kamionki Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Zamieszczam linka ze zdjęciami i krótkim opisem złapanego(i zabitego niestety)Suma. Jeżeli w złym dziale to proszę o przeniesienie. http://kontakt24.tvn.pl/temat,sum-olbrzym-w-jeziorze-rybnickim,20671.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Mógł sobie z nim jeszcze zrobic zdjęcie w kiblu albo w wannie... Idiotyzm kolejny piękny drapieżnik do gara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Właśnie miałem też ten artykuł wkleić, aż serce się kraje jak patrzę na te zdjęcia, to jest rzeźnik nie wędkarz ... to jest moje zdanie .. i jak go spotkam nad zbiornikiem jakimkolwiek niech nie liczy na moją pochwałę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 co za pajac. mogl sie z nim w łóżku położyc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michorn Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 Wiadomo jak skończy dalej, w słoiku w zalewie po 22 zł na alledrogo Ostatnio w dziale delikatesy widziałem takie słoiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 8 Września 2010 Share Napisano 8 Września 2010 to buc brakuje mu maczugi i dwoch czaszek za pasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Szkoda że nie zrobił jeszcze zdjęcia z dzwonkami. Fajne foty by wyszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koczownik Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Nasuwa mi się pytanie czy taka duża ryba jest chociaż smaczna? czy raczej zależało bardziej na głowie ryby którą później powiesi jako trofeum... w Polsce to powinni zrobić zamiast minimalnego wymiaru ochronnego wymiar pośredni od-do i wtedy może zmniejszyła by się rzesza "łowców głów" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 niestety widząc kolejne tego typu zgłoszenie, człowieka łapie już znieczulica i bezradność... Taki sum!?a najbardziej podoba mi się tłumaczenie w komentarzach pod artykułem, że taki sum dużo zje i musi zginąc by pokarmu było więcej dla innych ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Masakra zero szacunku dla swojej zdobyczy jak można ukatrupić tak starą i wielką rybe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 ...jak można ukatrupić tak starą i wielką rybe. Jak widać można i nawet trzeba bo do ważenia i pomiaru żywy się nie nadaje Gdyby pewna gazeta wędkarska zmieniła rekordy wagowe na rekordy długości oraz promowała rekordowym osobnikom zwracanie wolności to pewnie mniej by było takiej patologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Brak aparatu nad wodą uniemożliwił wypuszczenie tego pomnika przyrody. Inaczej kto by uwierzył w połów 100kg ryby. Teraz zwłoki rozdziobią kruki, wrony... oraz koty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 wstyd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 nie jest to fajne. czasem nie mozna inaczej. temat ten sam co wywiad z gosciem ktory zlowil niedawno nieo mniejszego olbrzyma. agresja nic nie da gosc sie nie nawroci a rybie zycia nikt nie przywroci. trudno stalo sie trzeba zyc dalej z nadzieja ze sie takiego wyciagnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Po prostu mięsiarz , wstyd i żenada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Tragedia te zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FantasySpirit Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Szkoda słów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Miał prawo zabrać rybę jak każdy z nas nigdzie nie jest to zabronione. Co do zdjęć to w starszych wydaniach WW lub w jakiś rekordach kół pzw ryby też wiszą wywieszone na sznurach przy domach albo garażach i nikt tego nie komentuje moim zdaniem temat bez sensu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Miał prawo zabrać rybę jak każdy z nas nigdzie nie jest to zabronione. . Oczywiście że miał, ale znasz takie słowa jak etyka, honor i godność ?? więc odpowiedz sobie sam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kania Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Miał prawo zabrać rybę 100 kg . Mięsa wystarczy do Bożego Narodzenia ...... 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 9 Września 2010 Share Napisano 9 Września 2010 Miał prawo zabrać rybę jak każdy z nas nigdzie nie jest to zabronione. Już w starożytności ludzie wiedzieli, że 'czego nie zabrania prawo, zabrania wstyd'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Już w starożytności ludzie wiedzieli, że 'czego nie zabrania prawo, zabrania wstyd'. Nie wszystko można przeliczyć na honor czy wstyd. Ja na jeziorze Międzybrodzkim kilkanaście lat temu też wyciągnąłem podobnego to w nagrodę dostałem od rybaków taką samą wagowo ilość węgorzy nawet uwędzonych, że uwolniłem jezioro od kolosalnego szkodnika. Populacja sumów w Polsce niedługo poprzez głupie zarybiania spowoduje taką plagę jak w Australii karpie. Na Wiśle już jest z tym problem, jak w ciągu godziny potrafi się zawiesić 20 niewymiarków. Gdyby faktycznie była taka potrzeba wypuszczania na tym akwenie ryb to by to wprowadzono a jeśli tak nie jest to lepiej dać spokój bo inni o tym myślą za nas a wypuszczać tam gdzie jest taka potrzeba, a nie tolerować w swojej obecności zabierania ryb, często niemiarowych, bo to kolega..... Zresztą po 2,5 godzinnym holu i tak by ryba nie przeżyła. Jedno co mi się nie podoba to tragiczne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 Jarosław, popieram Twoje stanowisko w stu procentach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek_mar Napisano 10 Września 2010 Share Napisano 10 Września 2010 hehehe fotki super, coś w stylu niejakiego "żuczka" jak już go wziął żeby zrobić fotki i się pochwalić, to mógł się chociaż na trawie położyć a co do tego zabierania ryb to faktycznie takie okazy powinny mieć górny wymiar ochronny, a jak ktoś chce mięsa to przecież może jechać na jakąś komercje nałapać się do woli i jak mu pasuje to zabrać co chce i ile, no ale to kosztuje, na komercji za 100 kg suma zapłaciłby 2000zł bo po ok 20 zł za kg (u mnie kosztuje 20 zł) więc by go nie wziął, a tu zawinął bez skrupułów, i niestety żaden wędkarz już nie złowi tego kolosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi