HagiPiotr Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Witam. Wiem, wiem, taki zestaw jest nie dozwolony w naszym regulaminie dlatego od razu chce sprostować, ze mam jeziorko, które jest prywatne i można kombinować. Chodzi mi o to czy ktoś już próbował i jakie miał efekty? Jak zestaw złożyć? Wystarczy trójnik (stosuje podobny do "paternosteru" i do Niego doczepić dwa przypony, jeden oczywiście dłuższy, drugi krótszy? reszta bez zmian of course. Taki zestaw nie plączę się, nie przeszkadza rybom? Zaznaczę, ze głównie chodzi mi o to aby zaobserwować jaka ryba jaki pokarm lubi w tym specyficznym łowisku dlatego chce sprawdzić więcej przynęt w danym dniu - nie zależy mi na ilości złapanych ryb gdyż większość wypuszczam - zabieram tylko pojedyncze sztuki gdyż potrzebne mi one do mojej diety Jeśli temat nie zgodny z regulaminem to proszę o usunięcie. Wszystkim aktywnym dziękuję za dyskusje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.luk Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Nie będe powtarzać, więc proponuję przeczytaj temat/y związane z wędkowaniem z plaży. Tam można używać dwu haków. Opisane jest co i jak wiązać. W skrócie zrób tak do żyłki głównej krętlik, do niego żyłka takiej samej grubości z dwoma bocznymi trokami, do nich wiążesz przypony z haczykami, a na końcu ciężarek. Lowisz jak na grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wazzap Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 nie prościej na 2 wędki łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patos Napisano 4 Grudnia 2011 Share Napisano 4 Grudnia 2011 http://imageshack.us/photo/my-images/714/rysunekp.jpg/ Wybieram sie do znajomego do Rosji, zachwycal sie tak sumami u niego nad jeziorem wiec postanowilem zrobic wyprawe na sumy, oczywiscie w lecie. Jeszcze duzo czasu ale zaczalem sie zastanawiac czy taki sposob byl by dobry, czy takie 2 przynety kolo siebie nie byly by podejrzane dla suma. Jezeli nie to czy byloby lepiej gdybym podnisl te przynety styropianem w wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Junosza Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Nie polecam połowu na 2 haczyki.Do pewnego czasu stosowałem tę metodę i nawet czasami wyciągałem po 2 leszcze przy jednym zacięciu.Jednak pewnego razu miałem branie węgorza na oko około 5 kg wagi. Niestety podbierak zaczepił mi się o pusty hak i nie mogłem do niego włożyć węgorza.Efekt tego był taki, że węgorz urwał haczyk i popłynął w siną dal. Od tego momentu nie stosuję 2 haczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Moze anakonde zaciałes zamiast wegorza ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi