stevefrancis Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 Łowił ktoś tam Jakie są opłaty Wiem że łódź + 2 wędki lub spining na cały sezon = 100 zł. Interesuje mnie też wykup nocek. Słyszałem że są bardzo drogie. Ma ktoś jakieś informacje na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoły Napisano 13 Czerwca 2006 Share Napisano 13 Czerwca 2006 ja łowiłem zapisaliśmy się z tatą do koła wędkarsiego i łowimy bez rzadnych dodatkowych opłat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 5 Lipca 2006 Share Napisano 5 Lipca 2006 A wiecie cos wiecej o tym jeziorku ? Opłaty tez mnie interesuja tylko ze jade tam na tydzien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 14 Lipca 2006 Share Napisano 14 Lipca 2006 Opłat na Sławskie nie znam - ale z tego co mi przekazywał znajomy to 70 zł za cały rok (2 wędki z brzegu - oczywiście bez nocek) - ale najlepsze info uzyskasz od Pana Piotra - odpowiada na maile - tu masz adres: rybackie.slawa@pro.onet.pl poda ci w szystkie warianty - na tydzień też wydają zezwolenia. Wymiary i okresy ochronne ryb - zgodnie z Reg. PZW - za wyjątkiem okonia gdzie wymiar ustalono na 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 14 Lipca 2006 Share Napisano 14 Lipca 2006 Dziekuje z kontakt A moze łowiłes tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 14 Lipca 2006 Share Napisano 14 Lipca 2006 ostatnio jakieś 10 lat temu ale stevefrancis tam teraz robi podchody do rybek tu skrobnął małą relację http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1245 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 15 Lipca 2006 Share Napisano 15 Lipca 2006 Zamieszczam cennik opłat na Jezioro Sława ---->> cennik zezwoleń 2006.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stevefrancis Napisano 15 Lipca 2006 Autor Share Napisano 15 Lipca 2006 Bardzo polecam to jeziorko. Mimo ze z roku na rok jest gorzej. Jezdze tam od malego dziecka oczywiscie z przerwami - to wychodzi jakies 15 lat. Naprawde to co bylo kiedy do teraz to niebo a ziemia. Ale da rade tam jeszcze polowic. Tylko spotkala mnie nie mila sytuacja. Mialem "zamowienie" na rybki od polowy rodziny i znajomych wiec chcialem nalapac - wyplynalem wiec raz na "plytkie" niecaly 1 metr glebokosci. Wpladlo kupe leszczy z przedzialu 25-35 cm. 3 duze plocie w granicach 30 paru centym. 22 okoni (drugie tyle sie spielo) i jedna łopata 47 cm. Razem jakies ponad 50 sztuk. Niestety dla niektorych na tym forum wszystkie (te wieksze) zabralem. Nazajutrz to samo - I tylko te 100 sztuk z 2 dni zabralem do domu - reszte z calego tyg. wypuszczalem - ale na moje nieszczescie 2 sasiadow 2 razy zobaczylo ze siaty z wody wyciagnac nie moge i podbilo do mnie i pytaja: "panie gdzie pan to lowi", "na co" itp itd. Ja powiedzialem tylko ze na "plytkim". Na weekend pojechala tam moja ciocia i przyuwazyla ze na 99% w "moim" miejscu owi dwaj pseudo cwaniaki rozwijaja siatke z samego rana. Jak mi to wczoraj przekazala to malo nie explodowalem To jest specyfika tego jeziora oraz ludzi nad nim przebywajacych. Zazdrosnicy pier**eni. Ponadto juz w kwesti czysto wedkarskich moja ciocia przekazala mi ze tym razem na "glebokim" natrzaskali tyle ze siaty z wody nie mogli wyciagnac. Zabrali troszke reszte chlup do wody. A wiec mam do wyboru "plytkie" z mozliwoscia napotkania sie na rozstawiona siate. Lub glebokie. Zobaczymy co to bedzie. W tym roku jezdze tam juz od polowy czerwca i naprawde nie mam na co narzekac. W okolicy to chyba jestem najlepszy nieskromnie mowiac. Ryba tam jest niewatpliwie ale zeby ja zwabic po 1 primo TRZEBA MIEC SZCZĘŚCIE I TRAFIĆ Z MIEJSCEM a dopiero później MIEĆ JAKIEKOLWIEK UMIEJĘTNOŚCI. Niemniej jednak zachecam do wędkowania na Sławie. Dla mnie to jest jezioro wyjątkowe - można powiedziec ze sie na nim wychowałem wędkarsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 15 Lipca 2006 Share Napisano 15 Lipca 2006 A jak jest tam woda slyszalem ze troszku syf :/ Ryby sa zjadliwe ? A jak tam z Karpiami i Sandaczem bo te rybki mnie interesuja najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stevefrancis Napisano 15 Lipca 2006 Autor Share Napisano 15 Lipca 2006 Stan wody zdecydowanie sie poprawil. Bylem tam ostatnio 2 lata temu i byl niesamowity kisiel - nikt nawet nie myslal o kapieli. W tym roku nie jest moze nie wiadomo jak super ale jest o niebo lepiej. Ludzie sie normalnie kąpią i wszystko jest w porzadku Ryby sa bardzo smaczne - wogole nie czuc ich niczym. Tak jak juz na gg mowilem ci karpia jest malo - za to w koncu lipca na "piaskach" mozna połowic sandacze Pozdrawiam i zycze udanych połowów - ja wyruszam na sławe juz jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bucekk Napisano 11 Października 2011 Share Napisano 11 Października 2011 Witam, W najbliższy weekend wybieram się do Sławy i chciałem trochę tam połowić. Dolny Śląsk ma podpisane porozumienie z województwem lubuskim- to wiem. Ale czy chcąc łowić na jeziorze Sławskim muszę coś dodatkowo zapłacić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 30 Maja 2012 Share Napisano 30 Maja 2012 Oj widzę, że temat dawno nie poruszany. Wybieram się do Sławy w długi weekend. Powiedzcie jak tam jest z drapieżnikiem oraz pozostałymi rybami. Czy lepiej z brzegu czy może łódka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 3 Sierpnia 2012 Share Napisano 3 Sierpnia 2012 Odgrzeje temat, czy ktoś orientuje się jak wygląda sprawa z opłatami ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gustlik Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Co słychać na sławskim? czy ktoś tam jeszcze wędkuje? Leszcze biorą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ands Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Podrzucam najnowszy cennik zezwoleń . Info dodatkowe. zarybiają jezioro. a na TVN Turbo można obejrzeć 3 odcinki Jak to jest złowione z tego jeziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarek Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Witam. Jako że temat jeziora Sławskiego już istnieje podepnę się pod niego. Co roku odwiedzam w Sławie rodzinę a że w tym roku opłaciłem kartę wezmę ze sobą sprzęt. Czy ktoś może wie ile wynosi w tym roku opłata na tydzień, wykupić zezwolenie na jezioro Sławskie czy może lepiej na Tarnowskie duże i gdzie w Sławie można takie zezwolenie wykupić? Interesuje mnie jeszcze kanał między jeziorami Miałkim i Lincjusz. Wiem że jakiś czas zabronione było wędkowanie na nim, ale w tamtym roku podobno był udostępniony. Jak to wygląda teraz? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 opłaty Gospodarstwo Rybackie Sława zezwolenie kupisz w każdym ze sklepów wędkarskich w Sławie lub na wjeździe do Tarnowa Jeziernego (zaraz po prawej stronie) lub robisz przelew - wszystko masz opisane na powyższej stronie (nr kont i jak opisać przelew) - i nie musisz już latać za zezwoleniem - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jazgarek Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Dzięki, o to chodziło. Nie rozumiem tylko jednego, chodzi o wymiary ochronne sandacza i szczupaka. Dla sandacza wynosi 50 - 85. Czy to znaczy że większego jak 85cm nie wolno zabrać, o co w tym chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Jak obecnie wygląda rybostan na Sławie? Warto zapłacić za spinning przy okazji wczasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi