leon-zawodowiec Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Graty Jaceen , jak zwykle piękne rybki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 Wrocław-Odra 30.11.11r Takie miejscówki owocują w... takie klenie. Większy mierzony, miarka pokazała 47cm. Przynęta-czereśnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Miało być - Odra 30.05.11r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 jaceen, A te klenie już "wytarte" czy jeszcze? Ja wybieram się już niedługo na Wisłę z pijaweczką. Cel iście podobny. ps. nęciłeś coś tymi czereśniami czy tak z marszu spróbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 A te klenie już "wytarte" Wczoraj z mniejszego pociekło mleczko, to chyba nie wszystkie zdążyły. Nie nęcę, łowię z marszu. Dzisiaj zakładałem już czereśnie największe jakie miałem i w końcu przekroczone pół metra (51cm). Odra pod wieczór opadała w oczach, to i kleń miał dłuższą drogę do wolności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Dzisiaj zakładałem już czereśnie największe jakie miałem i w końcu przekroczone pół metra (51cm). Gratulacje. Ładny, ładny. Zdradź jeszcze metodę. Denka ze spławiczkiem czy DS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Wernicjusz widze że sie ślinisz na te klenie,już niemożesz sie doczekac kiedy pokaza sie wisienki i czereśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Czerwca 2011 Share Napisano 1 Czerwca 2011 Denka ze spławiczkiem czy DS? DS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Wernicjusz widze że sie ślinisz na te klenie,już niemożesz sie doczekac kiedy pokaza sie wisienki i czereśnie Oj, chłopie. Żebym to ja miał tyle wolnego co miałem w kwietniu... A tak to bida z nędzą ryby biorą a człowiek w robocie. Nie ma kiedy jechać. jaceen, Dzięki z info. Może dam rade na weekendzie to spróbuje i owoców na haka. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Dzisiaj nadszedł ten dzień, dzien wyczekiwany przez całe życie. Udalo mi się dzisiaj zupełnie niespodziewanie, jako pstragowy przylow złowic największą rybę życia i chodź długość ogólna nie jest wielka to dla tego gatunku ryby jest już prawdziwym okazem. Miara na kleniu pokazała równo 59cm. Nigdy nie nastawiałem się na łowienie tych rybek, ba do tej pory miałem tylko jednego klenia na koncie 32cm Zdjęcia i jakiś większy opis wrzuce wieczorem bo teraz pisze z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Zdjęcia niestety tylko w jakości "telefonu komórkowego" ale coś tam na nich widać. Rybka złapana w małej, pstrągowej rzeczce na spining z obrotówką, rozmiar 2. Tego dnia wybrałem się na swego rodzaju rewanż z pstrągami bo wczoraj straciłem nerwy. Otóż miałem sporo odprowadzeń, niecelnych ataków (nawet w powietrzu już przy wyciąganiu blachy z wody) i dwa spięcia. Efektem tych wszystkich zdarzeń był zerowy wynik. Dzisiaj zaraz po wejściu do wody wyciągnąłem pierwszego kropka, kilka zaczepów później połakomił się jeszcze jeden mały kropkowaniec. Zadowolony myślę sobie, ha odegrałem się za wczorajsze! Kolejny rzut i wielkie bum, coś chce mi wędkę wyrwać z rąk. W pierwszym momencie myślałem że to jakiś ospały pstrąg bo żadnej świecy nie robi tylko muruje jak cegła do dna. Dopiero w momencie podprowadzenia rybki na płyciznę przetarłem oczy ze zdumienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepe17 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 RETROPER, konkretny kleniozaur , gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Po dłuższej przerwie powrót do sprawdzonych metod. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=208223#208223 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 25 Sierpnia 2011 Share Napisano 25 Sierpnia 2011 ostatnio Wisła sypie kleniem i jaśkiem w sumie na 3 wypadach na brzegu wylądowało ok 25szt w rozmiarach 30-41cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Wrocław-Rędzin 31.08.2011r Miał być dzisiaj sandacz i był, ale niewiele większy od twistera, rybka miała może z 10cm. Twister 7cm ładnie zapięty w nos. A kleń ok. 45cm jako przyłów na białe kopyto z czerwonym grzbietem z opadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 na białe kopyto z czerwonym grzbietem z opadu. no ładnie uchwycony na zdjęciach łobuz =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 jeden z wakacyjnych klonków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 6 Grudnia 2011 Share Napisano 6 Grudnia 2011 Ostatnio zastanawiałem sie czy klenie można łowić przez cały rok? Byłem ostatnio kilka razy nad wodą i jednak połowiłem kleni. Co prawda nie powalają wielkością ale za każdym wyjściem łowię średnio od 2 do 5 sztuk. Najlepsze w tym wszystkim jest to że łowię tylko i wyłącznie na woblery powierzchniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi