Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach - Marzec 2011

pepe17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak tam panowie z kleniami i jaziami? W sobotę chcę iść na grunt, wezmę na groch i łubin rzucę, czy lepiej z woblerami pochodzić na razie?

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 220
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wypad na staw w Zdanowie 6 karasi srebrzystych ;ok 70 -80dkg ;metoda Ds ;przynęta kopany robak ;oczywiście rybki wróciły do wody :mrgreen:

Napisano

Ja wczoraj na rzece Jeziorce brala bardzo dobrze ploc kilkanascie sztuk kolo 25-30 łowiłem na bata.A dzisiaj wypad na zalew Błędów łowilem na troka zlowilem okolo 30 okoni z tego 10 wymiarowych i dwa mialy 28cm

Napisano

Gratulacje kropków widzę ze sezon zacząłeś dobrze ;) j ajak na razie na 0 zrestza 3 wypady bardzo krótkie więc nei ma na co liczyć -

te kropasy łapiesz gdzieś blizej lublina czy bliżej siebie ??

Gość Tench
Napisano

Dzisiaj kiepsko;/ 2 okonie i 40-45 cm szczupak. Widziałem też kilka innym jak pod nogami ganiały za drobnicą. Rybki pływają dalej.

Napisano

Wczoraj wyskoczyłem ok 15.30-18.15 na płoteczke i to byl najlepszy wypad w tym roku.Łowiłem na bata malutki spławik a brania tak delikatne ze ciezko dostrzegalne.W sumie 10 płotek 15-25 cm dzisiaj powtorka :mrgreen:

Napisano
dzisiejszy wypad nad odrę we Wrocławiu zaowocował fajnymi plotkami 39 (życiówka) 38 i sporo mniejszych , w zeszły weekend połapałem niedaleko ladne okonie ogólnie sezon zapowiada sie fajnie

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c9645b85f0423773.html

piękne płocie. Napisz mi proszę, jeśli możesz na co takie piękne rybki złapałeś?

P.S. jeszcze 2 tygodnie temu w tym miejscu był suchy kanał - zero wody:)

Napisano
P.S. jeszcze 2 tygodnie temu w tym miejscu był suchy kanał - zero wody:)

nie taki całkiem suchy ale w kaloszach od Jagielońskich prawie do warszawskiego doszedłem

a plotki brały na małe rosówki z własnej hodowli ;))

dzieki za gratki tez sie ciesze z tych rybek , miejscowka od 7 rano okupowana przez 6 wedkarzy ;))

Napisano

Chyba na czerwone robaki a nie rosówki. :cool:

Wczoraj prawdopodobnie ostatni wyjazd na trocie. Nic w tym roku nie złapałem i zniechęciłem się do trociowania. Ina w Strumianach, bardzo wysoka. Po obłowieniu dostępnego brzegu(nie brałem gumiaków, bo nie spodziewałem się takiej wody) pojechałem jeszcze na 2 godziny do Poczernina. Poczernin woda wysoka ale w korycie, płynąca o wiele wolniej niż w Strumianach.

Zdjęcia ze Strumian:

zdj050.th.jpg

zdj052.th.jpg

zdj055.th.jpg

zdj057.th.jpg

Napisano

gleam, przyznam szczerze że takich płoci to na oczy nie widziałem , gratuluje - wyglądają jakby opuchnięte były :mrgreen:

Napisano

Dzisiaj pierwszy wypad na spławik i na czerwonego robaczka ;) Dwa okonki i trzy płoteczki w godzinkę ;) W sobotę ide już zakarmić bo woda mi na to pozwala, więc sezon już rozpoczełem na dobre

Napisano

dzis "powtórka z rozrywki" choć rybek było mniej to jedna ploć 35cm sie trafiła , "ranni" wędkarze wyciągnęli kilkanaście ładnych lecholi

Napisano

Dzisiaj pojechałem na mały zbiornik zaporowy Żeronice łapałem od 10 do 15 na 2 feedery wynik to 2 leszczyki około 20 cm (kukurydza + biały), 2 płocie też około 20 cm (biały + czerwone pinki) , wzdręga, okonek i jazgarz i do tego kilkanaście pustych zacięć.

Gość Tench
Napisano

Dzisiaj 2 okonki na trok. Chyba wysokie ciśnienie nie służyło żerowaniu.

Napisano

wczoraj Raba odcinek RG4 ja na zero mój Padre 2 spięcia około wymiarowych potokowców na muchę, dzisiaj Raba odcinek R5 zarówno ja jak i mój towarzysz na zero.Ogólnie Raba totalnie zmieniona po zeszłorocznych powodziach na R5 pojawiło się kilka ciekawych dołków.Dwa dni spędzone nad wodą w wiosennym klimacie bezcenne!

Jutro jak będzie pogoda wyskoczę chyba na Wisłę za kleniem:)

Napisano

Dzis staw i pierwszy w tym roku karpik i kilka leszczykow... wszystko plywa spowrotem w wodzie a przy okazji uslyszalem wiazanke niecenzuralnych slow w moja strone jak wypuszczalem karpika:) no to malo myslac wykonalem telefon do PSR, niech chlopaki ich kontroluja, bo nie dosc ze zabrali takiego pod30cm to nie wiem czy wogole rejestr wypelnili(nie widzialem) i nie wiem czy jeden mial karte bo dopiero sie uczyl rzucac, zacinac, a lowili na 3 wedki....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.