Robal Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Napisano 8 Czerwca 2011 killah, gratki. U mnie dziś 4:10 pobudka, o 5:30 zaczynam wędkowanie, w sumie do 9 złowiłem mnóstwo płoci, w tym tylko kilka miały poniżej 15cm, więc zabawa na baciku przednia, do tego leszczyk i krąpiki 20-30cm.
Tomek1988 Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 killah, piękny,gratulacje. Dzisiaj ponowonie zasiadka z feederem ale dzisiaj lipa totalna,kilka płotek i krapi wszystko jak dłoń, znajomy na przepływankę na pszenicę tylko 3 płotki.
qbaN Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 Tomek1988, Ja myslalem ze Ty juz bolki na feederka łapiesz:) ładna patelnia:) killah, Garty pieknie ubarwiony Ja dzis od 5:30 do 8 6 okoni nawet nie wymiarowych i jeden szczupły 55cm. http://img696.imageshack.us/img696/2815/zdjcie046p.jpg
martines Napisano 8 Czerwca 2011 Napisano 8 Czerwca 2011 killah, ładny zębaty, gratulacje. Dzisiejszy wypad nad wodę od 7.30 do 11 pięć szczupaków i tylko dwa wymiarowe. 63 cm Uploaded with ImageShack.us 50 cm Uploaded with ImageShack.us ten mniejszy ma zrobione zdjęcie w łodzi i leży obok wiosła a nie żadnego narzędzia do mordowania
jaceen Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 Odra we Wrocławiu, przynęta-czereśnie,DS. Pierwsze branie i przy dobrych okolicznościach mogłem mieć klenia wielkości o jakiej od kilku lat mogłem pomarzyć. Nieudane podebranie i po zawodach. Później kleń ok. 35 i +40cm.
Łukasz_st Napisano 9 Czerwca 2011 Napisano 9 Czerwca 2011 jaceen jeżeli chodzi o klenie to wymiatasz chłopie, graty
artech Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Wczorajszy, wieczorny wypad, pomimo załamania pogody i nagłego ochłodzenia, bardzo udany. Więcej w temacie o boleniach 2011 http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=201182#201182
R23 Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 dziś wypad z bratem od godziny 3:30 w nocy do 8 rano, 4 okonie i płotka. Wszystkie rybki malutkie łapane na spławik. Na spining nic mi nie dziubło ale okolo godziny 4:30 rano zobaczyłem pięknego szczupaka który gonił małe rybki ku brzegowi, piękny okaz ale złapać się nie dał
colo84 Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Dzisiaj na rybkach od 4-30 do 10 na Odrze na wysokości Grodźca Małego.Pierwszy zamysł to bolenie na które się napaliłem po tym co się wyczytuje na forum i fotkach ale chodzę za nimi od maja i dalej nic ok.6 przenoszę się na pobliskie oczka wodne i trafia się szczupaczek 30cm do tego dwie gumy wyjęte bez ogona po 2 godz. powrót nad Odrę i 2 spięte szczupaczki do tego trafia się okoń 24cm i nic poza tym.Tak więc większe rybki dalej mnie nie lubią
DAWID Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Wybrałem się dzisiaj na moją ulubioną rzeczkę krainy pstrąga i lipienia, pare dni upału i załamanie pogody, byłem dobrej myśli jednak zastałem wodę kryształ i obniżoną co dobrze nie rokowało. Kropki jednak dobrze współpracowały po 2 godzinach miałem pare skubnięć i tego ładnego kropeczka. Walczył jak szalony po czym zaczął płynać w moją strone żyłka sie poluzowała myślałem ze spadł, ale na szczęście był dobrze zapięty. Drugi nie chciał za nic pozować taki wariatuńcio więc wyszły słabe zdjęcia, nie chciałem męczyć więc takie zostały.
Migdał Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Drugi dzień - podstawy nauki łowienia na DS'a. Bez ryby, ale brania jakieś są. Jeszcze dużo godzin minie zanim będe w mojej kochanej Bzurze skutecznie łowił na feederka Jutro dla relaksu(bo już swędzi!) spinning, i wieczorkiem pewnie dalej opanowywanie feederka.
jaceen Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Odra, 4 godz. nad wodą, brania b. delikatne, kontaktów z rybami zero.
Gość Tench Napisano 10 Czerwca 2011 Napisano 10 Czerwca 2011 Dzisiaj spining na Odrze. Po 2 godzinach żonglerki przynętami i obławiania miejscówki trafił się klenik ok 30cm. Parę minut później coś zatrzymało prowadzoną z prądem zerówkę Meppsa. Zacięcie, przez ułamek sekundy myślałem ze to znowu zaczep o kamienie, ale coś tam zaczęło żyć... Już się radowałem na myśl że mam sporego klenia, jednak gdy rybka była na mojej wysokości poczułem potężne "kopnięcie" połączone z 20 metrowym odjazdem w poprzek nurtu, jak już byłą na środku koryta spłynęła jakieś 20m w dół, a ja jedynie mogłem słuchać przyjemnego terkotu hamulca. Potwór chciał ewidentnie zdemolować mój sprzęt do połowu okazów* gdyż każde odzyskane kilka metrów linki kwitował ekspresowym wściekłym odjazdem. Po około 5 minutach przeciągania liny ryba miałą dosyć, przy brzegu pokazała się spora brzana. Szybkie mierzenie wskazało około 70cm, 3 fotki, całus i do wody:) Ryba bardzo szybko odzyskała siły po po paru sekundach już chciała odpłynąć ale dla spokoju sumienia po wentylowałem ją jeszcze przez chwilkę. Złowiłem jeszcze brzane ok 30cm o pięknych czerwonych płetwach i jak zwykle uklejkę na obrotówkę, która miała grot kotwicy wewnątrz pyska. Wreszcie dane było mi złowić tą cudowną rybę która swoją zawziętością w walce i uroczym wyglądem zasługuje na to żeby pływać w wodzie a nie skwierczeć na patelni. Mam nadzieje że spotkam ją za rok jak troszkę podrośnie:) *sprzęt do połowu okazów;) to 8 funtowy Batson Rx8 do 10 gram zbrojony przez P. Olszewskiego, 16tka Trabucco i Twin Power 2500fc.
Gobio Gobio Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 z Brzanami proponuje poczekać do 1 lipca!
artech Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Gobio Gobio, ale to był przyłów a zdjęcia nie widzę, więc po co te uwagi Tench, gratuluję. JA jeszcze brzany nie mam na rozkładzie.
karlos50 Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 wczoraj Odra i federek, czas popołudnie i w planach nocka ... niestety cienizna, główki oblegane na każdej po kilka osób, a nikt nic nie wyciagał ... mi udało się trafić kilka krąpików i jednego rozpióra przez 5h ... z nocki zrezygnowaliśmy po 23.00 ...
wernicjusz Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Dzisiaj od czwartej do dziesiątej wypad na Kamienną. Metoda spławiczek + (kuku, pszenica, rosóweczka, pinka,). Efektów niestety nie było.
Radzinho Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Dzisiejszy wyjazd obfitował w sporą ilość kleni do tego doszły 4 jazie, kilka leszczyków i pełno drobnicy. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć więcej fotek zapraszam : www.garnek.pl/radzinho
Gobio Gobio Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Gobio Gobio, ale to był przyłów a zdjęcia nie widzę, więc po co te uwagi Tench, gratuluję. JA jeszcze brzany nie mam na rozkładzie. ...również uważam że to najpiękniejsza polska ryba i tak gwoli przypomnienia okresu ochronnego ponieważ było coś o patelni Tench gratulacje!!
PawełIks Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Dziś od godziny 5,30 na kanale Wisły do godziny 9,00 masa okonków która weszła w mięsną zanęte. Leszczyki chyba się nie dopchały.
Gość Tench Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Gobio Gobio, ale to był przyłów a zdjęcia nie widzę, więc po co te uwagi Tench, gratuluję. JA jeszcze brzany nie mam na rozkładzie. ...również uważam że to najpiękniejsza polska ryba i tak gwoli przypomnienia okresu ochronnego ponieważ było coś o patelni Tench gratulacje!! Bez względu na okres rybka i tak trafiłaby do wody, a z tą patelnią to mnie tak naszło a propos dialogu z widzem: - Co to? Boleń? - Nie, brzana - To dobrze, bo boleń niesmaczny jest! - ... Dzięki za graty:)
Gość Tench Napisano 11 Czerwca 2011 Napisano 11 Czerwca 2011 Niestety minął czas na edycje posta. Dzisiaj od 5 do 18 feeder w okolicach wrocławskiego "Bajkału" Masa "leszczy", niestety tylko jeden przekroczył magiczną granicę 10cm(ok 20cm).... Do tego kilka płotek w podobnym kalibrze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.