ESSOX Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 Potrzebne są mi opinie dotyczące neoprenu. Czy jest 100% nieprzemakalny ? Chcę kupić skarpetki neoprenowe i może ktoś ma i podzieli się wrażeniami Bardziej zależy mi na nieprzemakalnośći niż na ochronie termicznej. Mam spodniobuty gumowe i w jednym bucie zbiera się delikatnie woda. Gdzieś musi być jakiś mikroprzeciek bo niby nie jest tej wody dużo ale po 6-8 godzinnym łowieniu skarpetkę można wykręcać z wody. Przeglądnąłem allegro i są różnych firm , wizualnie takie bardziej przylegające i inne dosyć luźne. I tu mam kolejne pytanie.......taka skarpetka neoprenowa idzie na gołą stopę czy pod spód można założyć ciepłą wełnianą skarpetkę w czasie łowienia zimowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Grudnia 2021 Share Napisano 9 Grudnia 2021 A może to dobry moment na nowy zestaw- spodniobuty oddychające i buty do brodzenia? Komfort zupełnie inny niż w gumowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 13 godzin temu, ESSOX napisał: Potrzebne są mi opinie dotyczące neoprenu. Czy jest 100% nieprzemakalny ? Mam skarpety neoprenowe z cienką wyściółką polarową wewnątrz, "Icebehr". Nie są wodoszczelne. Jeżeli chodzi Ci o takie właściwości, to musisz zwrócić uwagę na wodoszczelność. Jeżeli chodzi o dziurki w spodniobutach, to w swoich woderach załatwiam sprawę klejem "kropelką". Ganiając po jeżynach nie uniknie się tych mikro uszkodzeń. Pozostaje tylko napowietrzyć spodnie i zanurzyć w wodzie, by znaleźć dziurkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 10 Grudnia 2021 Share Napisano 10 Grudnia 2021 To chyba nie tędy droga. Spodniobuty trzeba załatać, tak jak jaceen napisał. Robisz lekkie nadciśnienie pompką samochodową albo rowerową i zamaczasz kolejne w misce/wannie. Lepiej w dwie osoby. Tak jak kiedyś szukało się dziurki w dętce. Nawet przy lekkim nadciśnieniu szybko znajdziesz nawet malutkie dziurki bo ciśnienie hydrostatyczne robi swoje. Metoda sprawdzona. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 Problem jest właśnie w tym że nie mogę zlokalizować miejsca gdzie woda się przedostaje . Z informacji Jacka mam już jedną sprawę wyjaśnioną , żeby nie kupować skarpetek firmy BEHR a brałem je pod uwagę . Najbardziej na razie przemawia do mnie ta opcja https://allegro.pl/oferta/skarpety-neoprenowe-cormoran-dlugie-45-47-10941988786 Tomek jak przebijesz oponę to przecież nie zmieniasz samochodu Co do brodzenia to dosłownie kilka razy w roku są wykorzystywane jak jest woda zimna. Jak jest ciepło w lecie to preferuję zwykłe buty do wody i gołe nogi. Główny cel spodniobutów to pływanie na belly. Mam takie jak by kogoś interesowało i sa na tyle fajne że ewentualne każde następne będą te same https://allegro.pl/oferta/wodery-spodniobuty-spodnie-wedkarskie-szelki-46-10604520540 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 https://allegro.pl/oferta/lavacore-skarpety-rozmiar-45-46-11519082548 Te mnie jeszcze mocno interesują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2021 Zakupiłem te Lavacore. Za wygląd daję 10/10 wyglądają bardzo fajnie i zrobione są starannie. Nie miałem wyboru numerowego a mogły by być troszeczkę mniejsze. Pod spód wejdzie najwyżej dodatkowa para. Test pod prysznicem przeszły pozytywnie, nie przemakają , woda spływa jak po kaczce Nie chciało mi sie siedzieć z nogą zanurzoną w wodzie przez dłuższy czas więc nie wiem jak to bedzie wyglądało na przykład po kilku godzinach łowienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi