maniu394 Napisano 27 Czerwca 2013 Share Napisano 27 Czerwca 2013 Byłem w sobote , ani brania . W niedzielę ze spinem i muchą też brań 0 . Co się dzieje z tym Bajkałem ? Ryby widać jak się kręcą ale niestety nie interesują się przynętą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Witam. Co tam słychać na Bajkale? Ktoś tam ostatnio wędkował. Wybieram się na żywca i może feeder i prosiłbym o jakieś wiadomości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Panowie i Panie kolejna nocka na Bajkale i ani jednej ryby ani jednego brania zero spławianej ryby czy tam jest jakiś Czarnobyl?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 28 Października 2013 Share Napisano 28 Października 2013 Ja byłem 26-go cały dzień i jedno delikatne branie z gruntu. Poza tym zero kontaktu z rybą. Ale tłumaczę to sobie temperaturą wody. Chyba już skończę sezon białorybu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Jak co roku będa tam zawody spiningowe juz 10-11. Otwarte dla wszystkich. Czy ktoś coś wie na temat spiningu na Bajkale teraz czy coś sie dzieje czy nic. Bo to co było to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 na zawody to chyba tylko z łódki bo jak z brzegu to lipa liście lecą i opadają na wodę więc przynęta idzie tylko chwilę czysta później liście się czepiają, druga rzecz to podczas nocki ani jednej ryby w pobliżu brzegu ani okonka ani płotki nic kompletnie nic. jak było ciepło to od groma małego bolenia pływało ale dopiero jak wyszło słońce a tak nic innego.powiem szczerze, że nawet nic na żywca nie da się złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 29 Października 2013 Share Napisano 29 Października 2013 Zawody z brzegu organizowane przez fishing 24 bardzo fajne od 60-70 zawodników miła atmoswera i nagrody bywały do 10 miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Zawody super ale jak to bywa zawsze się znajdzie czarna owca,akurat taka była i na tych zawodach i przyniosła do wagi okonie stare z białymi i posklejanymi skrzelami.Szkoda że sędzia zawodów mimo zgłoszenia faktu olał sprawę bo można było gościowi skopać dupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Primoo Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 Byłem też na tych zawodach nawet bylem w pierwszej 10 i też o tym słyszałem i nikt tego nie nagłośnił??? też sie dziwie Takie zawody a taki czyn został zlekceważony!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 Ja i moi koledzy z którymi byłem na tych zawodach wiemy który anty zawodnik przyniósł do wagi trzy okonie w przyszłosci bedziemy mieli na niego oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 29 Grudnia 2013 Share Napisano 29 Grudnia 2013 Czytając ostatni nr WW gdzie opisano rekordowego bolenia złowionego w Bajkale autor pisze, że w zasadzie planowali zasiadkę na karpia. I tutaj moje pytanie : czy w Bajkale są karpie? Czy jest sens się tam na nie zasadzać? Łowię tam dopiero od roku i ciągle poznaję ten akwen. Z góry dziękuję za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 bajkał = odra wszystkie ryby nie prądo lubne czyt.brzana mozesz złowić , ja tam duzych efektów nie miałem ale ryba jest i to duza napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Panowie czy w Bajkale jest ryba to tylko może powiedzieć ktoś z echem chyba tyle co w tym sezonie nocek tam spędziłem to na te godziny żadnej ryby.Fakt drobnicy było ale tylko widziałem małe bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Stąd też moje pytanie. Czytałem jakieś informacje o tym zbiorniku ale co wędkarz to inna opinia:) Zgadzam się z tymi co mówią, że to "Odra" ale wiadomo, że nie zawsze daje to podobne rezultaty. Ja lubię zasiadki karpiowe choc dopiero się tego uczę, a Bajkał ewidentnie przypadł mi gusty jeśli chodzi o miejsce:) Może od nowego sezonu przyłoże się lepiej do tego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 Witam. Odświeżę trochę temat Bajkału. 22.03 planuję rozpocząć sezon gruntowy, może spławik i zastanawiam się czy ktoś z kolegów może już coś próbował w tym sezonie na tym zbiorniku na grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 Witam, trochę odświeżmy temat, Wybieram się tam na dniach z żoną i dzieckiem. I żeby złapał bakcyla to chcę go zabrać w miejsce gdzie coś złowi, w grę wchodzi bacik i spławikówka, no i może ja na grunt coś rzucę. Stąd pytanie jak teraz wyglądają efekty, ponieważ nie byłem tam 5 lat a zawsze mi się tam podobało. Z góry dziękuję za info 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 10 Lipca 2017 Share Napisano 10 Lipca 2017 6 godzin temu, speedy3457 napisał: Witam, trochę odświeżmy temat, Wybieram się tam na dniach z żoną i dzieckiem. I żeby złapał bakcyla to chcę go zabrać w miejsce gdzie coś złowi, w grę wchodzi bacik i spławikówka, no i może ja na grunt coś rzucę. Stąd pytanie jak teraz wyglądają efekty, ponieważ nie byłem tam 5 lat a zawsze mi się tam podobało. Z góry dziękuję za info 😜 Byłem w sobotę, ale ze spiningiem. Okoń grasował, przy trzcinach na lewo od cypla kręciły się na płyciźnie liny. Wędkarzy sporo ale byli też turyści z namiotami. Dopływ od Odry bardzo mocno zarośnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedy3457 Napisano 13 Lipca 2017 Share Napisano 13 Lipca 2017 O 11.07.2017 o 00:46, Gu_miś napisał: Byłem w sobotę, ale ze spiningiem. Okoń grasował, przy trzcinach na lewo od cypla kręciły się na płyciźnie liny. Wędkarzy sporo ale byli też turyści z namiotami. Dopływ od Odry bardzo mocno zarośnięty. Dzięki za info, ale jeśli mógłbym jeszcze zapytać to na spining miałeś jakieś uderzenia ? Pozdrawiam 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kri$$ Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Czy ktoś w tym roku był już na Bajkale? Da się dojechać normalnym autem osobowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gu_miś Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 16 minut temu, Kri$$ napisał: Czy ktoś w tym roku był już na Bajkale? Da się dojechać normalnym autem osobowym? Byłem w tamtym tygodniu spokojnie dało rade dojechać- tylko droga przez Kamieniec jest zamknięta i objazd jest przez Dobrzykowice (korki się robią), woda klarowna z niskim stanem (przynajmniej wtedy), na samym bajkale nic się nie działo nawet drobnicy nie widziałem, ale za to dwa ładne ataki widziałem na odrze przy wejściu do zbiornika 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarz120 Napisano 14 Kwietnia 2018 Share Napisano 14 Kwietnia 2018 Cześć. Jeśli chodzi o bajkał to można tam połowić tylko trzeba wiedzieć gdzie jest akutalnie ryba. Ostatni wypad, w tamtym roku mimo, że znam ten zbiornik dobrze kosztował mnie równo 1000 zł u mechanika. Wygięta belka i rolka jakaś pękła :< i w sumie jechałem powolutku i dość lekko walnęło a mimo to talka lipa :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kri$$ Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 W zeszłą niedzielę moje koło miało tam (na cyplu) zawody feederowe. Na 24 chłopa, po 5h łowienia, połowa skończyła bez ryby, a łapiąc 2 wymiarowe okonie można było stanąć na podium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 24 Kwietnia 2018 Share Napisano 24 Kwietnia 2018 pewno leszcze na tarle - chyba słabo sie z terminem spasowali organizatorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dEEm Napisano 8 Maja 2019 Share Napisano 8 Maja 2019 Zdarzyło mi się ostatnio być dwa razy na Bajkale i połapałem. Sporo ładnych wzdręg, kilka leszczyków, okonków i dwa liny. Jeden 42cm i drugi 34cm. Wszystko na bata, także dobrze się bawiłem. Trafił się też jeden spory byczek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi