jaceen Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 Trochę cierpliwości i będzie dobrze. Jak rybka ruszy, to nie ogarniemy tematu:) Ja mam dość blisko i dzisiaj na łowisko zawiozła mnie piąteczka. Sukcesów nie było. Może poza jednym, wytrzymałem prawie 2godz. (-1*C ) Jeszcze przeżyłem dwa naloty Przed powrotem kilka minut rozmowy z motorniczym o szczupakach w Ślęzie, o modernizacji Odry i odrzańskich sumach. A teraz piję kawę i strugam smużaki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 5 Lutego 2015 Share Napisano 5 Lutego 2015 A teraz piję kawę i strugam smużaki. Cudowne uwieńczenie dnia U mnie w tygodniu nie ma mowy o praktyce. Budulec pod woblerki leży i zerka z tęsknotą w moją stroną ... a ja udaje, że go nie widzę. Tylko w chwilach wytchnienia od Excel'a wyszukuje w sieci ciekawe wzory i ściągam do katalogu. Pozdrowienia dla wytrwałych łowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 6 Lutego 2015 Share Napisano 6 Lutego 2015 1. jaceen 2. bacyk 3. gryzon 4. Marienty 5. GuCeK 34 cm (pkt) 6. carloss83 7. Rumbler 8. jacolan 9. Ventus 10. bjpol 11. boseib 12. andrutone 13. tollos 14. Marcin_lca 15. kamionki 16. maniu394 17. lechur1 18. PPu88 19. mza 20. Booseib 21. rintindump 22. michalvcf 23. kuras 24. peekol 25. Boralus 26. DAZ 27. Płatek88 jak można to i ja się jeszcze dopisuje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Dziś z kolegami GuCkiem i bacykiem spotkaliśmy się aby rozpoznać górny bieg rzeki. Wyszło z tego wędkarstwo wyczynowe, bowiem niezłym wyczynem było momentami łowić przy porywistym wietrze i padającym poziomo śniegu. Rzeka w tamtych okolicach bardzo urokliwa, choć ma dosyć trudno dostępne brzegi. Obyło się bez kontaktu z rybą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 8 Lutego 2015 Share Napisano 8 Lutego 2015 Nowe miejsca, nowe nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bucekk Napisano 9 Lutego 2015 Share Napisano 9 Lutego 2015 1. jaceen 2. bacyk 3. gryzon 4. Marienty 5. GuCeK 34 cm (pkt) 6. carloss83 7. Rumbler 8. jacolan 9. Ventus 10. bjpol 11. boseib 12. andrutone 13. tollos 14. Marcin_lca 15. kamionki 16. maniu394 17. lechur1 18. PPu88 19. mza 20. Booseib 21. rintindump 22. michalvcf 23. kuras 24. peekol 25. Boralus 26. DAZ 27. Płatek88 28. Bucekk OBECNY!! Znaczki jeszcze nie opłacone ale postaram się zjawić nad wodą jak najszybciej. Do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 12 Lutego 2015 Share Napisano 12 Lutego 2015 Witam! Jak w taką pogodę choć na chwilę nie pobyć nad wodą? Ano się nie da więc byłem. Wybrałem tym razem odcinek od progu przy stadionie w górę rzeki i zero kontaktu. Plotki łowili na spławik to i wiara była, ale umarła. Jak dla mnie i tak ok bo po kawałku ciągle poznaję tę rzeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędkarzyk1 Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Siemanko . Panowie jeśli pozwolicie to i ja się do ligi przyłącze . Choć nie mieszkam już we Wro często bywam nad brzegami tej małej sympatycznej rzeczki . Wiec do zobaczenia . 1. jaceen 2. bacyk 3. gryzon 4. Marienty 5. GuCeK 34 cm (pkt) 6. carloss83 7. Rumbler 8. jacolan 9. Ventus 10. bjpol 11. boseib 12. andrutone 13. tollos 14. Marcin_lca 15. kamionki 16. maniu394 17. lechur1 18. PPu88 19. mza 20. Booseib 21. rintindump 22. michalvcf 23. kuras 24. peekol 25. Boralus 26. DAZ 27. Płatek88 28. Bucekk 29. Wędkarzyk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Poranne 2h szukania rybek nie przyniosły efektu. Piękna pogoda, świergot ptaków - klimat iście wiosenny. Pogodynka w TV przepowiada rychłe ocieplenie. Panowie - wędki w dłoń i do dzieła. PS. Dziś Walę w Tynki. Z tej okazji wszystkim związanym z branżą remontowo-budowlaną serdeczne życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 W poprzednim sezonie do "remontów w lutym" mogłem już chyba cztery rybki brać pod uwagę. Fakt, że temperatura wody na wskaźnikach momentami pokazywała 6*C. Koniec miesiąca pewnie przyniesie wiele zgłoszeń. Jak się sprawdzą prognozy, to temperatury będą bardziej przychylne. A i ryby będą już po ościach czuły, że zima powinna już powoli odchodzić w zapomnienie. Ja jestem udupiony i łykam wszystko, co reklamy tv smarkatym wciskają. Znając życie prawdziwych wędkarzy, gdzieś, ktoś teraz walczy nad wodą Może jutro pojawią się kolejne zgłoszenia? Zasady:I tura od 01.01.2015 - 19.04.2015r. II tura od 17.05.2015 – 06.12.2015r. Bierzemy pod uwagę sumę długości trzech największych ryb (można podmieniać) tj., klenia, okonia i pstrąga. Rywalizacja na żywej rybie. Łowimy od progu przy Stadionie Miejskim w górę rzeki. Pamiętajmy o regulaminie RAPR. Wątpliwości rozstrzygamy na forum. W dobrym tonie będzie zgłosić swój udział przynajmniej dzień wcześniej, przed zgłoszeniem złowionych ryb. Jedyną wiarygodną informacją będzie fotka, która potwierdzi nasze wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Witam! Ja zaliczyłem dzisiaj Ślęzę w Komorowicach i Ślęzie i lipa kontaktu brak choć widziałem atak klenika. Spotkałem wędkarza który mi opowiadał o kleniach tu mieszkających jakieś 20 lat temu. Życzę powrotu do zdrowia jaceen. Ps. Nikogo nad wodą nie spotkałem z grona zawodników. Gdzie Wy łowicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 14 Lutego 2015 Share Napisano 14 Lutego 2015 Ja byłem w okolicach stadionu Ryby nie chciały współpracować. Na szczęście na koniec, już po ciemku, skusił się jeden maluch koło wymiaru. Pierwszy klenik ze Ślęzy w tym sezonie zaliczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Hej, ja dzisiaj podjechałem na chwile w okolicach Wabco. Miałem jedno przytrzymanie, które zdecydowanie spie...yłem. Potem pojechałem na Widawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 15 Lutego 2015 Share Napisano 15 Lutego 2015 Ja dzisiaj zaliczyłem 2h. Kontaktu z rybą nie było (jedynie wzrokowy bo widziałem szczupaczka wygrzewającego się w płytkiej zatoczce). Pogoda piękna, można się wręcz zgrzać w tym słońcu! Co najważniejsze, widziałem pierwsze w tym roku owady. Wiosna Panowie! Wiosna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumbler Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 Witam, niestety pomimo super pogody nie udało mi się powędkować w ten weekend, ale byłem z żoną na spacerze wzdłuż Ślęzy. Na odcinku około 1km spotkałem 6 spławików, 2 przepływanki i jednego kolegę z forum ze spinem. Mam nadzieję, że to tylko w ten pierwszy "wiosenny" weekend tak wyglądało, bo przy takiej presji długo się rzeczką nie nacieszymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjpol Napisano 16 Lutego 2015 Share Napisano 16 Lutego 2015 .... spokojnie, jak się zacznie sezon na szczupaka, to wszyscy sobie pójdą .... a co ważniejsze wszystkie stawy i glinianki nadal są zamarznięte, to gdzie na ryby iść? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ILOO22 Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Witam , mam prośbe czy ktos z miłych forumowiczów mogłby wrzucic aktualne zdjecia Śleży od Mostu Muchoborskiego do Mostu Strzegomskiego. Tak przy okazji spaceru lub połowów mogłby ktoś zrobic pare fotek. Z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Jak noce są na plusie, to i rzeka szybko reaguje. Dzisiejszej nocy, po 23-ej, na termometrze miałem 5*C. Wykres temperatury Ślęzy ładnie szybuje w okolicach czterech stopni. Oby piątki i szóstki na wykresie się pojawiały, będzie nam wtedy łatwiej. Byłem dzisiaj, mimo jeszcze łamania w kościach, na ustawianiu robaczków. Dwie godziny przepinania, podginania i z całej sześćdziesiątki jednak kilkanaście owadów do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Witam jestem nowy na forum ślęzę ćwiczę od 2 lat wyniki są nie ma wielkich okazów ale jak się trafi dobry dzień to zabywy jest po pachy kleniki i szczupaczki biją jak głupie Dziś zaliczyłem spacer kontaktu z rybką nie było ale pogoda dopisała i kolano rozruszałem bo się zastało przez zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Lutego 2015 Share Napisano 21 Lutego 2015 Witaj Booryss. Jak lubisz koleżeńską rywalizację, to dopisz się do listy. Mam nadzieję, że chłopakom trochę naprzykrzymy się i nasze muchy handmade i nie tylko, podkręcą wyniki. Tak sobie pomyślałem, że podczas jakiegoś szerszego spotkania nad wodą, można by kije zabrać ze sobą. Ci co nie mieli okazji pomachać muchówką, to była by okazja. Ja nie miałem takiej możliwości i chodziłem po cichaczu trenować rzuty nad Ślęzę i do parku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Wybrałem się dzisiaj nad naszą rzeczkę zapolować na zimnego klenia (choć patrząc na pogodę to już nie takiego zimnego ). Miałem 2 porządne brania z czego wykorzystałem tylko 1. Efektem jest pierwszy w tym roku kleń 36cm. . . . . . . Nie lękajcie się! Klenik złowiony na DSa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 1. jaceen 2. bacyk 3. gryzon 4. Marienty 5. GuCeK 34 cm (pkt) 6. carloss83 7. Rumbler 8. jacolan 9. Ventus 10. bjpol 11. boseib 12. andrutone 13. tollos 14. Marcin_lca 15. kamionki 16. maniu394 17. lechur1 18. PPu88 19. mza 20. Booseib 21. rintindump 22. michalvcf 23. kuras 24. peekol 25. Boralus 26. DAZ 27. Płatek88 28. Bucekk 29. Wędkarzyk1 30. Booryss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Jaceen jeśli twoje muchy wyglądają tak jak twoje wobki to ja z moimi się nie wychylam. Dzięki do listy się dopisałem. A i owszem jeśli będzie ktoś chciał muchą polatać to użycze kija jeśli uda mi się w danym terminie ze wszystkimi wyrwać. Dziś cały dzień nad wodą zimno ale przyjemnie popołudnie spędziłem nad ślęzą woda super dość mocno rwie odcinkami ale czysta i przejrzysta kontaktu z rybą nie było ale dzień zaliczony z bambusem spędzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Marienty, piękna sztuka. Takie wymiary napawają nadzieją na sezon. Sprytnie i kreatywnie wykorzystujesz spina. Dwa w jednym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 22 Lutego 2015 Share Napisano 22 Lutego 2015 Wybrałem się dzisiaj nad naszą rzeczkę zapolować na zimnego klenia (choć patrząc na pogodę to już nie takiego zimnego ).Miałem 2 porządne brania z czego wykorzystałem tylko 1. Efektem jest pierwszy w tym roku kleń 36cm. Marienty co to za kijek na 1-szej fotce - możesz podać nazwę i parametry ? / dł. i c.w. / p.s. A na DS-a to co na haku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi