Skocz do zawartości
Dragon

Sezon podlodowy 2010/2011

_barti_

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Było 17 cm. Podobno ostatnie dwa dni zrobily swoje, bo ubyło ze 4-5 cm... Teraz potrzeba by było z tydzień mrozu, żeby przy brzegu znowu zamarzło, a tu tymczasem ma być jeszcze kilka dni ciepła :evil::!:

Napisano

U mnie już chyba pozamiatane. Pojechałem na zwiady, ale przy brzegu lód znika... W jednym miejscu wlazłem, ale lodu od 5-10 cm i miękki...

Nie odważyłem się łowić :roll:

Pospacerowałem trochę i do domu...

Napisano

Byłem na zwiadach :mrgreen: Lodu jeszcze sporo na środku ok 15-20 cm przy brzegu odmarza :evil:

Najważniejsze, że przestało padać - deszcz to zagłada dla lodu :!: w przyszłym tygodniu ma się oziębić a kolejny tydzień to już ok -7 nocami, więc powinno być ok .

Wiem, że prognoza pogody na 2 tygodnie to lipa, ale trzeba się jakoś pocieszać :mrgreen:

Napisano

Cały tydzień mnie korciło więc dziś wybraliśmy się na ryby.Wczoraj objazd sprawdzający parę jezior i nikogo na lodzie już miny nie takie ale dziś pojechaliśmy jak to się mówi "zobaczyć"po kolei parę mniejszych jeziorek brak możliwości wejścia na lód odmarznięte od brzegów kawałek +bardzo dużo wody na lodzie. prawie zrezygnowaliśmy ale postanowiliśmy wracać kolo największego z jezior podjechaliśmy o 8.30 na lodzie 8 osób i to bardzo daleko od brzegu praktycznie w okolicy środka więc weszliśmy lód taki że 3 mocniejsze uderzenia dziabakiem i dziura ale zostaliśmy na spławik płotka za plotką pare leszczyków im póżniej tym więcej ludzi zapieprzali przez jezioro na środek rowerami sankami tak jakby lód miał 20cm :cry: o 14.30 zaczeliśmy schodzić co już takie łatwe nie było przy brzegu lód się już uginał i to był ostatni i jedyny udany wypad na lód jak na razie.Gdyby przyszedł mrozik tak około -10 to lód byłby najlepszy w tym sezonie Gładki czysty i bez sniegolodu.

• 3 weeks later...
Napisano

Znów udało mi się wyskoczyć na lód wypad udany około 20 okoni ale same małe wypad krótki od 8 do 11 i tylko za okoniem a lód bardzo ładny około 15- 20 cm czysty bez śniegu i wody nawet od brzegów to co odmarzło ładie sciągnelo.

Napisano

Dzisiejszy wypad na rybki można powiedzieć że udany chociaż dużo pustych zacięć :neutral: 3h łowienia 21 płoteczek i kilka okonków rozmiar mini ;) lód ma ponad 20 cm więc śmiało można siedzieć , łowiłem na jeziorze w okolicy Lcy .

Dzisiaj prawdopodobnie powtórka :mrgreen:

Napisano

Wczoraj jezioro Dąbie 9.00-13.00 ok 20 okoni w granicach 20cm jeden ok 30 i masa drobnicy. Niestety jeśli jeszcze parę dni powieje z zachodu to całkiem lód rozwali.

Mimo mrozu od soboty do wtorku "zniknęło" ok 100m lodu, zamarznięte tylko zatoki.

• 3 weeks later...
Napisano

Ja dziś planuję wypad ok 12. Z tego co widzę i słyszę to lód u mnie jeszcze taki, że samochodem można wjechać :D. Zobaczymy jak będzie, jak przyjadę zamelduję czy faktycznie da się jeszcze wejść i czy gryzie coś ;). Jeżeli nic już nie będzie to znak, że pstrągi czekają ;)

Napisano

Byłem, przeżyłem i ładnie połowiłem :D. Ogólnie dosyć ładnie brały, głównie okoń, sporadycznie jazgarz (ale taki można powiedzieć dorodny - powyżej 15cm co na jazgarza nie jest takim złym wynikiem). Było ok. -8C, wietrznie, przemarzłem trochę, ale było warto. Dodam, że lód ma ok 20-25cm.

Napisano

dzisiaj bylem na rybkach koło Stargardu Szczec. odwiedziłem dwa jeziorka i lodu jest sporo, miejscami sie wiercilo i wiercilo...

jakies tam płotki polapane i milo spedzony czas

Napisano

Znajomy był w sobotę na Woświnie, okoń brał ale drobny.

Woświń zamarznięty tylko na końcu jeziora ale jak tak dalej będzie to pod koniec tygodnia można będzie połapać n całym jeziorku.

Ja mam nadzieję, że zatoki na Dąbskim pozamarzają to w środę podskoczę na Czarną Łąkę.

Napisano

Zaliczyłem dzisiaj wypad. Lód taki sobie- 10 cm czarny. Pokręciłem się trochę przy brzegu- efekty bez szału kilkanaście okoni, ale bez okazów. Większe na blaszkę niż na mormyszkę.

Napisano

Dzisiaj wypad udany okon moze nie bral wyjątkowo dobrze ale brania były regularne,wczoraj były czestsze.Co tu wiecej pisac w taka pogode zawsze warto :mrgreen: i czekamy na wiosne :wink:

• 2 weeks later...
Napisano

Sobota na lodzie od 8-13 ładnie brała płotka i mały leszczyk .

ludzi sporo ale wejście tylko od strony lasu z kładki brzegi rozmarzają bardzo szybko ale na środku lodu grubo dziś przejazdem też widziałem ludzi wejście dość ryzykowne

Napisano

Witam.Był ktoś na Śniardwach? Jak lód do niedzieli da radę wejść? Daleko mam żeby sprawdzić.Pozdrawiam.

Napisano

Kolego pomyśl rozsądnie i odpowiedz sobie na to pytanie. Wątpię żeby na jakiekolwiek jezioro dało się jeszcze wejść, chyba, że życie Ci nie miłe.

Napisano

Wejście ryzykowne jest ale na jeziorach w moich okolicach lód ma grube 20cm. Od Śniardw to jakieś 50 km ale jednak darował bym sobie już w tym roku wypady na lód.

Napisano

Lod moze byc jeszcze gruby ale jest juz bardzo kruchy nie radze wchodzic nawet jak by mial 30cm juz 4 osoby sie utopily przez ta glupote

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.