piotr chorzów Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 Robson a jak wygląda z lodem na środku dalej 20cm
robson.b Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 Było 17 cm. Podobno ostatnie dwa dni zrobily swoje, bo ubyło ze 4-5 cm... Teraz potrzeba by było z tydzień mrozu, żeby przy brzegu znowu zamarzło, a tu tymczasem ma być jeszcze kilka dni ciepła
tomek1 Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 U mnie już chyba pozamiatane. Pojechałem na zwiady, ale przy brzegu lód znika... W jednym miejscu wlazłem, ale lodu od 5-10 cm i miękki... Nie odważyłem się łowić Pospacerowałem trochę i do domu...
piotr chorzów Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 Byłem na zwiadach Lodu jeszcze sporo na środku ok 15-20 cm przy brzegu odmarza Najważniejsze, że przestało padać - deszcz to zagłada dla lodu w przyszłym tygodniu ma się oziębić a kolejny tydzień to już ok -7 nocami, więc powinno być ok . Wiem, że prognoza pogody na 2 tygodnie to lipa, ale trzeba się jakoś pocieszać
dominik poznan Napisano 16 Stycznia 2011 Napisano 16 Stycznia 2011 Cały tydzień mnie korciło więc dziś wybraliśmy się na ryby.Wczoraj objazd sprawdzający parę jezior i nikogo na lodzie już miny nie takie ale dziś pojechaliśmy jak to się mówi "zobaczyć"po kolei parę mniejszych jeziorek brak możliwości wejścia na lód odmarznięte od brzegów kawałek +bardzo dużo wody na lodzie. prawie zrezygnowaliśmy ale postanowiliśmy wracać kolo największego z jezior podjechaliśmy o 8.30 na lodzie 8 osób i to bardzo daleko od brzegu praktycznie w okolicy środka więc weszliśmy lód taki że 3 mocniejsze uderzenia dziabakiem i dziura ale zostaliśmy na spławik płotka za plotką pare leszczyków im póżniej tym więcej ludzi zapieprzali przez jezioro na środek rowerami sankami tak jakby lód miał 20cm o 14.30 zaczeliśmy schodzić co już takie łatwe nie było przy brzegu lód się już uginał i to był ostatni i jedyny udany wypad na lód jak na razie.Gdyby przyszedł mrozik tak około -10 to lód byłby najlepszy w tym sezonie Gładki czysty i bez sniegolodu.
dominik poznan Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 Znów udało mi się wyskoczyć na lód wypad udany około 20 okoni ale same małe wypad krótki od 8 do 11 i tylko za okoniem a lód bardzo ładny około 15- 20 cm czysty bez śniegu i wody nawet od brzegów to co odmarzło ładie sciągnelo.
tomek1 Napisano 31 Stycznia 2011 Napisano 31 Stycznia 2011 Byłem zajrzeć w niedzielę, ale lód 7-8 cm. Może za tydzień będą warunki do łowienia.
gandieres Napisano 1 Lutego 2011 Napisano 1 Lutego 2011 Dzisiejszy wypad na rybki można powiedzieć że udany chociaż dużo pustych zacięć 3h łowienia 21 płoteczek i kilka okonków rozmiar mini lód ma ponad 20 cm więc śmiało można siedzieć , łowiłem na jeziorze w okolicy Lcy . Dzisiaj prawdopodobnie powtórka
goral28 Napisano 2 Lutego 2011 Napisano 2 Lutego 2011 Wczoraj jezioro Dąbie 9.00-13.00 ok 20 okoni w granicach 20cm jeden ok 30 i masa drobnicy. Niestety jeśli jeszcze parę dni powieje z zachodu to całkiem lód rozwali. Mimo mrozu od soboty do wtorku "zniknęło" ok 100m lodu, zamarznięte tylko zatoki.
tomek20stencel5 Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Ja dziś planuję wypad ok 12. Z tego co widzę i słyszę to lód u mnie jeszcze taki, że samochodem można wjechać . Zobaczymy jak będzie, jak przyjadę zamelduję czy faktycznie da się jeszcze wejść i czy gryzie coś . Jeżeli nic już nie będzie to znak, że pstrągi czekają
tomek20stencel5 Napisano 19 Lutego 2011 Napisano 19 Lutego 2011 Byłem, przeżyłem i ładnie połowiłem . Ogólnie dosyć ładnie brały, głównie okoń, sporadycznie jazgarz (ale taki można powiedzieć dorodny - powyżej 15cm co na jazgarza nie jest takim złym wynikiem). Było ok. -8C, wietrznie, przemarzłem trochę, ale było warto. Dodam, że lód ma ok 20-25cm.
dominik poznan Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 koledzy z woj zach-pom. jak u was z lodem w przyszły weekend się wybieram da się połazić?
rafaZST Napisano 20 Lutego 2011 Napisano 20 Lutego 2011 dzisiaj bylem na rybkach koło Stargardu Szczec. odwiedziłem dwa jeziorka i lodu jest sporo, miejscami sie wiercilo i wiercilo... jakies tam płotki polapane i milo spedzony czas
goral28 Napisano 21 Lutego 2011 Napisano 21 Lutego 2011 Znajomy był w sobotę na Woświnie, okoń brał ale drobny. Woświń zamarznięty tylko na końcu jeziora ale jak tak dalej będzie to pod koniec tygodnia można będzie połapać n całym jeziorku. Ja mam nadzieję, że zatoki na Dąbskim pozamarzają to w środę podskoczę na Czarną Łąkę.
dominik poznan Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Dziś zero brań od 9-14 ogólnie wszyscy kiepsko maksymalnie 2-3 płotki gdzie szukac teraz ryb ploci i leszczy w głebokim jeziorze
DooLiN Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Ja jutro mam zawody na Zbiorniku Osieczek życzcie szczescia:D
rafaZST Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 ja jutro tez jade zobaczyc co słychac pod lodem i napewno napisze jak bylo
tomek1 Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Zaliczyłem dzisiaj wypad. Lód taki sobie- 10 cm czarny. Pokręciłem się trochę przy brzegu- efekty bez szału kilkanaście okoni, ale bez okazów. Większe na blaszkę niż na mormyszkę.
pet87 Napisano 1 Marca 2011 Napisano 1 Marca 2011 Dzisiaj wypad udany okon moze nie bral wyjątkowo dobrze ale brania były regularne,wczoraj były czestsze.Co tu wiecej pisac w taka pogode zawsze warto i czekamy na wiosne
dominik poznan Napisano 13 Marca 2011 Napisano 13 Marca 2011 Sobota na lodzie od 8-13 ładnie brała płotka i mały leszczyk . ludzi sporo ale wejście tylko od strony lasu z kładki brzegi rozmarzają bardzo szybko ale na środku lodu grubo dziś przejazdem też widziałem ludzi wejście dość ryzykowne
rogalk Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Witam.Był ktoś na Śniardwach? Jak lód do niedzieli da radę wejść? Daleko mam żeby sprawdzić.Pozdrawiam.
Kozii Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Kolego pomyśl rozsądnie i odpowiedz sobie na to pytanie. Wątpię żeby na jakiekolwiek jezioro dało się jeszcze wejść, chyba, że życie Ci nie miłe.
rafaZST Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 a ostatnio jakis topielców wyciagneli gdzies w PL
Odol Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Wejście ryzykowne jest ale na jeziorach w moich okolicach lód ma grube 20cm. Od Śniardw to jakieś 50 km ale jednak darował bym sobie już w tym roku wypady na lód.
ERq Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Lod moze byc jeszcze gruby ale jest juz bardzo kruchy nie radze wchodzic nawet jak by mial 30cm juz 4 osoby sie utopily przez ta glupote
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.