damiandg Napisano 23 Października 2011 Share Napisano 23 Października 2011 Dzisiaj na P1 bardzo ładnie brała płotka i leszcz. Znajomy złapał około 60 ryb od 7 00 do 12 00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Coś się dzieje na "jedynce"? Bywał ktoś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 Byłem jakieś 5 dni temu na łódce ze spiningiem. przez ok. 5 h rzucania jedno pobicie i na tym koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 2 Listopada 2011 Share Napisano 2 Listopada 2011 ehhh czyli tak jak wszędzie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czopers Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Miesiące październik, listopad do dnia dzisiejszego- około 5 wypadów łódką na pogorię I. Wyniki to dwa wymiarowe szczupaki ok 55-60cm, oraz ok. 10 pistoletów. Wszystkie złapane ok godziny 7-10 w pobliżu tzw. UFO, na spadzie głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Na poczatek chcę się się przedstawić : mam na imię Staszek i wędkuje już ho ho... Mieszkam niedaleko Kuźnicy Warężyńskiej (PIV) , w sumie zaczałem wedkowanie tam w ubiegłym sezonie i na razie niucham wodę , mam tam na rozkładzie sporo leszczyków (nie ma sie czym w sumie pochwalić ). Za miesiąc kupuje ponton, silnik i zamierzam posondowac wodę - ma ktos pomysł od czego zacząć , od jakiej strony ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czopers Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 jak już to zrobisz, to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 A może wspólnie wypłyniemy i wspólnie "pomacamy" wodę Myślę że w I połowie marca pontonik już będzie- nie wiem czy tylko lód puści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Staszek, z pływaniem ostrożnie . http://www.pzw.com.pl/index.php?id=191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Staszek, z pływaniem ostrożnie . http://www.pzw.com.pl/index.php?id=191 ja piszę o pływaniu a nie łowieniu z pontonu......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czopers Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 Stachu a jaką masz echosonde ? Bo w tym sezonie planuję zakupić jakiego Garmina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czopers Napisano 10 Lutego 2012 Share Napisano 10 Lutego 2012 tu bardziej aktualne http://www.katowice.pzw.org.pl/cms/2627/____zasady_wedkowania_w_okregu_katowice_w_2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 11 Lutego 2012 Share Napisano 11 Lutego 2012 Stachu a jaką masz echosonde ? Bo w tym sezonie planuję zakupić jakiego Garmina. Starego Eagla - ale mi w 100% do obaczenia co tam i jak tam na dnie wystarcza Wiadomo- urządzenie nie łowi ale pomaga mi na nowych akwenach zobacz ukształtowanie i widoki dna. Potem tam gdzie uznam że ryba powinna byc nęcenie i dalej wiadomo. W przypadku PIV bedzie to niestety strefa przybrzeżna , na wyrzut lub ewentualna wywózkę , bo wiadomo-zakaz połowu z łodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laki Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Dziś na p3 rybka brała ale drobny okonek i czasem płotka,przez 3 dni żadnej większej sztuki,gdzie te grube płocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 14 Lutego 2012 Share Napisano 14 Lutego 2012 Dziś na p3 rybka brała ale drobny okonek i czasem płotka,przez 3 dni żadnej większej sztuki,gdzie te grube płocie? zimno im, popłyneły sobie na rozgrzewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Byłem wczoraj pooglądać sobie PIV. Jeszcze jest lód choć wędkarzy nie zauwarzyłem. Patrzałem z pewnej odległości ( wzniesienie na parkingu od Kuźnicy Warężyńskiej) i w sumie nie wiem jaki jest jeszcze gruby lód. Mżawka i wiaterek skutecznie zmroziły moje zapędy do schodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Lodu jest jeszcze 30cm !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 2 Marca 2012 Share Napisano 2 Marca 2012 Przed chwilką rozmawiałem z Dyrektorem w Okręgu PZW ( wydział Ochrony Wód ) mam 2 infa: -na PIV w przyszłości będzie można łowić z łodzi - aby nie było wątpliwości co do łowienia na Dziećkowicach z pontonu to .....należy go zarejestrować jako łódź pneumatyczną - warunek to sztywne dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 W poniedziałek jadę po numery na ponton. Mam nadzieję że już w następny weekend popływam i posonduję łowisko. Jestem ogromnie ciekaw ukształtowania dna . Liczę na to że znajdę gdzieś , daleko od plaży zatoczkę gdzie bedę mógł dopływać tylko od strony wody, czyli bez szarańczy na quadach i bez oblężenia wędkarskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Staszek więc zestawy też mozna wywozic ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Jest zakaz połowu ze środków pływających. Nie ma zakazu wywozu więc chyba tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 26 Marca 2012 Share Napisano 26 Marca 2012 Przejeżdżałem koło PIV więc zajrzałem. Lodu już nie ma , w piątek jeszcze na całym jeziorze (prawie) była jakaś tam warstwa lodu , chyba centymetrowa . To miła niespodzianka, szkoda tylko że przewidują spory spadek temperatury i mocne wiatry . Byłem wczoraj na Przeczycach i falka była , nie powiem , nie powiem, może z 40 cm . Jako jedyny wariat pływałem swoim pontonem i widziałem jak w pewnym momencie , na 5 biegu, mało co posuwam się pod wiatr i falę . Myślę że gdybym miał ciut słabszy silnik to stałbym w miejscu . Wracając do tematu to chciałbym już od następnego tygodnia zacząć "zwiedzanie" wody , wysondowanie miejsc skąd można spokojnie łowić z brzegu , z dala od hordy plażowiczów i spacerowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 No to wyjazd na PIV zaliczony. Pływałem dzisiaj z 4 godziny z żoną i sondowałem łowisko. Jak ktoś był dzisiaj na PIV to pewnie mnie widział-pomylić mnie z kimś innym nie było sposobu bo byłem sam jeden na zbiorniku Powiem jedno- są zarąbiste miejsca z łódki, pełne krzaków , korzeni a echosonda aż wyje od rybek . Generalnie duże spadki zaraz przy brzegu-do 6-8 metrów. Głębokość największa to ponad 25 metrów i zero ryb tam, generalnie ryba jest koło kilku brzegów , gdzie - hehe ,wiadomośc tylko na priva bo mięsiarzy nie brakuje . Czekam na ocieplenie i zaczynam łowienie na DS . Ale tylko do końca maja bo od czerwca to w tym roku nastawiam się na sandacza i okonia na Przeczycach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Powiem jedno- są zarąbiste miejsca z łódki, pełne krzaków , korzeni a echosonda aż wyje od rybek 1. Zakaz łowienia tam z łodzi. 2. Ostudzę twój zapał.., te "rybki" to nie rybki tylko gnój na dnie w postaci wszystkiego co możliwe. Gdy nastawisz się na DS, musisz tam bardzo dokładnie poznać dno. Nurkuję tam czasem więc wiem o czym mówię, tam są zalane całe zagajniki i w wodzie o głębokości 14m korony drzew sięgają 10 m ponad dno... w zasadzie jest parę miejsc wolnych od tego z dużymi patelniami, gdzie krasopióry kilogramowe można łowić... ale to inna bajka. Generalnie woda piękna, ale niepilnowana i notorycznie kłusowana sieciami. (Od piekła na północ aż za wyspy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 1. Zakaz łowienia tam z łodzi. Wiem o tym pisałem już kilka razy powyżej że to tylko sondowanie . Łowić będę z brzegu , to oczywiste , ale dopływać to pewnych miejsc swoim pontonikiem Generalnie woda piękna, ale niepilnowana i notorycznie kłusowana sieciami. (Od piekła na północ aż za wyspy...) dlatego mam wpisane namiary na PSR w komórce- natychmiast zgłaszam takie ustrojstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi