jacolan Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 1. Dlaczego są czarno-białe? 2. Jak to robić lepiej( 3. Robiłem nokią50 n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 nokią 500(: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 28 Lutego 2015 Share Napisano 28 Lutego 2015 1. To tylko odnośnik do strony z docelowym, zwykłym zdjęciem, wszystko jest ok kolego. 2. Kupić lepszy telefon lub aparat 3. No to nie ma co się dziwić efektom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Dzięki za pomoc, tak czułem, że sprzęt już antyczny mam ale nie bardzo lubię te nowe zabawki. Ale postaram się coś z tym zrobić bo sam nie mogę patrzeć na te zdjęcia! Pozdrawiam łowców Ślęzy. A tak na marginesie- to był mój chyba 6 wypad na Ślęzę bo wcześniej nigdy nie łowiłem na tej rzeczce i muszę przyznać, że chyba jest ona trochę nie doceniana przynajmniej w gronie moich znajomych po fachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Świetne wyniki, gratuluje punktującym. Ja poszukam szczęścia za godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 muszę przyznać, że chyba jest ona trochę nie doceniana przynajmniej w gronie moich znajomych po fachu. Im bardziej niedoceniana rzeka tym więcej w niej ryb - taka prawda 2. Jak to robić lepiej( 3. Robiłem nokią50 Zdjęcia nie są takie złe (jak się już na nie kliknie ). Najlepiej stwórz własne albumy. Wtedy zdjęcia wyświetlą Ci się w pełnej okazałości Wejdź na dres: http://haczyk.pl/galeria/ Kliknij zakładkę > Mój profil (musisz być zalogowany)>Utwórz /uporządkuj moje albumy > nowy album. Utwórz sobie kilka albumów Np: Ślęza , Odra, Widawa itp. Później jak wrzucasz pliki do swojej galerii to już do konkretnego albumu. Przy wrzucaniu pliku pojawia Ci się link, który umieszczasz bezpośrednio w poście. voilà! Gratuluję tym co wpisali się już w punktację! Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 1. jaceen 37+26+36=99pkt 2. bacyk 3. gryzon 4. Marienty 5. GuCeK 34+19= 53pkt 6. carloss83 7. Rumbler 8. jacolan 22+28=50pkt 9. Ventus 10. bjpol 11. boseib 12. andrutone 13. tollos 14. Marcin_lca 15. kamionki 16. maniu394 17. lechur1 18. PPu88 19. mza 20. Booseib 21. rintindump 22. michalvcf 23. kuras 24. peekol 25. Boralus 26. DAZ 27. Płatek88 28. Bucekk 29. Wędkarzyk1 30. Booryss 31. domo285 Nie myślcie, że ze mną będzie łatwo;) Cztery wyjścia do smużaka z wachlarza i dobre 36cm wpisuję do tabeli. Klenik fajnie walczył. Machałem dzisiaj jigami Booryssa, Hunterami i swoimi wynalazkami. Na koniec jak zlokalizowałem ryby poleciał smużak "paskuda" i wykonał swoją dobrą robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Witam no i znowu miałem trochę szczęścia, dzisiaj tylko okonie skubały paprochy, choć ten dzisiejszy dwudziestak skusił się na wobka storn-3 huntera. Panowie klenie już zbierają ale mi się nie udało skusić żadnego dzisiaj. W sumie za dużo chyba od siebie wymagam bo przecież od zeszłej wiosny dopiero łowie klenie. Tzn. uczę się je łowić. . jaceen 37+26+36=99pkt 2. bacyk 3. gryzon 4. Marienty 5. GuCeK 34+19= 53pkt 6. carloss83 7. Rumbler 8. jacolan 22+28+20=70pkt 9. Ventus 10. bjpol 11. boseib 12. andrutone 13. tollos 14. Marcin_lca 15. kamionki 16. maniu394 17. lechur1 18. PPu88 19. mza 20. Booseib 21. rintindump 22. michalvcf 23. kuras 24. peekol 25. Boralus 26. DAZ 27. Płatek88 28. Bucekk 29. Wędkarzyk1 30. Booryss 31. domo285 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Graty jaceen! Obiecuję ,że łatwo się nie poddam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 No świetnie miło widzieć że Ślęza budzi się do życia ja 8 dni dzień w dzień conajmniej 2 h i bez ryby ale za to ból gardła się pokazał i tak się nie poddam jutro też jest dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Witam, Wczoraj byłem czwarty raz w tym roku nad Ślęzą, dwie godziny przed zachodem słońca (znowu górne rejony - tym razem Szukalice). Znów skończyłem na zero. Czy o tej porze roku trzeba jednak szukać ryby w dolnym odcinku rzeki, czy też jest na to taka sama szansa na całej długości rzeki? A może te okolice, powiedzmy od Karwian w górę, to już za mała głębokość i szerokość i po prostu nie ma co liczyć na większą ilość ryb? Tylko że bardzo mi się podobają takie bardziej dzikie fragmenty rzeki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Według mnie spokojnie można szukać ryby w każdym odcinku. Trzeba być bardzo ostrożnym, nie wychylać się, starać jak najmniej wystawiać na widok. Ja teraz staram się więcej obserwować niż młócić wodę. Jak dostrzegę jakiś "ruch"w wodzie, to łukiem podchodzę do miejscówki. Woda niska, klarowna i dzisiaj ledwo dorzucałem do stanowiska ryb. Podchodziłem zbyt blisko i wszystko cichło, albo ryby spływały poza zasięg wędki. Głębokość już nie ma znaczenia. Szukam ryb na płytszych odcinkach. Temperatura wody już momentami przekracza 6*C i ryba rozchodzi się po całym korycie. Kwestia znalezienia tych dobrych odcinków i odrobinę szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 1 Marca 2015 Share Napisano 1 Marca 2015 Dzięki za odpowiedź jaceen! Obserwuję to forum już od dłuższego czasu i jestem pod ogromnym wrażeniem twojej osoby. Nie dość, że twoje wyniki mówią same za siebie, to jeszcze podziwiam cie za to, że na różne pytania padające na forum zawsze starasz się udzielić rzeczowej odpowiedzi i dzielisz się swoim doświadczeniem. Szacunek dla Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 starasz się udzielić rzeczowej odpowiedzi i dzielisz się swoim doświadczeniem Znaczna część mojej wiedzy, to wiedza kolegów po kiju. Tak uzupełniamy się nawzajem;) W tym wszystkim, to nie chodzi o pokazywanie palcem gdzie rybę łowić. Bardziej o to, żeby dawać sobie wiarę, że można wszędzie i w każdych warunkach cieszyć się z naszego zamiłowania. Zaryzykuję i tego nie dopiszę do tabeli. Liczę jeszcze na ciut większą rybę chociaż już stówkę miałbym na liczniku. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Bardziej o to, żeby dawać sobie wiarę I ja właśnie tym się cieszę, bo nie oczekuję nigdy od nikogo, że mi palcem pokaże gdzie mam rzucać. W tym roku będę odwiedzał najczęściej właśnie górne rejony Ślęzy, bo z Brochowa mam tam najłatwiej. A twoje porady jaceen, jak rybę podejść, to wędkarskie złoto, które umacnia mą wiarę, że muszę się jeszcze bardziej postarać i przy odrobinie szczęścia też wypełnię tabelę Jeszcze raz dzięki tobie i wszystkim, co innemu koledze wędkarzowi coś podpowiedzą ze swojego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Witam! Piękny klusek! Graty! Z napływu? Pełen szacun! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Ehh praktycznie te same odcinki obławiam co jaceen u niego wyniki a umnie patyki:) nie żebym był zazdrosny wręcz przeciwnie miło widzieć że ruch ryby jest a wyciągane okazy nie mają po 10cm:) 9 dni dreptałem i na 0 Nie poddaje się zmieniam taktyke żyłeczka z 0,16 na 0,14 TRABUCO, z cięzkiego plecaka przepakowałę się do małej torby Jutro ma być dość zimno ale jeśli się sprawdzi pogoda to będzie coraz cieplej w przyszłym tygodniu po 12 nawet 14 stopni:) Wczoraj i dzisiaj dmuchało że trzyba było pilować wobków aby ich nie zwiało na drugi brzeg,trawska liście spływały co utrudniało znacznie połowy ale i ruch ryby było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 O jakiej porze dnia zwykle łowisz Booryss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Po 16 jak mi czas pozwala a jak rano będzie cieplej to i przd pracą będę się strał pół godzinki pomachać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Teraz woda oscyluje między 5-6,5 stopnia i właśnie te 6,5 jest pod sam koniec dnia. To, myślę powinno Ci dać do myślenia plus ta 14 żyłka.Ja swój arsenał mieszczę w dwóch malutkich pudełkach. Coś płytko, głębiej schodzące, delikatna praca bardziej agresywna i to wystarczy. Bardziej jest istotne to gdzie ryba żeruje napływ , warkocz,przemiał, rynny itd. I ot cała zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 jacolan dzięki za cenne uwagi. Po Ślęzie biegam od 2 lat a pod koniec zeszłego roku rozwaliłem kolano i to jest problemem ciężko mi się zakraść i przykucnąć nie jednokrotnie wypatrzony klenik dawał nogę jak się zbliżałem do wody. Ja się i tak nie poddam po 3 miesiacach przerwy wprawię się i będą wyniki bo co roku były.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 NA zachętę Się napatrzyłem i już teraz bym poszedł na rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreg Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 To Ślęza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 5 Marca 2015 Share Napisano 5 Marca 2015 Witam! Dzisiaj udało mi się przed pracą na chwilę rzeczkę odwiedzić. Rybki trochę cofnęły się jakby na głębszą wodę. Szybko się o tym przekonałem:), czarny paproch się sprawdził. Mój rekord okoniowy ze Ślęzy całe 26 cm. Jaceena trudno gonić, to chociaż się umocnię na pozycji wicelidera:). Trochę jest nie smak, bo klenia nie ma! Choć jak trafię okonia 30+ to będzie też ok! 1. jaceen 37+26+36=99pkt 2. bacyk 3. gryzon 4. Marienty 5. GuCeK 34+19= 53pkt 6. carloss83 7. Rumbler 8. jacolan 22+28+26=76pkt 9. Ventus 10. bjpol 11. boseib 12. andrutone 13. tollos 14. Marcin_lca 15. kamionki 16. maniu394 17. lechur1 18. PPu88 19. mza 20. Booseib 21. rintindump 22. michalvcf 23. kuras 24. peekol 25. Boralus 26. DAZ 27. Płatek88 28. Bucekk 29. Wędkarzyk1 30. Booryss 31. domo285 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi