Marienty Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Jestem za. Szkoda, że zmykam z Wroc na 2 tyg. urlopu bo już bym pobiegał z wędką. Można by też robić jakiegoś grilla nad Ślęzą. przemass71 Nieźle. Żółwie już widziałem w naszych wodach (barki II, fosa miejska), szkoda, że nie nasz rodzimy gatunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Ja rowniez sie dolaczam. Nigdy nie lowilem na slezie ale lubie rywalizacje. Do czapki dorzucam brombe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 w pewnym momencie przecierałem oczy bobra już widziałem nad ślęzą, ale nie żółwia. Też go widziałem ostatnio jak się wygrzewał na 'plaży' a potem dał nura pod wodę A odnośnie konkursu to myślę, że jaceen idealnie streścił zasady: Bez skomplikowanych procedur. Spinning-mucha, najdłuższy kleń,kapelusz- suweniry, termin zakończenia, fajna zabawa i rywalizacja. Ewentualnie można byłoby się spotkać na spotkaniu inauguracyjnym żeby dogadać szczegóły i poznać potencjalnych przeciwników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Ja również chętnie bym dołączył , ale niestety wszystko mi się teraz skomplikowało i nie mam szans wybrać się na ryby . Na pewno będę wam kibicował .Łamcie kije ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Wyskoczyłem wczoraj na 1h. Po ostatniej burzy płynie dużo śmieci. Woda też mętna i podniesiona. Miałem jedynie 3 brania. Muszę wrócić tam w klapeczkach bo znowu zawiesiłem ulubionego wobka. Trzeba zaczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Ja byłem na krzykach przed burzą i też nie było różowo 2 maluchy i pstrążek. Niestety również powiesiłem Championa i Pixela, zatem dzisiaj czekają mnie zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Ja byłem wczoraj ale jedynie przez 15 minut. Kilka rzutów i zdążyłem połamać małą brombę którą zakupiłem 3 dni temu Brak śladu kleniowatych w wodzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Chciałem, żeby Radek rozpoczął jakimś wymiarowym, ale widocznie wczoraj był taki dzień. Dwa brania na wobka 3cm prowadzonego w toni. Na smużaki zero. Widać, że chętni są, to zróbmy listę uczestników. Bez znaczenia w którym momencie się dopiszemy. Wskazane jednak byłoby wpisać się przynajmniej dzień przed złowieniem i wstawieniem ryby do rywalizacji. Co do "kapelusza", to dobra wola. Nie wymagajmy od uczestników w wieku gimnazjalnym, aby narażać ich na koszty zabawy. Myślę, że młodsi koledzy chętnie zaglądną nad Ślęzę i wyśrubują wyniki:) Zasady. Myślę, że lepszym pomysłem na końcową klasyfikację przy kleniu o takim samym wymiarze, byłby wymiar kolejnej ryby. To spowoduje, że nie będziemy czekać np. z rybą 40cm na reakcję innych, tylko będziemy jeszcze doławiać kolejne. I tak, trzy ryby bierzemy pod uwagę a jeżeli przypadek zrządzi, że to nie da rozstrzygnięcia, to decydującą o zwycięstwie będzie wtedy pierwsza największa. Wpisać się zawsze można, bo może kogoś raz nad Ślęzę poniesie i szczęście dopisze Aby nie wprowadzać niezdrowej atmosfery, proponuję wziąć pod uwagę ryby złowione od progu przy Stadionie Miejskim w górę rzeki. Koniec rywalizacji ustaliłbym na 6 grudnia. Na Mikołaja wiadomość o wygranej będzie miłym akcentem i będzie czas, aby do świąt spłynęły zadeklarowane gadżety wędkarskie. Niejasności będziemy rozstrzygać na forum. Jest zgoda na takie rozwiązanie? Pamiętajmy, że to wątek o Ślęzie i wszelkie wpisy o niej mile widziane. Lista: 1. Radek M. - 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen - 0 cm, 0 cm, 0 cm 3. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Lista: 1. Radek M. - 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen - 0 cm, 0 cm, 0 cm 3. dobekfooto - 0cm, 0cm, 0cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Lista: 1. Radek M. - 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen - 0 cm, 0 cm, 0 cm 3. dobekfooto - 0cm, 0cm, 0cm 4. Marienty - 0cm, 0cm, 0cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Lista: 1. Radek M. - 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen - 0 cm, 0 cm, 0 cm 3. dobekfooto - 0cm, 0cm, 0cm 4. Marienty - 0cm, 0cm, 0cm 5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mza Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Lista: 1. Radek M. - 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen - 0 cm, 0 cm, 0 cm 3. dobekfooto - 0cm, 0cm, 0cm 4. Marienty - 0cm, 0cm, 0cm 5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm 6. mza - 0 cm, 0 cm, 0 cm Bylem wczoraj od Komorowic i lipa straszna. 1 branie i 1 odprowadzenie. Wynik na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Dziś, 40 min w ulewie, woda podskoczyła, kawa z mlekiem płynie i jedno wyjscie do wobka i... znów niedomiar Wyższa woda stworzy nam nowe dołki i miejscówki, co jeszcze bardziej podkręci rywalizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Chyba, że bralibyśmy sumę 3 największych sztuk, a w przypadku identycznej sumy, decydowałyby największy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Dałbym pierwszeństwo największej rybie. Nawet gdy będzie, to jedno zgłoszenie. Jak się spodoba i będą chętni, to następnym razem zrobimy korekty. Ciekawe, kto teraz pierwszy pochwali się rybką, bo warunki nie łatwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Dzisiaj dla odmiany założyłem spodniobuty i poszedłem bardziej po zawieszone wobki niż na ryby. Woda brudna i podniesiona. Ani nie połowiłem ani też nie znalazłem już swoich wobków, wszystko spłynęło. Zarzuciłem może ze 20 razy, wszedłem w 2 utopione grille, jedną oponę, postraszyłem kilka kaczek i się poddałem. Orientuje się ktoś ile trzeba czasu, żeby poziom wody wrócił do normalnego stanu po takich deszczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Ja też byłem dzisiaj na godzinkę pochodzić ale brak kontaktu z rybą. Nie mam pojęcia gdzie się te klenie ukryły ale wniosek jest prosty - poczekać aż woda opadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemass71 Napisano 24 Lipca 2014 Share Napisano 24 Lipca 2014 Lista: 1. Radek M. - 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen - 0 cm, 0 cm, 0 cm 3. dobekfooto - 0cm, 0cm, 0cm 4. Marienty - 0cm, 0cm, 0cm 5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm 6. mza - 0 cm, 0 cm, 0 cm 7. przemass71 - 0 cm, 0cm, 0 cm wczoraj po godz. 21 parę rzutów i klenik w okolicy 20-paru, nie mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 25 Lipca 2014 Share Napisano 25 Lipca 2014 Lista: 1. Radek M. - 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen - 0 cm, 0 cm, 0 cm 3. dobekfooto - 0cm, 0cm, 0cm 4. Marienty - 0cm, 0cm, 0cm 5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm 6. mza - 0 cm, 0 cm, 0 cm 7. przemass71 - 0 cm, 0cm, 0 cm 8. michalvcf - 0cm, 0cm,0cm Kto wie jaki stan wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haczykforum Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 Lista: 1. Radek M. - 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen - 0 cm, 0 cm, 0 cm 3. dobekfooto - 0cm, 0cm, 0cm 4. Marienty - 0cm, 0cm, 0cm 5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm 6. mza - 0 cm, 0 cm, 0 cm 7. przemass71 - 0 cm, 0cm, 0 cm 8. michalvcf - 0cm, 0cm,0cm 9. haczykforum - 0 cm, 0 cm, 0 cm przejeżdżam przez Klecinę jadąc do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Lista: 1. Radek M. - 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen - 0 cm, 0 cm, 0 cm 3. dobekfooto - 0cm, 0cm, 0cm 4. Marienty - 0cm, 0cm, 0cm 5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm 6. mza - 0 cm, 0 cm, 0 cm 7. przemass71 - 0 cm, 0cm, 0 cm 8. michalvcf - 0cm, 0cm,0cm 9. haczykforum - 0 cm, 0 cm, 0 cm 10. GuCeK - 0 cm, 0 cm, 0 cm Podłączam się do zabawy i do kapelusza wrzucam jeden z wabików ze swojej stajni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Takie oto efekty dzisiejszego spaceru Najpierw kilka malutkich kleników i szczupaczek.... a potem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Jak jeszcze dopiszą się koledzy, co wcześniej deklarowali uczestniczyć w rywalizacji, to będzie nas sporo. Do końca jeszcze kilka miesięcy. Z pewnością jeszcze ktoś dołączy. Okazuje się, że w ostatnich dniach o rybę dość trudno i tabela szybko się nie wypełni. Z mojej strony dla zwycięzcy już szykuję smużaki. Będą do wyboru po klasyfikacji. Pewnie druga i trzecia pozycja też zostanie obdarowana, jeżeli sami zainteresowani wyrażą taką wolę http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=265361#265361 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmtt Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Dziś Ślęza obdarowała mnie 5 okoniami w granicach 23 - 26cm. Jestem mile zaskoczony. Tym bardziej, że na koniec dołowiłem klenia 38cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Kleń 38, to już ładny na tą rzekę. Fakt, że okonie jakieś bardziej aktywne ostatnio. Jeden z większych po ostatniej próbie zaliczenia wymiarowego klenia. Jak na razie trafiają się mi klenie przed wymiarem i do tabeli nie mam co wpisać Mam jednak upatrzone stanowisko jednego, który walnął mi w smużaka, ale spadł. Jak się uda go skusić ponownie, to może być niezły wynik. To jednak nie wcześniej jak za kilkanaście dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi