kefaspirit Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Witam! W przyszły weekend będę w odwiedzinach we Wrocku i przy okazji chciałbym powędkować. Doszły mnie słuchy, że na wiosnę można fajnie połowić sumiki karłowate na kanałach szczególnie powodziowym. Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie: jaki jest optymalny stan wody, metoda, przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Na kanale powodziowym byczki?? ) Jeśli już to barki i kanał żeglugowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 O właśnie !!! Udało się już komuś w tym roku we Wrocławiu upolować byczka? Jeśli tak to piszcie gdzie ! Sam zamierzam się wybrać na Starą Odrę jeszcze w tym tygodniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Łowię byczki od paru lat i wg mnie mozliwe ze juz gdzies biora we Wrocławiu, ale nocki sa jeszcze mimo wszystko zimne - a od piatku znow zimno do 2 stopni w dzien, a one nie lubia takich skokow, jak bedzie ustabilizowana pogoda to sie na dobre ruszy ta rybka i bedzie brala w sporych ilosciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 wczoraj byłem na rekonesansie rowerem na zatoce i kanale koło śluzy Różanka zero wędkarzy a to znaczy że byczek jeszcze się nie ruszył z pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 byłem w sobote na kanale żeglugowym i tylko pojedyncze płocie brały byczków zero. w ten weekend też pewnie będe tylko jeszcze nie wiem czy z batem czy feederami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 Na kanale powodziowym byczki?? ) Możliwe, że mi się pomieszało. Słyszałem to pare lat wstecz od kolegi który mieszka we Wrocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 na żeglugowym są byczki i to całkiem spore w zeszłym roku brały mi takie 30+ na bata 8m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 na byczka to najlepiej chyba jechać na 2 barki , te najwieksze dobrze bira na longa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonski_dm Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 czytałem na na kanale powodziowym koleś złowił w tamtym roku brzane 4,70 kg. kanał powodziowy jest chyba na bartoszowicach a nie barki na osobowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 kanał powodziowy zaczyna sie na bartoszowicach i kończy przy moscie warszawskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Witam - byczki ruszyly się od wczoraj, jesli ktos je lubi lapac to moze sie nastawiac na te szkodniki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 No właśnie Booseib dobrze napisał , że byczki to szkodniki . Polecam starorzecza koło Jelcza albo Kotowic , jest ich tam do oporu , nie wiem tylko , czy już zaczęły brać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Maniu394 ma racje że w Jelczu i Kotowicach byczków jest od zatrzęsienia tylko wszystko wielkości palca w porywach wielkości dłoni natomiast na kanałach byczek 40 centów nie jest wydarzeniem a parę razy zdarzyło mi się jako przyłów gdy spiningowałem za szczupakiem na woblera i to nie małego , na małe gumisie też często się łakomią z pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Dokładnie tak na kanałach, zatokach, barkach trawiają się naprawde spore sztuki - glownie od 20 do 37cm, a ilosciowo jesli trafi sie w dzien to od 15 do 50 sztuk wiec pare ladnych kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 24 Marca 2011 Autor Share Napisano 24 Marca 2011 Witam - byczki ruszyly się od wczoraj, jesli ktos je lubi lapac to moze sie nastawiac na te szkodniki Pozdrawiam. Świetna wiadomość! W takim razie w niedziele pomogę Wrocławianom uszczuplić tą plage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkieletor11111 Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 bylem dzisiaj na kanale zeglownym. kilka skubniec na rosowki i nic. wiatr silny chyba polnocny. trzeba jeszcze poczekac. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 24 Marca 2011 Share Napisano 24 Marca 2011 ja też się pojawie w niedziele na kanale ale żeglugowym i z myślą o normalnych rybach , a nie o byczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byczek Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 z myślą o normalnych rybach , a nie o byczkach Czyli że jak? Byczki to nie są normalne ryby tylko ślimaki? Hol takiego wyrośniętego sumika daje dużo frajdy, a i mięsko ma wyborne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Byczek to szkodnik i wyjątkowo nie lubię go łowić , a walory smakowe nie są mi znane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 z myślą o normalnych rybach , a nie o byczkach Czyli że jak? Byczki to nie są normalne ryby tylko ślimaki? Hol takiego wyrośniętego sumika daje dużo frajdy, a i mięsko ma wyborne Tak dla sprostowania Ślimak też jest uznany jako ryba:P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 A marchewka według UE to owoc byczek w smaku jest wyśmienity ja czekam aż będzie cieplej wtedy rosówki pójdą w ruch z pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkieletor11111 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 miejscowka na przeciwko zoo. 2 gruntowki na rosowki. doslownie 2 brania, jedno konkretne. byczek okolo 25cm. i to wszystko. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kefaspirit Napisano 28 Marca 2011 Autor Share Napisano 28 Marca 2011 Byliśmy na barkach 2 w niedziele. Na 3 godz. łowienia 1 byczek 30cm i okonek 20cm. Trzeba chyba poczekać na konkretne ocieplenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 28 Marca 2011 Share Napisano 28 Marca 2011 byczek w smaku jest wyśmienity I po co o tym piszesz,teraz napewno bedzie polowanie na byczki Ale naprawde sa smaczne,zwlaszcza na zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi