Skocz do zawartości
tokarex pontony

Którą markę byś wybrał?

Tomaszek

Którą markę byś wybrał?  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Którą markę byś wybrał?

• Byron
      2
    • Dam
      4
    • Garbolino
      7
    • Initi
      0
    • Jaxon
      23
    • Mikado
      28
    • Mistrall
      3
    • Shakespeare
      5
    • Shimano
      39
    • York
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Za dniówkę ale jak trafisz jak nie to jesteś mw plecy. A lotto drożeje do 2,5 z tego co słyszałem. :twisted:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 159
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Mało że nie znalazłem firmy Hardy jak przygotowywałem ankietę to nikt z ankietowiczów się o nią nie upomniał. Mało znana firma?!?!?!?! Nie kupił bym.

Napisano

No to po koleij ,bo się temat zaczyna" zmywać".

Maniek Szkoda by mi było zabierać taki sprzęt nad wodę Postawiłbym w gablocie w domu a nad wodę mikado i jaxon Złamiesz takiego Croix-a i masz żałobę w chacie.

Tomii nie myślałem o tej marce akurat ,ale wiem że za taką kase niektóre firmy dają dożywotnią gwarancje na blank,czyli jak złamiesz dostajesz nową.

Lotto faktycznie podrożało ,ale pewnie nie wiecie dlaczego,wystarczy posłuchać kto wtym kraju rządzi.Ale to na marginesie.

Mało że nie znalazłem firmy Hardy jak przygotowywałem ankietę to nikt z ankietowiczów się o nią nie upomniał. Mało znana firma?!?!?!?! Nie kupił bym

Tomaszek Hardego byś nie kupił ,po prostu nie wierze.Oglądałem na targach takie egzęplarze dla średniaków i tu było czym się zachwycać. A co dopiero exkluziw.

Wiesławek ma racje ,bo zaczynamy pitolić od rzeczy,jestem ciekaw kto z was mając sprzęt marzeń zaczołby łowić więcej lub większe rybki .Postawiłbym nawet beczke piwa bo jestem pewien że nikt .

Jedno jest pewne sprzęt nie czyni wędkarza doskonałym łowcą ,oczywiście jest wygodniejszy wiadomo ale sam super sprzęt to nie wyszystko .

I prosze was już nie dzielcie włosa na czworo ,nie warto.

Napisano
Tomaszek Hardego byś nie kupił ,po prostu nie wierze.
No powaga. Teraz pewnie już bym kupił - bo poznałem markę :idea: Ale prawdę mówiąc ja bardziej przychylam się ku potędze przemysłowej produkcji która daje wysoką powtarzalność (czytaj jakość) za niewielkie pieniądze. Ręczna robota to dla koneserów - jeszcze długo nim nie będę. Więc i tak i tak bym nie kupił. Co innego - dostał z dedykacją :) - ale wtedy nawet Jaxon-a bym przyjął :mrgreen:
Napisano

Wprowadziłem troszkę zamkieszania w temacie z tymi linkami do kijków. Przepraszam już nie będę. :cry:

Co do linka do Hardego to szukałem tych kijków w necie długo bo miałem przyjemność "pomacać" ten kijek a dokładnie Hardy Perfection Spinning 3,00m (10-42g) i zrobił oj wrażenie

Poza tym zostaję przy swoich Dragonach, Kongerach, Yorkach, i Jaxonie. Które wszystkie razem kosztowały mniej niż Hardy. Koniec z mojej strony :cry:

:oops::cry::oops:

• 5 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano

Oddałem głos na Mikado <<< dlaczgo, mam maczówke Uv serie jest the Best :) i również zakupiłem spin Mikado z seri Uv 15-30 g narazie do mniej jedzie więc nie wim jak się bedzie sprawował ale pocichu liczę na zadowolenie jakie mam np, z maczówki :)

Napisano

Ja wybrałem mikado, są dość dobre i praktycznie każdy wędkarz może sobie na to pozwolić.

Ja sam mam 2 feedery z Mikado i nie mam co do nich żadnych zastrzeżeń.

Napisano

ciężki wybór , :???: mam w tym temacie podzielne zdanie otóż łapie spiningiem Jaxon Crystalis jest to genialna wędka której nie zamienił bym na żadną inną tak samo mam z bolonką mikado która też sprawuje sie idealnie ,myśle że każda firma jest w czymś lepsza a w czymś gorsza np. jaxon,shimano-spining ,,,,,,,,,,,,, mikado,konger-pickery ;federy ;bolonki ,konkretna firma nie ma u mnie wyższości dlatego do ankiety głosu nie oddam :twisted:

• 1 month later...
Napisano

Wybieram zawsze firme SHIMANO, poniewaz nie ma innych lepszych od niej !!! Cały sprzet mam z tej firmy i jestem bardzo zadowolony . Na poczadku wedkarstwa korzystałem z firmy Jaxon i stwierdziłem ze jest to najgorsza firma bo cały czas cos było do wymiany !!!! Dlatego przed kupowaniem lepiej sie zastanowic !!!! :smile:

Napisano

Wybrałem Mikado ale jestem również zwolennikiem Dragona. Po własnych doświadczeniach zdecydowanie odradzam Jaxona. Mam dwa różne kije Jaxona i w obu miałem pęknięte szczytówki, duże problemy z przelotkami, serwis również pozostawia bardzo wiele do życzenia.

Napisano

Ja zagłosowałen na Jaxona, bo obecnie mam wyrób tej firmy i jak na moje wymagania to sie fajnie sprawuje :grin:

Napisano
Ja zagłosowałen na Jaxona, bo obecnie mam wyrób tej firmy i jak na moje wymagania to sie fajnie sprawuje
Heej no ale nie taki był zamysł ankiety! Nie było to którą markę mam i mi styka - tylko którą bym wybrał gdybym miał wskazać najlepszą, wybraną, ulubioną itp.
Napisano

Ja wybrałem Jaxona jestem użytkownikiem tej edki i ani razu nie przytrafiłą mi się przykra przygoda a serwis mam pod ręką !! :cool::smile:

Gość wobler129
Napisano

kasa już Tomaszek napisał. Tu nie chodzi o to, że wybierasz wędkę którą masz, tylko firmę którą byś wybrał mając duuużo kasy. :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.