Płatek88 Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Witam;) Dzisiaj miałem wolne to skoczyłem na 3 godzinki nad Ślęzę pomachać muchą;p Płynęła mętna woda, ale miałem 2 brania na red tagi. Miałem jedno mocne szarpnięcie i udało mi się zaciąć klenia 35 cm. Drugiego brania niestety, ale nie zaciąłem, a było też dosyć mocne. Kleń, którego udało mi się wyjąć miał dość sporo zdartej łuski, tak jakby coś go próbowało złapać. Widziałem też dużo kormoranów nad wodą, siedziały na drzewach oraz buszowały w wodzie;/ Kleń 35 cm Kormorany na drzewach, trochę słabo widać, ale da się je dostrzec;) Klenia dopisuję do listy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 1. Gucek 2. Jacolan 3. Płatek88............m35+0+0=35 4. Marienty 5. peekol 6. Ventus 7. DAZ 8. Rumbler 9. Carloss83 10. jaceen..............m32+0+0=32 11. mefis_7 12. andrutone 13. PPu88 14. Booryss 15. bacyk 16.jaroslav 17. gapcio111 18. Tollos 19. Wędkarzyk1 20. Bojder 21. Rado (Odys80) 22. Marcin_Lca 23. Klausik 24. Lewy1106 25. szymek07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 No,no Płatek88 taki 35 to już ładny wynik jak "LŚ" i jeszcze w dodatku na muchę! Tylko wypada przyklasnąć Narobiłeś mi ochoty, a dopiero w weekend znajdę chwilę Graty! Koszulka lidera Twoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 No ładnie Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 a się rozbestwił no pięknie graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 26 Stycznia 2016 Share Napisano 26 Stycznia 2016 Brawo!!! Popatrzcie na dodatkowe literki przy punktach. Jak do tej pory m-ucha przoduje. Ciekawe, czy na koniec rundy spinning, czy mucha więcej zagości w tabeli. Ten kleń, to już poważna sprawa:))) Ja dzisiaj na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 30 Stycznia 2016 Share Napisano 30 Stycznia 2016 Dzisiaj byłem pierwszy raz w tym roku na Ślęzie. Miło sobie łowiłem i przyzerowałem Używałem małych streamerów i mokrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 A już myślałem, że styczeń tego roku będę miał na zero. Nic z tego - Plan był inny, ale jednak wybrałem Ślęzę na dzisiaj. 8.30-12.30 łowiłem Komorowice w górę rzeki. Pierwsze miejsce już mnie obdarzyło maluszkiem- klenikiem Połakomił się na nowo nabytego sieka-bąka. Fajna praca ster dłuższy to i głębiej schodzi. Potem nic ale to już wiosna??? Pąki na drzewach? Czas na klenie -jazie Zmiana miejscówki jest godzina 11.00 moja ostatnio ulubiona przynęta rzut i ........... Co prawda nie duży ,ale cieszy. Pierwsze punkty są Potem już okonie nie dawały mi spokoju Dniówka udana dwa klenie kilka okoni i jeden kleń mi się spiął między okoniami. Dodam na końcu, że rybki fajnie zaczęły żerować po godz. 11. Tak więc panowie do boju, zabawę czas rozkręcić Zmiana wachty! 1. Gucek 2. Jacolan ..............s27+s24+s21=72 3. Płatek88............m35+0+0=35 4. Marienty 5. peekol 6. Ventus 7. DAZ 8. Rumbler 9. Carloss83 10. jaceen..............m32+0+0=32 11. mefis_7 12. andrutone 13. PPu88 14. Booryss 15. bacyk 16.jaroslav 17. gapcio111 18. Tollos 19. Wędkarzyk1 20. Bojder 21. Rado (Odys80) 22. Marcin_Lca 23. Klausik 24. Lewy1106 25. szymek07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 No i to jest klasa Ja dzisiaj zrobiłem odcinek od Partynic do mostu w miejscowości Ślęza (ze spinem), czyli skończyłem tam gdzie zaczął Jacolan . Zgadza się? Łowiłem od 8:00 do 11:00 i niestety na bez wyniku. Co gorsza ułamałem przelotkę w swoim kiju.. Tu pojawia się pytanie. Panowie jaki kijek polecacie na wodę taką jak Ślęza? Chodzi mi o jakiś krótki kij, który nie będzie problemowy w nadbrzeżnych krzakach. Może jakiś ultralight? Macie jakieś propozycje? Czeka mnie zakup więc dobrze by było wybrać coś dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Tu pojawia się pytanie. Panowie jaki kijek polecacie na wodę taką jak Ślęza? Chodzi mi o jakiś krótki kij, który nie będzie problemowy w nadbrzeżnych krzakach. Może jakiś ultralight? Macie jakieś propozycje? Czeka mnie zakup więc dobrze by było wybrać coś dobrego. cena? Dobre i krótkie są kije St. Croix np TSS70LXF2 około 600zł albo PFS69ULF i PS70ULF2 stronę z wędkami znajdziesz w necie a i testy też są jak poszukasz pozdrawiam Rado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPu88 Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 No tak Cena tak do 350zł. St. Croix fajne ale troszkę drogie mi się wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Ja dzisiaj zrobiłem odcinek od Partynic do mostu w miejscowości Ślęza (ze spinem), czyli skończyłem tam gdzie zaczął Jacolan Nie. Zacząłem jakieś 3 km dalej w górę. Ale, ten odcinek co zrobiłeś też jest całkiem ciekawy W zeszłym roku pamiętam, że miałem podobnie najpierw okonie jakoś ruszyły dopiero potem klenie. Zbiórek dzisiaj nie widziałem, ale jeden klonek w mocnym nurcie uderzył. Wydaje się, że można już ich szukać wszędzie. Chyba O ile pogoda się utrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goliat Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 No tak Cena tak do 350zł. Mikado Inazuma flash pearch polecam. Czuły i lekki kijek. Cenowo się spokojnie wyrobisz, chodziły jakoś koło 200 PLN jak kupowałem. Sporo osób nimi łowi, pewnie któryś z forumowiczów posiada to może się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Przemek użycze Ci wklejanki i kija z seri iri lucki Konger WC bedziesz mial porównanie i sam dojdziesz do tego że szybkie wklejki = sporo spadów kleników na Slęzie na twoim miejscu szukał bym czegoś bardziej w parabole. Kluchy kleniowe już nie do kupienia w rozsądnej kasie.... Tansze kije wszystkie są fast badz super fast.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 31 Stycznia 2016 Share Napisano 31 Stycznia 2016 Hej, poszukaj kijka Team dragon 3-14 2,70 med-fast. Jeśli uda Ci sie trafić używke, to może być w bardO dobreej cenie. Bardzo fajny blank i kapitalnie spisuje sie na mniejszych rzeczkach łowiac woblerkami.Miło obsługuje smużaki i dobrze czuć rybkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymm Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 dragony ponoć kruche , znajomy juz kilka złamał lekko gdzieś nim stukniesz i potem sie łamie,,, jak chcesz to mam kongera iri lucky 245cm mogę Ci odsprzedać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Dużo osób poleca Kongera WORLD CHAMPION DANCER 270 (3-14). 310zł w sklepie we Wrocławiu na Kurkowej jest. Możesz pomacać, tylko że to 270. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 dragony ponoć kruche , znajomy juz kilka złamał lekko gdzieś nim stukniesz i potem sie łamie,,, jak chcesz to mam kongera iri lucky 245cm mogę Ci odsprzedać Z naciskiem na słowo PONOĆ. Legendy i bujdy na resorach Kolega @bacyk ujeżdża swojego TD 5-18 od okonka po szczupaka, przekrój przynęt ogromny - wahadła, wobki, gumy... kij nawet nie jęknie. Ze swoim TD 10-28 również nie mam żadnych problemów - cały czas działa Myślę, że sedno sprawy tkwi nie koniecznie w marce. Kijki są wykonane z węgla, a ten z automatu jest kruchy. To nie szklane, niezniszczalne Germiny tylko lekkie, szybkie i zarazem węglowe (kruche) kijki, które wymagają nieco więcej uwagi i subtelności użytkowania. A co do kijka na Ślęzę. Przemek - u mnie w kanciapie jest jeden bezrobotny kijek i nada się na naszą rzeczkę. Shimano Catana 2.7m (fajna parabola z realnym wyrzutem 3-16 gr pomimo opisu 7-21. Jakby co dzwoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 A już myślałem, że styczeń tego roku będę miał na zero. Brawo! Taka ilość to już nie przypadek. Zmotywowałeś mnie do wyjścia nad wodę. Woda 3,8 °C (gorąca!) to i rybki się ruszyły. Pierwszy wypad w tym roku. Wyszło jakoś 40 minut łowienia. Wynik to 2 brania - jedna spinka i jednego klenika udało się wyciągnąć. Całe 25 cm. Połakomił się na keitecha. No i po tym jednym kleniku gumka pozbyła się ogonka... ładnie pracują ale są bardzo delikatne. 1. Gucek 2. Jacolan ..............s27+s24+s21=72 3. Płatek88............m35+0+0=35 4. Marienty............s25+0+0=25 5. peekol 6. Ventus 7. DAZ 8. Rumbler 9. Carloss83 10. jaceen..............m32+0+0=32 11. mefis_7 12. andrutone 13. PPu88 14. Booryss 15. bacyk 16.jaroslav 17. gapcio111 18. Tollos 19. Wędkarzyk1 20. Bojder 21. Rado (Odys80) 22. Marcin_Lca 23. Klausik 24. Lewy1106 25. szymek07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Graty Marienty! Pomału kształtuje się czołówka. Ciekawe, czy jakiś czarny koń nas zaskoczy w tym roku!? Teraz może już z górki będzie z tymi kleniami A ja już nie mogę się doczekać jak smużkami zaczniemy zabawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Tu pojawia się pytanie. Panowie jaki kijek polecacie na wodę taką jak Ślęza? Chodzi mi o jakiś krótki kij, który nie będzie problemowy w nadbrzeżnych krzakach. Może jakiś ultralight? Macie jakieś propozycje? Czeka mnie zakup więc dobrze by było wybrać coś dobrego. Jak ma być naprawdę niedrogo to luknij na shimano catany. Kluseczki o fajnej akcji a we Wrocku jest sprzedawca co ma je w fajnej cenie. Miałem w łapie jednocześnie kijki 270 długie o cw 3-14 jeden konger dancer a druga catana. Jezeli chodzi o akcje to nie wiem co w kongerze kosztuje ponad 2x więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FullWengjel Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Tu pojawia się pytanie. Panowie jaki kijek polecacie na wodę taką jak Ślęza? Chodzi mi o jakiś krótki kij, który nie będzie problemowy w nadbrzeżnych krzakach. Może jakiś ultralight? Macie jakieś propozycje? Czeka mnie zakup więc dobrze by było wybrać coś dobrego. Jak ma być naprawdę niedrogo to luknij na shimano catany. Kluseczki o fajnej akcji a we Wrocku jest sprzedawca co ma je w fajnej cenie. Miałem w łapie jednocześnie kijki 270 długie o cw 3-14 jeden konger dancer a druga catana. Jezeli chodzi o akcje to nie wiem co w kongerze kosztuje ponad 2x więcej. Nie wiem czemu post wyświetla 2x. Jak usunę jeden to znikają obydwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Chciałem dzisiaj błysnąć, ale nie ja będę gwiazdorem dzisiejszego dnia;) Pojechałem w górę rzeki. Widoczki całkiem przyjemne i nawet rybki delikatnie dawały znać o sobie. Rewelacji nie było. Łowiłem na suche muchy, miałem do nich dwa wyjścia a jednego klenika na pijaweczkę udało się złowić. Zasady Ligi Ślęzy 2016/4- Bierzemy pod uwagę sumę długości trzech największych ryb złowionych metodą spinningową, lub muchową. - Ryby które będą brane pod uwagę to: kleń, jaź, okoń, pstrąg i szczupak. - Rywalizacja na żywej rybie. - Wędkujemy zgodnie z zasadami RAPR. - Zgłaszamy ryby złowione na odcinku Stadion Miejski/próg wodny – w górę rzeki. - Wiarygodną informacją, będzie fotografia, która potwierdzi nasze wyniki. - Wątpliwości rozstrzygamy na forum. Ostateczny werdykt w sprawach LŚ podejmuje Arbiter Ligi. Zwyczajowo będzie na liście z nr 1. - W dobrym tonie, będzie oznajmić swój udział przynajmniej dzień wcześniej, przed zgłoszeniem/złowieniem ryb. *Punktacja. Każda z wymienionych ryb, to: 1cm = 1pkt Odstępstwo, tylko w przypadku szczupaka, który na starcie (za wymiar) dostaje 25pkt, a za każdy dodatkowy centymetr ponad wymiar + 1 punkt. _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PL1962 Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Proszę mnie zapisać (o ile to możliwe) do ligi Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 2 Lutego 2016 Share Napisano 2 Lutego 2016 Michał kopiuj listę i się dopisuj jestes 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi