Michał,C Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 Dzień dobry, chciałbym prosić o pomoc w sprawie wędki. Otóż sytuacja wyglada tak, że zamówiłem przez Allegro wędkę Daiwa Black Widow i przyszła do mnie po dwóch dniach, a problem polega na tym, że widać na niej ślady, których nie powinno być i nie wyglada to po prostu estetycznie. Chciałbym się dowiedzieć czy mogę pisać w sprawie wymiany towaru lub zwrotu pieniędzy przez takie wyraźne dwa przejaśnienia (około 3 na 1 cm)? Niestety nie mogę dołączyć zdjęć a nie wiem jak mogę to nazwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 Kupując online masz 2 tygodnie na odstąpienie od umowy wydaję mi się, że w przypadku allegro to również obowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Michał,C napisał: Dzień dobry, chciałbym prosić o pomoc w sprawie wędki. Otóż sytuacja wyglada tak, że zamówiłem przez Allegro wędkę Daiwa Black Widow i przyszła do mnie po dwóch dniach, a problem polega na tym, że widać na niej ślady, których nie powinno być i nie wyglada to po prostu estetycznie. Chciałbym się dowiedzieć czy mogę pisać w sprawie wymiany towaru lub zwrotu pieniędzy przez takie wyraźne dwa przejaśnienia (około 3 na 1 cm)? Niestety nie mogę dołączyć zdjęć a nie wiem jak mogę to nazwać. Wrzuć fotki na portal - www.iv.pl a potem wklej tutaj link zobaczymy czy jest to faktycznie jakaś wada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 Po prostu odeślij i zamów nową na koszt sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał,C Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Dzięki za pomoc, nie wiedziałem tylko czy będę musiał płacić za przesyłkę, bo 210 cm to około 40-60 złotych chyba😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał,C Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Dzięki za pomoc, nie wiedziałem tylko czy będę musiał płacić za przesyłkę, bo 210 cm to około 40-60 złotych chyba😅. A zdjęć nie mogę dodać nawet na tą stronę iv, ponieważ pisze, że plik jest zbyt duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 45 minut temu, Michał,C napisał: Dzięki za pomoc, nie wiedziałem tylko czy będę musiał płacić za przesyłkę, bo 210 cm to około 40-60 złotych chyba😅. A zdjęć nie mogę dodać nawet na tą stronę iv, ponieważ pisze, że plik jest zbyt duży. 40-60PLN to Poczta Polska. Można wysłać taniej kurierem tylko przesyłka musi być prostopadłościanem a nie walcem. Kiedyś sprzedałem wędkę na forum i jak zobaczyłem post factum ceny wysyłki to się za głowę złapałem. Kupujący musiał zaczekać bo musiałem się "zdoktoryzować" w tym zakresie. Mam nadzieję, że zachowałeś oryginalne opakowanie 😎 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Przecież wszystkie sprawy zakupu i ewentualnych reklamacji wyjaśniasz ze sprzedającym a nie z forumowiczami na Haczyku. Robisz fotkę , wysyłasz do sprzedawcy mmsa i uzgadniasz warunki rekompensaty za sprzęt lub reklamacji czy wymiany na nową wędkę. W przypadku reklamacji czy wymiany wszelkie koszty związane z wysyką ponosi sprzedawca, być może ma na tyle duże obroty że umowa z firmą kurierską obejmuje odbiór z domu kupującego więc nawet nie musisz się ubierać i wychodzić nigdzie. Może te przejaśnienia o których piszesz nie maja nawet wpływu na jakość łowienia i są tylko wizualną wadą , może jakaś obniżka ceny ze strony sprzedawcy będzie satysfakcjonująca dla Ciebie i obejdzie się bez wysyłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał,C Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Oryginalne opakowanie mam przy sobie. Musiałem tylko rozciąć taśmy, żeby odpakować wędkę, ale to chyba nie problem. A w łowieniu to z pewnością nie przeszkadza tylko w kwestii dobrego wykończenia to raczej go tu nie ma, ale myślę, że jeśli chciałbym sprzedać kiedyś tą wędkę to kupujący z pewnością zwróci na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi