Lewy1106 Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Graty pierwszej ryby, a jutro jest wolne, ciekawe kto z kim spotka się nad rzeką ? zapowiadają 0 stC wiec coś tam może się udać. Ja się wybieram bankowo, a teraz idę coś ukręcić, może red taga ;p ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Witam;) i ja dzisiaj zameldowałem się nad wodą, nie z zamiarem złowienia jakiejś ryby , a z zamiarem nauki rzutów muchą. Było mnóstwo plątaniny, ale po jakimś czasie po wielu próbach w miarę udawało się zarzucić muszkę nawet na ładną odległość Przez kilka chwil widziałem się z Jaceenem:) Gratuluję klenia;) Ja jeszcze troszkę poczekam na pierwszą rybkę na muchę, ale jestem dobrej myśli i mam nadzieję , że to już niedługo nastąpi:) teraz pozostaje mi kręcenie much i doskonalenie techniki rzutów:) Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 teraz pozostaje mi kręcenie much i doskonalenie techniki rzutów:) W domu też można:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymek07 Napisano 15 Stycznia 2016 Share Napisano 15 Stycznia 2016 Cześć, dopisuję się do listy. 1. Gucek 2. Jacolan 3. Płatek88. 4. Marienty 5. peekol 6. Ventus 7. DAZ 8. Rumbler 9. Carloss83 10. jaceen..............m32+0+0=32 11. mefis_7 12. andrutone 13. PPu88 14. Booryss 15. bacyk 16.jaroslav 17. gapcio111 18. Tollos 19. Wędkarzyk1 20. Bojder 21. Rado (Odys80) 22. Marcin_Lca 23. Klausik 24. Lewy1106 25. szymek07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Fajna ta Wasza Ślęza, taką bardzo kameralna szczególnie tą ze zdjęć Jacena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Stycznia 2016 Share Napisano 16 Stycznia 2016 Fajna ta Wasza Ślęza Zdjęcia dużo zakłamują rzeczywistość. Co nie znaczy, że jednak rozjuszyłem kolegów. Ciekawe, czy pogoda pomoże i do lutego żółty plastron u mnie pozostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Raczej o koszulkę nie musisz się martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Raczej o koszulkę nie musisz się martwić Poddałeś się Dzisiaj rybki pokazywały swoje stanowiska. I takie dni lubię, bo nawet, jak nie biorą, to chociaż dają znać o sobie. Red tag i żółty chwościk, -1°C, lód na przelotkach i zmarzluch nad wodą Te większe zbiórki "cichły", jak zbytnio się zbliżałem do miejscówek. Jednak coś ugrałem. Pięć razy zakręciło się coś koło Red taga i dwa kleniki zapiąłem. Przypon 0.14, przynęta na haku 10, muchy smużone 1-2cm pod powierzchnią. Rybkom tylko portrety robiłem, tak dla podtrzymania ducha i zachęty. Jedna miała ok. 27, druga naciągany wymiar? Będą jeszcze większe. i wspomniana przynęta Walczymy panowie! Walczymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Poddałeś się Ja nigdy Walczę od początku do końca! Bronić tytułu jest zawsze trudno A Ty w tym sezonie jesteś jeszcze mocniejszy (mucha+spin) I jak tu dać radę? Ale, dam wierzcie mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Jaceen, Red Tag ma czerwony ogonek. Ta którą pokazałeś na zdjęciu Red Tagiem nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 Logiczne:), nie jest. Jeżynka dłuższa, mokra i przykrywa tułów z pawia. Jak to nazwać? Jeszcze wiele baboli popełnię, bo ja, jak niemowlak w tym temacie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 oo jacen znów połowił ten to ma zaparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 17 Stycznia 2016 Share Napisano 17 Stycznia 2016 JA bym nawał to tak RED TAG po jacenowym tuningu a raczej YELOW TAG a z resztą nazwa nie istotna łowny chwast to się liczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 jaceen gratulacje zimnych kleni. Zachęcasz, żeby przed pracą wyskoczyć i połowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Witam, Po wyprawach Jaceena zakończonych sukcesami, mam nadzieję, że jutro skoczę na trochę nad Ślęzę pomachać muchą Poćwiczę dalej technikę rzutów, a może przy okazji się coś czepi;p Oczywiście jak pogoda pozwoli;) Na jutrzejszą okazję zrobiłem swoje pierwsze muchy, może nie są perfekcyjne, ale jestem z nich dumny;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 18 Stycznia 2016 Share Napisano 18 Stycznia 2016 Płatek88 nie koniecznie jutro ale na pewno coś ci się na to uwiesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Witam;) Dzisiaj udało mi się wyskoczyć na 2 godzinki nad Ślęzę z muchówką Udało mi się złowić jednego niedużego klenia;) Miałem jeszcze 2 delikatne brania. Wszystko na red tagi. Tak więc nowy sezon uważam za otwarty, tym bardziej, że pierwszy raz w życiu złowiłem rybkę na muchę nie jest gigantem, ale strasznie cieszy;p Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ventus Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Gratuluję to przepadłeś brachu z kretesem jesteś już zarażony, a to choroba nieuleczalna. Jak się spotkamy masz u mnie parę muszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Dziękuję Ventus:) Na 100 % się spotkamy, przy Wabco będę się pojawiał Zobaczysz moje pierwsze muchy:D Super ta choroba;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Płatek88, witaj w gronie nieuleczalnie chorych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Przepadł Teraz pewnie kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 I to jeszcze jak przepadł żeby w taką pogodę z wędką się szlajać kto to widział ? szaleniec? Graty klenik wcale nie taki mały trafiają się i mniejsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Przyznaję po powrocie z nad wody kilka much ukręciłem;p Dzisiaj pomimo mrozu nie było aż tak zimno, słoneczko pomagało wytrzymać nad wodą Pzdr;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 19 Stycznia 2016 Share Napisano 19 Stycznia 2016 Graty Płatek88! Brniesz do przodu ostro! W taki mróz klenia Tylko pozazdrościć. Lód nie chwyta rzeki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 20 Stycznia 2016 Share Napisano 20 Stycznia 2016 Jacolan lód powoli chwyta brzegi, ale da się łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi