Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem za. Szkoda, że zmykam z Wroc na 2 tyg. urlopu bo już bym pobiegał z wędką. Można by też robić jakiegoś grilla nad Ślęzą.

przemass71 Nieźle. Żółwie już widziałem w naszych wodach (barki II, fosa miejska), szkoda, że nie nasz rodzimy gatunek.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
w pewnym momencie przecierałem oczy :shock:

bobra już widziałem nad ślęzą, ale nie żółwia.

Też go widziałem ostatnio jak się wygrzewał na 'plaży' a potem dał nura pod wodę :D

A odnośnie konkursu to myślę, że jaceen idealnie streścił zasady:

Bez skomplikowanych procedur. Spinning-mucha, najdłuższy kleń,

kapelusz- suweniry, termin zakończenia, fajna zabawa i rywalizacja.

Ewentualnie można byłoby się spotkać na spotkaniu inauguracyjnym żeby dogadać szczegóły i poznać potencjalnych przeciwników ;)

Napisano

Ja również chętnie bym dołączył , ale niestety wszystko mi się teraz skomplikowało i nie mam szans wybrać się na ryby . Na pewno będę wam kibicował .Łamcie kije !

Napisano

Wyskoczyłem wczoraj na 1h. Po ostatniej burzy płynie dużo śmieci. Woda też mętna i podniesiona. Miałem jedynie 3 brania. Muszę wrócić tam w klapeczkach bo znowu zawiesiłem ulubionego wobka. Trzeba zaczekać.

Napisano

Ja byłem na krzykach przed burzą i też nie było różowo :) 2 maluchy i pstrążek. Niestety również powiesiłem Championa i Pixela, zatem dzisiaj czekają mnie zakupy.

Napisano

Ja byłem wczoraj ale jedynie przez 15 minut. Kilka rzutów i zdążyłem połamać małą brombę którą zakupiłem 3 dni temu :(

Brak śladu kleniowatych w wodzie ...

Napisano

Chciałem, żeby Radek rozpoczął jakimś wymiarowym, ale widocznie wczoraj był taki dzień. Dwa brania na wobka 3cm prowadzonego w toni. Na smużaki zero.

Widać, że chętni są, to zróbmy listę uczestników.

Bez znaczenia w którym momencie się dopiszemy. Wskazane jednak byłoby wpisać się przynajmniej dzień przed złowieniem i wstawieniem ryby do rywalizacji.

Co do "kapelusza", to dobra wola. Nie wymagajmy od uczestników w wieku gimnazjalnym, aby narażać ich na koszty zabawy. Myślę, że młodsi koledzy chętnie zaglądną nad Ślęzę i wyśrubują wyniki:)

Zasady.

Myślę, że lepszym pomysłem na końcową klasyfikację przy kleniu o takim samym wymiarze, byłby wymiar kolejnej ryby. To spowoduje, że nie będziemy czekać np. z rybą 40cm na reakcję innych, tylko będziemy jeszcze doławiać kolejne. I tak, trzy ryby bierzemy pod uwagę a jeżeli przypadek zrządzi, że to nie da rozstrzygnięcia, to decydującą o zwycięstwie będzie wtedy pierwsza największa.

Wpisać się zawsze można, bo może kogoś raz nad Ślęzę poniesie i szczęście dopisze :)

Aby nie wprowadzać niezdrowej atmosfery, proponuję wziąć pod uwagę ryby złowione od progu przy Stadionie Miejskim w górę rzeki.

Koniec rywalizacji ustaliłbym na 6 grudnia. Na Mikołaja wiadomość o wygranej będzie miłym akcentem i będzie czas, aby do świąt spłynęły zadeklarowane gadżety wędkarskie.

Niejasności będziemy rozstrzygać na forum.

Jest zgoda na takie rozwiązanie?

Pamiętajmy, że to wątek o Ślęzie i wszelkie wpisy o niej mile widziane.

Lista:

1. Radek M. - 0 cm, 0 cm, 0 cm

2. jaceen - 0 cm, 0 cm, 0 cm

3. ?

Napisano

Lista:

3. dobekfooto - 0cm, 0cm, 0cm

4. Marienty - 0cm, 0cm, 0cm

5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm

Napisano

Lista:

5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm  

6. mza - 0 cm, 0 cm, 0 cm 

Bylem wczoraj od Komorowic i lipa straszna. 1 branie i 1 odprowadzenie. Wynik na zero.

Napisano

Dziś, 40 min w ulewie, woda podskoczyła, kawa z mlekiem płynie i jedno wyjscie do wobka i... znów niedomiar :) Wyższa woda stworzy nam nowe dołki i miejscówki, co jeszcze bardziej podkręci rywalizacje.

Napisano

Dałbym pierwszeństwo największej rybie.

Nawet gdy będzie, to jedno zgłoszenie.

Jak się spodoba i będą chętni, to następnym razem zrobimy korekty.

Ciekawe, kto teraz pierwszy pochwali się rybką, bo warunki nie łatwe :)

Napisano

Dzisiaj dla odmiany założyłem spodniobuty i poszedłem bardziej po zawieszone wobki niż na ryby. Woda brudna i podniesiona. Ani nie połowiłem ani też nie znalazłem już swoich wobków, wszystko spłynęło. Zarzuciłem może ze 20 razy, wszedłem w 2 utopione grille, jedną oponę, postraszyłem kilka kaczek i się poddałem. Orientuje się ktoś ile trzeba czasu, żeby poziom wody wrócił do normalnego stanu po takich deszczach?

Napisano

Ja też byłem dzisiaj na godzinkę pochodzić ale brak kontaktu z rybą. Nie mam pojęcia gdzie się te klenie ukryły ale wniosek jest prosty - poczekać aż woda opadnie :D

Napisano

Lista:

5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm

7. przemass71 - 0 cm, 0cm, 0 cm

wczoraj po godz. 21 parę rzutów i klenik w okolicy 20-paru, nie mierzyłem.

Napisano

Lista:

5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm

8. michalvcf - 0cm, 0cm,0cm

Kto wie jaki stan wody ?

Napisano

Lista:

5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm

9. haczykforum - 0 cm, 0 cm, 0 cm

przejeżdżam przez Klecinę jadąc do pracy :wink:

Napisano

Lista:

5. bacyk - 0cm, 0cm, 0cm

9. haczykforum - 0 cm, 0 cm, 0 cm

10. GuCeK - 0 cm, 0 cm, 0 cm

Podłączam się do zabawy i do kapelusza wrzucam jeden z wabików ze swojej stajni :razz:

Napisano

Jak jeszcze dopiszą się koledzy, co wcześniej deklarowali uczestniczyć w rywalizacji, to będzie nas sporo. Do końca jeszcze kilka miesięcy. Z pewnością jeszcze ktoś dołączy. Okazuje się, że w ostatnich dniach o rybę dość trudno i tabela szybko się nie wypełni.

Z mojej strony dla zwycięzcy już szykuję smużaki. Będą do wyboru po klasyfikacji. Pewnie druga i trzecia pozycja też zostanie obdarowana, jeżeli sami zainteresowani wyrażą taką wolę :)

http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=265361#265361

• 2 weeks later...
Napisano

Dziś Ślęza obdarowała mnie 5 okoniami w granicach 23 - 26cm. Jestem mile zaskoczony. Tym bardziej, że na koniec dołowiłem klenia 38cm. :mrgreen:

Napisano

Kleń 38, to już ładny na tą rzekę.

Fakt, że okonie jakieś bardziej aktywne ostatnio.

Jeden z większych po ostatniej próbie zaliczenia wymiarowego klenia.

thumb_2014_08_08_Sleza_28229.JPG

Jak na razie trafiają się mi klenie przed wymiarem i do tabeli nie mam co wpisać :)

Mam jednak upatrzone stanowisko jednego, który walnął mi w smużaka, ale spadł.

Jak się uda go skusić ponownie, to może być niezły wynik.

To jednak nie wcześniej jak za kilkanaście dni.