Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach? Czerwiec 2011

Robal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj od 10 do 15 testowałem nowego spininga :P efekt : 1 okoń 13cm na Morsa 1 :P ogólnie byłem nastawiony na szczupaka ale widać nie dane mi było spróbóje następnym razem może jutro z ranka :) oczywiście okonek dalej pływa :) niestety nie mam możliwości dodawać zdjęć , ale ogarne jakiś aparat to się z wami podzielę. Póżniej do sąsiada na stawie od 16:30 do 20:00 efekt : 7 Karasi od 8 do 15cm też pływają z powrotem :razz:

Połamania! :mrgreen:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 296
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Dzisiaj na swoim ukochanym jeziorku, z nastawieniem na okonie. Łowiłem na żywca na 3-5cm płotki i uklejki, efekt: sporo brań oraz 4 wyciągnięte okonki. Ogólnie była zabawa a przy okazji ochrzciłem swoją nową wędkę :mrgreen: .

Napisano

zapraszam do mojego stawiku okolicznych wędkarzy - może ktoś pokaże co źle robię ? [ rybki wypuszczam ]

już mnie szlag trafia jak czytam że są połowy i całe łowy :razz:

PW

Napisano
Gobio Gobio, ale to był przyłów a zdjęcia nie widzę, więc po co te uwagi :roll:

Tench, gratuluję. JA jeszcze brzany nie mam na rozkładzie.

...również uważam że to najpiękniejsza polska ryba i tak gwoli przypomnienia okresu ochronnego ponieważ było coś o patelni

Tench gratulacje!!

Bez względu na okres rybka i tak trafiłaby do wody, a z tą patelnią to mnie tak naszło a propos dialogu z widzem:

- Co to? Boleń?

- Nie, brzana

- To dobrze, bo boleń niesmaczny jest!

- ...

Tench ,nie przejmuj sie kolega nie lubi hipokryzji choć sam ją uprawia , łapie za słowa i chce być sędzią moralnym tego forum. W okresie ochronnym też wyjął brzane(a może jego kompan) jako przyłów niestety nikt nie miał mu nic do zarzucenia

Dzięki za graty:)

Napisano

Wlasnie wrocilem z ryb, o 2:00 w nocy budzik wyrwal mnie z lozka, po tulaczce nocna komunikacja miejska docieramy z kumplem o 3:30 nad nowo odkryty staw. Jestem zawiedziony, gdyz brala sama drobnica, jedynie kumplowi sie trafil karas zlocisty ok.30cm. Do tego zmarzlismy jak nigdy. Pozdro

Napisano

Dzisiaj wypad ze spiningiem i kompletna pustka łowiliśmy od 5 do 9 i tylko 2 pistoleciki złapały się na czerwoną błystkę i czerwono-białe kopytko.

Napisano

Wczoraj wieczorem straciłem życiówke bolenia, pokazał się, w pierwszym rzucie wziął, tak szarpał wędką na plecionce że złapałem ją obiema rękami a hamulec w shimaniaku nic zaciął się :evil:, mogłem tylko czekać co pęknie plecionka czy wędka, na szczęście złamały się dwie kotwice - najlepsze Ownery :!: Stałem tak jeszcze z 5 minut na brzegu z trzęsącymi się nogami by potem cisnąć wędką w ziemie, siąść i załamany złapać się za głowe :???:

Napisano
Wczoraj wieczorem straciłem życiówke bolenia, pokazał się, w pierwszym rzucie wziął, tak szarpał wędką na plecionce że złapałem ją obiema rękami a hamulec w shimaniaku nic zaciął się :evil:, mogłem tylko czekać co pęknie plecionka czy wędka, na szczęście złamały się dwie kotwice - najlepsze Ownery :!: Stałem tak jeszcze z 5 minut na brzegu z trzęsącymi się nogami by potem cisnąć wędką w ziemie, siąść i załamany złapać się za głowe :???:

:mrgreen: To lubie , gratuluje emocji

Napisano

dzis druga nocka w tym roku na Wisełce,i nawet jakieś efekty,ale zimno strasznie było,zmarzlismy przerażliwie,efekt to sumek 96cm,wegorz +- 50cm, jaź +- 40cm,oraz konkretne branie o 02:30 , niestety plecionka niedała rady... kolega który był ze mną złowił pieknego wegorza 94cm. Ogólnie było fajnie gdyby niebyło takiej piździawicy

Wszystkie moje rybki trafiły z powrotem do domu

Napisano

Dziś byłem z kumplem nad Wartą. Od godziny 3.30 no 8.00 złowiliśmy 5 szczupaków moje 52 i 60 cm kumpla 50 54 i 61 cm.... jak na naszą Warciołke wynik rewelacja. ciekawe że nie było brań ryb niewymiarowych których jeszcze nie dawno w tym miejscu było zatrzęsienie. nareszcie udało sie troche połowić :wink:

Napisano

Wybrałem się o 16 nad jeziorko i wróciłem z 15 min temu efekt : 1 spięty szczupak wziął na Algę 2 :P jutro wczesnym rankiem następny wypadzik.

Połamania! :)

Napisano

i znowu Szczecin prowadzi :razz:

ja zatem podsumuje moje dotychczasowe sukcesy w czerwcu:

3,4,5,6,7,10 czerwca bez brania :lol:

11 czerwca mały bolek i mały szczupak ( oba ok 45cm)

12 czerwca kolejny miły spacer...

Napisano

Dzisiaj spining na "pawich oczkach"w okolicach Głogowa od 19 do 21 efekt 3 szczupaczki 40,43 i 25 jeden ok.50 odpiął się pod nogami jeden w oddali(wszystkie brania w jednym miejscu) i do tego sporo puknięć ogólnie wypad fajny ale duże rybki dalej nie współpracują :???: najlepsze było to że po 3 szczupaku nagle wszyscy wędkarze dookoła wyciągnęli wędki na żywca :mrgreen: ale na kilku wędkarzy tylko jeden złapał zresztą chyba nawet nie wymiarowego ale do siaty poszedł :mad:

Napisano

Artech, piękne bolenie :) Gratuluję, chyba znalazłeś gniazdo ;)

Przez kilka godzin biegałem ze spinem i nic. Nie licząc niezidentyfikowanego czegoś, co po delikatnym puknięciu i kilkusekundowym holu spadło z haczyka (typuję niewielkiego sandacza)

Po raz kolejny padłem ofiarą własnej nieuwagi. Nic to, niech rośnie :P

Pozdrawiam killah

Napisano

artech, Gtaty :D

Dziś znów kolejny wypad na jezioro. Jak zwykle z nastawieniem na okonie. Łowiłem na żywca udało się wyciągnąć kilkanaście sztuk w przedziale 10-20cm. Ogólnie miły wypadzik bez większej rewelacji. Dodam jeszcze, że przynętą były małe płotki.

Napisano

rodzinny wypad nad rzekę, pakujemy grila, prowiant itp (wędki zostawiam, bo białoryb nie współpracuje) ale w ostatniej chwili wrzucam spina ... nic jeszcze nie złapałem tą metodą to przynajmniej potrenuję rzucanie w miedzyczasie ... radość wielka, bo udało się wyciągnąć pierwszego fajnego szczupaka :mrgreen: 60cm i poczuc jak coś walczy na wędce :) potem trafił sie jeszcze pistolet 50cm ... skusiły się na algę 1 ...

84a21adab956584cgen.jpg

Napisano

Dzisiaj pierwszy wypad od ponad miesiąca.(praca-delegacja) Wybrałem się nad Wisłę połazić za Jaziem/Kleniem.Efektem były 4 Klenie w przedziale 30-35cm.Jutro wypad rankiem poza Kraków, może za Boleniem.

Napisano

To był tydzień mojego syna bo już wcześniej złowił suma prawie metrowego a teraz wywalił piękną bestię ważącą więcej niż on sam :)

sum153cmzowionyprzez6la.jpg

Był też i sandacz ponad 60cm również złowiony na spinning i w normalnej sytuacji była by to sensacja ale przy tym sumie wygląda na żywca :)

Pozdrawiamy wszystkich :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.