdwaja i nie traci koloru no i powiesic sie prawie na niej mozna Poza tym nigdy nie wiesz jaka ryba ci wezmie, nastawiasz sie na okonki a tu trach metrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Panowie używał ktoś może Plecionki Jaxon New Concept FLUO???Warto ją kupić??Bo mogę mieć ją za 20zł za 100m....A może możecie mi polecić coś w miarę dobrego pod okonia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spn83 Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Polecam nową power pro bite motion do spiningu, spisuje się dużo lepiej niż zwykła power pro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 daniello2010, plecionka za 20 zł 100m ? człowieku toż to zwykła nitka musi byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Promocja była ale i tak nie kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGORS Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 Power Pro - Moss Green, Jaxon - New Concept Line, Tecgron - Olive Green, Savage Gear- Adrenaline Hd. Jak myślicie którą wziąć mam już zupełny mętlik w głowie. Ma to być moja pierwsza plećka do spiningu 5-25 g.Jeszcze się zapytam prz okazji jaką grubość wybrać do takiego spina? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGORS Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale wziąłem Power Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 ale jaka grubosc ? PP to dobry wybor uzywam od 3 lat i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikiWąż Napisano 6 Czerwca 2013 Share Napisano 6 Czerwca 2013 zielona dynema 150 metrow: http://allegro.pl/plecionka-150-metrow-0-20-15-9kg-zielona-dyneema-i3276485480.html czy to dobra plecionka ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 DzikiWąż, do jakich celów ma być ta plecionka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikiWąż Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 DzikiWąż, do jakich celów ma być ta plecionka ? glownie szczupak. ale jestem z Gdyni wiec moze i keidys rusze na "morze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 DzikiWąż, jeżeli ta plecionka ma służyć do spiningowania a celem ma być szczupak to szczerze mówiąc szukałbym innej plecionki.Do spinningu plecionka musi być dobrej jakości. Poczytaj jakie firmy zachwalają ludziska tutaj i jakie średnice. Polecane plecionki to głównie Power Pro - choć sam jej nieużywałem to wiem że wędkarze mają o niej dobre zdanie.Sam moge polecić Berkleya i jeżeli chodzi o ekonomie np. Jaxona.Ze średnicą nie ma co szaleć na 0,15 wyjmiesz naprawde dużego szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzikiWąż Napisano 9 Czerwca 2013 Share Napisano 9 Czerwca 2013 dobra to potrzebuje w miare dobre i nie drogiej plecionki na morze bede lowil tylko z brzegu narazie kolowrotek spro passion 730. co polecacie ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 ten kołowrotek nie nadaje się na morze zajedziesz go na 2 wyprawach, na morze musi byc coś mocniejszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi