Yanek Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 Miron... Z plazy generalnie lapie sie ciezko i trzeba miec specjalistyczny sprzecik zeby lowic efektywniej.Osobiscie nie widzialem jeszcze nikogo kto by lowil z plazy, glownie wedkarze lowia z nabrzezy. Moim zdniem wiecej ryb jest wlasnie w portach niz przy plazach. Ryby w porcie maja tam wiecej kryjowek glebsza wode i sporo pokarmu. Tak wynika z moich obserwacji. Najlepsze lowisko jakie udalo mi sie wybadac jest na terenie portu wojennego w Gdyni-Oksywiu. Ale tam tzreba miec pzrepustke zeby wejsc . pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 16 Lipca 2007 Share Napisano 16 Lipca 2007 w grę wchodzi prawdopodobnie port w świnoujściu. jakie metody sa najefektywniejsze podczas połowu w porcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_barti_ Napisano 18 Lipca 2007 Share Napisano 18 Lipca 2007 Zobacz temat USTKA. Tam Tomek mi wszystko napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 7 Października 2007 Share Napisano 7 Października 2007 ludzie ja we środe jade do Dzwiżyna koło Kołobrzegu a tu sie naczytałem o wszystkim i o niczym mam taką kałabanie w głowie czy są jakie okresy ochronne na rybska w morzu a może jest ktoś na forum z tej okolicy pozdrowionka Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 8 Października 2007 Share Napisano 8 Października 2007 okresy są , wymiary są , limity są i opłaty też są,, w ogóle przepisy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekj24 Napisano 9 Października 2007 Share Napisano 9 Października 2007 Na łowienie z plaży zapraszam do Niechorza w maju i czerwcu przede wszystkim z plaży łowimy tu leszcza flondrę torbuta też szczęśliwcy mogą złapać.Ja jeżdżę tam co roku i mam świetne wyniki.Łowimy z gruntu na robaka czerwonego lub rosówkę na boczny trok z ciężarkiem od 50 do 150 gram. Natomiast od marca gdy się robi cieplej zapraszam do łowienia troci z plaży w okolicach Łukęcina i Dziwnowa na spinning.Tutaj trafiają się okazy do 6kg.Łowimy na blaszki srebrne lub złote na Morsa 2 lub 3 luba Algę.Dobrze sprawdzają się tu blachy własnej roboty pochodzące z Trzebiatowa właśnie od takiego poana który czasem chodzi po redze w sezonie trociowym i sprzedaje. Wiosenną porą gdy jest już dość ciepło możemy już szukać belony.Czasem gdy jest dość ciepła wiosna widać ją gołym okiem przy brzegu.Ja łowię ją na spinning. Na blaszki najlepiej morsa 1 lub 2 dodaję tylko ze 2 oczka więcej przed kotwiczką żeby nie schodziły. Moje najlepsze miejce na belonkę to okolice Dziwnówka i Łukęcina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 16 Lutego 2008 Autor Share Napisano 16 Lutego 2008 no właśnie o takie konkrety chodzi w tym nie nabijanie tematu dziwnym rzeczami .wielkie dzięki kolego mam jeszcze prośbę dodaj coś więcej na temat łowienia w morzu na spining ..jaki sprzęt potrzeba .konkretnie wędzisko ,żyłka ,buty czy neoprany?jak i gdzie rzucac..JA łowie też w niechorzu może sie spotkamy w tym sezonie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Witam! Przeczytałem cały temat i bardzo mało można wywnioskować na jakie ryby nastawić się w Kołobrzegu. W maju odbywa się spartakiada i konkurencja wędkarstwo występuje również. Chciałbym wziąć w niej udział. Oto opis konkurencji: Zawody odbędą się na plaży (łowienie z brzegu lub mola). Sprzęt – dwie wędki uzbrojone w dwa zestawy haczyków. Przynęty dowolne – robaki, żywiec, ciasto, przynęty sztuczne. Długość wędziska od 3.6m do 5m i więcej o ciężarze wyrzutu powyżej 80 gram i więcej. Żyłka 0.25mm i więcej. Ołów 60 gram i więcej. Co proponujecie jako przynętę, jakie haczyki itp. Posiadam sprzęt karpiowy (z resztą widać osiągnięcia na avatarze). Nigdy nie łowiłem w morzu więc nie mam pojęcia jak np. zawiązać dwa haczyki do jednego zestawu. Martwi mnie również jeden z wcześniejszych postów, w którym piszecie, że można "zajechać" sprzęt karpiowy łowiąc w morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 17 Lutego 2008 Autor Share Napisano 17 Lutego 2008 witam wiec co do sprzętu karpiowego powiem ci że widziałem łowiących na taki sprzęt z plaży i jakoś nie mieli problemów , obciążenia są większe przy wyrzucaniu przynęty bo i ciężarki dochodzą nawet do 150 g co do wiązania haczyków hm no każdy ma swoje sposoby na zestawy ale są zestawy książkowe tylko trzeba poszukac.W Kołobrzegu łowią rożne gatunki ryb ładne węgorze i flądry ,leszcze ,płocie .okonie.Co do przynęty ,robaki czerwone są podstawą ale łowi sie na inne przynęty np.tobias.lub krabik no i sprawdza sie filecik ze śledzia.Może w tym roku będę w Kołobrzegu na tych zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 17 Lutego 2008 Share Napisano 17 Lutego 2008 To może dojdzie do osobistej konfrontacji. Pozdrawiam i jak termin będzie bliżej to jakoś się zgadamy i pogadamy na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 19 Lutego 2008 Autor Share Napisano 19 Lutego 2008 fajnie by było zobaczymy czy będe brał w nich udział / jeszcze nie wiem ale na pewno tam będe jak co jako kibic.a kolego mam prośbę jak masz jakieś informacje kiedy i na jakich zasadach odbęda sie te zawody daj namiary bo nie mogę sie dodzwonic .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Proszę bardzo. Oto link http://spartakiada.mwik.kolobrzeg.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 no widzę ale to nie to, to wielka impreza kulturalna i zawody to raczej tylko malutkie spotkanko ale postaram sie tam byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 postaram sie tam byc Mam nadzieję, że nie zapomnisz o relacji na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Postaram się zdać relację na forum okraszoną zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 22 Lutego 2008 Autor Share Napisano 22 Lutego 2008 postaram sie tam byc Mam nadzieję, że nie zapomnisz o relacji na forum no jasne zarzucę kilka fotek i nie omieszkam opisac co i jak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuton Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 I po zawodach na spartakiadzie w Kołobrzegu ,w zamian rzut do celu plastikowym ciężarkiem na kiju 1,8m. PRZYKRE TO JEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 13 Maja 2008 Autor Share Napisano 13 Maja 2008 a kto tu mówi o jakimś śmiesznym rzucaniu nie wiadomo czym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 I po zawodach na spartakiadzie w Kołobrzegu ,w zamian rzut do celu plastikowym ciężarkiem na kiju 1,8m. PRZYKRE TO JEST Ciekawy jestem skąd wziąć wędkę 1,8m?? Chyba podlodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Właśnie byłem na rybkach w Mrzeżynie łowiłem w morzu piękne płocie na ciasto z chleba ,no niestety ale nie udało mi sie złowic belony bo strasznie duża fala.Może jutro sie uda no a sprzęt to sobie trzeba przyszykowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanakara Napisano 4 Lipca 2008 Share Napisano 4 Lipca 2008 Kolega Yanek, napisal troche o porcie w gdyni a ze mnie interesuje wlasnie to miejsce + wladek, prosze kogos o potwierdzenie tego czy w porcie w gdyni sa sandacze? jako ze Yanek ostatni post jak i wizyta byla rok temu watpie czy on mi na to odpowie.. Jade tam na urlop i chcialbym sie dowiedziec gdzie warto pojsc zeby cos polowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olbor Napisano 10 Lipca 2008 Share Napisano 10 Lipca 2008 No wlasnie ja chce polowic na plazy we wladku (lapal ktos, mial wyniki) oraz w porcie we wladku. Aha moze to lekki ot ale skad wziasc tobiasze? PS. Aha niechce zakladac oddzielnego dzialu a mam pytanie. Slyszalem ze morzu sie nie neci czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Holik Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Ja może tutaj jeszcze raz: Czy ktoś Łowił kiedyś w Jarosławcu lub w jego okolicach? W jeziorach przylegających? Już za tydzień jade a jeszcze nawet niewiem na co sie tam nastawiać. Chyba tak jak w tamtym roku zabiore cały sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olbor Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Dobra ty siedz cicho ja jade jutro! Poczekaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Ja też jestem zainteresowany "plażowaniem w okolicy WŁADKA" Koniecznie po powrocie daj znać czy w porcie we Władku można kupić Pozwolenie jeśli tak to w jakich dniach i jakich godzinach jest otwarty kapitanat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi