Skocz do zawartości
Dragon

Jak dziś było na rybach? Czerwiec 2011

Robal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Gobio Gobio, ale to był przyłów a zdjęcia nie widzę, więc po co te uwagi :roll:

Tench, gratuluję. JA jeszcze brzany nie mam na rozkładzie.

...również uważam że to najpiękniejsza polska ryba i tak gwoli przypomnienia okresu ochronnego ponieważ było coś o patelni

Tench gratulacje!!

Bez względu na okres rybka i tak trafiłaby do wody, a z tą patelnią to mnie tak naszło a propos dialogu z widzem:

- Co to? Boleń?

- Nie, brzana

- To dobrze, bo boleń niesmaczny jest!

- ...

Tench ,nie przejmuj sie kolega nie lubi hipokryzji choć sam ją uprawia , łapie za słowa i chce być sędzią moralnym tego forum. W okresie ochronnym też wyjął brzane(a może jego kompan) jako przyłów niestety nikt nie miał mu nic do zarzucenia

Dzięki za graty:)

...nie widzę powodu dla którego Tench miałby się czymkolwiek przejmować on w przeciwieństwie do Pana przestrzega okresów ochronnych ale nie mam zamiaru prowadzić głębszej debaty na ten temat a tym bardziej nikogo umoralniać...

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 296
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

@ avallone, gratulacje, mały idzie w ślady taty ;)

wczoraj narzekałem, a dzisiaj się w końcu udało :)

3 kleniki 25-35 cm

2 klenik po 38cm

1 jaź między 40 a 43cm

2 okonki

Napisano

Ehh.... ja maraton weekendowy zakończyłem jedną miarową wzdręgą i okonkiem , a zaczęło się w czwartek ubrałem spodniobuty w ręku okonióweczka i fru nad wodę niestety bardzo duży spadek temperatury nie wróżył nic dobrego od 7 do 13 jeden karlus 15cm zagryzł wobka dorado , piątek odwiedziny na paprocanach w Tychach z łódki niestety też kicha, parę łódek na wodzie też z wynikiem zerowym. W sobotę i niedziele ląduje na stargańcu w K-ce i zaczęła się walka z sumikami jak tu złowić coś innego udało się dopiero w niedziele Wzdręga cóż za zdobycz a jak cieszyła ;p Graty dla tych co połapali. Jeszcze przyjdą lepsze dni.

Napisano

Tutaj Widawa wlewa swoje wody do Odry...

hpim4948q.jpg

a tutaj, Bystrzyca łączy się z Odrą.

hpim4954j.jpg

A to szczupak z miejsca, gdzie te trzy rzeki mieszają swoje wody i można jednocześnie ogarnąć je wzrokiem.

hpim4962.jpg

Napisano

Wczorajsze batowanie :smile:

5a80f07a1563d684med.jpg

Pobiłem swój rekord jazia z 30 na 36cm. Do tego jeszcze 1 mniejszy oba na foto i kilka płotek z których największa coś koło 25cm. Wszystkie rybki na 1 białego robaka na przyponie 0,10.

Napisano

Co prawda z wczoraj, ale zawsze cóś:

Wobler RG prowadzony skokami w pół wody, z przerwami, branie przy opadzie.. Bolek "wyjątkowo" nie wylądował na patelni - pływa dalej :mrgreen:

Pozdrawiam

63cm

7bb5152686645ce4med.jpg

Napisano

Leniwy dzień - leniwe wędkowanie. Efekt małego wypadu "na miasto" ze spinem to mikro okonek i szczupak 40'stka. Walka o wymiar w Bzurze trwa :wink:

Napisano

Dziś od 3:30 do 7 na miejscówce, która była od 3 dni podkarmiana przenicą, pęczakiem, kuku, płatkami owsianymi itp, efekt to linek ok 25cm i drobnica... Załamać się można, nie po to człowiek wstaje o 2 w nocy i nęci od 3 dni, żeby marnego linka złowić.

Pozdr.

Napisano

Wczoraj wyjątkowo Odra na wysokości Grodźca Małego od 18-30 do 22 efekt szczupak 46(nowy rekord tego sezonu :lol: ) i okonek 20 cm

Napisano

Dzisiaj w końcu porządne ryby, jeden lin 2,30, do tego karaś srebrny około pół kilo i pare okoni i podleszczaków.

Napisano

Umberto tylko pogratulować :)

ja dziś feder na odrze i całkowita klapa :neutral: 4-10 wyciagnięte 2 płoteczki i 2 krąpiki ok 10cm :mad: na 2 główkach obok goście siedzieli na nockę i bez brania pojechali o 8 na chatę ... posucha jakaś na lubuskich rzekach "chulera" wie o co chodzi czy pogoda czy "cuś" ...

Napisano

Dziś a raczej wczoraj na rybach było tak:

85a10068.jpg

Lin kilóweczka - cieszy jak cholera po ostatnich niepowodzeniach, niestety wyciągnięty jako jedyny.

Napisano

U mnie w zeszłym tygodniu życiówka węgorza 72cm :razz: i jeden ładny leszczyk 50cm.

Wczoraj byłem na zalewie i lipa straszna nawet brania nie miałem.. :wink:

Graty dla tych co połapali.

Napisano

dzisiaj od 3.00 do 7.00 na Warcie jedno branie i jeden szczupak na brzegu 62 cm :grin: Żaden okaz ale bardzo cieszy że w rzece pływa coś większego niż szczupaczki po 30 cm.

Napisano
z wczoraj na dzisiaj węgorz (mój rekord) 82cm i delikatnie ponad kilogram

można wiedzieć gdzie złowiony ?? masz jakąś fotkę ?

Napisano

Avallone,

Według mnie to twój syn mógł tylko go zaciąć, a ty holowałeś go i dałeś dokończyć synowi ;) Z wyholowaniem 5kg miśka 12latek ma problem a twój syn napewno ma mniej :lol:

Napisano
To był hol z łodzi, a więc nie trzeba tam tyle siły co z brzegu.

Tak czy tak, taki sum to siła niesamowita, a hol napewno mega męczony na spinningu, ale jak było to nie wiem :wink:

Napisano

Wszędzie można się tym Wędkarstwem bawić na różne sposoby i zarażać naszym hobby innych ludzi, tylko nie w Polsce, bo u nas rybek jak na lekarstwo. Jakbym miał takiego syna jak @Avallone to wątpię czy udało by mi się go w Polsce zaciekawić wędkowaniem,pare wypadów bez ryby i by się mu znudziło. :???:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.