dziara Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Czy orientuje się ktoś ile teraz kosztuje pozwolenie jednodniowe na bytyń z łodzią? albo czy mogę łowić ze swojego środka pływającego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puziu Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 30zł łódka, z brzegu chyba 13zł z tego co pamiętam. Ze swojego możesz łapać jeśli masz łódź, z pontonu jest zakaz, ostatnio musiałem zwijać i przekładać wszystko na łódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bond Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Tak jak pisze kolega 30 zł. łódka , a z brzegu 15 zł. Jeśli ktoś ma swoją łódź,też 3 dychy.Ciekawą propozycją jest łódka na pół dnia za 15 zł,ale tylko od poniedziałku do piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puziu Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Polecam łodzie drewniane, są chyba 4 jeszcze. Plastikowe są mega niestabilne :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Rozumiem ze zeby sie zalapac na drewniana krype to musze byc na lowisku o 4 rano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puziu Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Jak pojedziesz w tygodniu to tam luz, ale w weekend to lepiej być przed 5 jak chcesz w ogóle się załapać na krypę jakąś. Ja jak ostatnio byłem z bratem w sobotę to o 6 nie było już żadnej wolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitpower Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Witam, jak złowisz sandacza ledwo we wymiarze i zaprezentujesz na brzegu zdobycz, to czeka Ciebie orkiestra z akordeonem , a jak wypuścisz i nic nie będziesz mieć w siatce to docinki miejscowych że nie umiesz łowić pozdrawiam PIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teethar Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Witam, byłem wczoraj na jeziorze Bytyńskim z 2 kolegami wędkarzami i niestety ale... nie mogę nic dobrego powiedzieć. Byliśmy dobrze przygotowani na jesienne zmagania z drapieżnikami (spinning), warunki były doskonałe i nic nie wskazywało żeby ryby nie były chętne do współpracy (mowa o warunkach pogodowych) a niestety cały dzień łowienia (10h) zamknęliśmy stanem - 1 okoń... Nie wiem o co chodziło, zjechaliśmy całe jezioro, próbowaliśmy praktycznie wszędzie i wszystkim i nic. Nawet brań nie było. Teoretycznie to jezioro jest pewniakiem. Tak zresztą było, gdy odwiedziłem je ostatni raz w sierpniu br. Wtedy udało mi się wyciągnąć 2 szczupaki, kilka okoni a i kolega nie zszedł z wody "o kiju". Od innego wędkarza, lokalnego, usłyszeliśmy, że podobno właściciel jeziora kilka dni wcześniej odłowił znaczną ilość ryb prądem. Czy ktoś może te doniesienia potwierdzić? Jezioro jest piękne i ryb może być tam wbród, ale tylko jeśli da się im jakieś szanse... pozatym dlaczego sprzedają zezwolenia na "puste" jezioro...? Dwóch wędkarzy których spotkaliśmy złowili szczupaki (60 i 70cm) ale na oczy ich nie widziałem... Niestety ale więcej tam nie pojedziemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitpower Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 teethar, a, nie zostałeś "obśmiany" przez miejscowych,że nie umiesz łowić,he,he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teethar Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 miejscowych tam nie było... pewnie wiedzieli o tej czystce kilka dni wcześniej :/ To jak? ktoś może potwierdzić te informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puziu Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Będąc we wakacje usłyszałem od miejscowych że na jesień odłowili kilkanaście ton sandacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic-ek Napisano 11 Marca 2012 Share Napisano 11 Marca 2012 Sprzedawanie zezwoleń na takie wyrybione przez właściciela jezioro to najzwyklejsze oszustwo. Zamiast zarybiać i zachęcać do zakupowania zezwoleń to tylko zniechęcają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viesiu Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Sprzedawanie zezwoleń na takie wyrybione przez właściciela jezioro to najzwyklejsze oszustwo. Zamiast zarybiać i zachęcać do zakupowania zezwoleń to tylko zniechęcają. Fajnie zwala się winę na "wyrybienie" wtedy, gdy się nie umie łowić, albo nie chce się pomyśleć. Przez kilka lat łowiłem w jeziorze Sarcz k. Trzcianki, w jeziorze, które wszyscy wędkarze oceniali jako absolutnie pozbawione sensownych ryb przez odłowy. Żaden z tych Arcymądrych Panów Wędkarzy nie potrafił pomyśleć, że już sam fakt, że jezioro jest niemal w środku miasta, wpływa na to JAK trzeba łowić. Kilkudziesięciu z tych Arcymądrych otwierało japy na widok tego, co pływało w mojej siatce wtedy, gdy ja łowienie kończyłem, a oni ZACZYNALI. Węgorze, karpie, liny, sandacze, duże płocie i wzdręgi, 800-gramowe krąpie - jakoś to wszystko nagle się odnajdywało w wodzie. Z drugiej strony jeśli się nie pozna wody wielkości Bytynia, to nie ma co liczyć na wyniki. Ja tam zacząłem DOBRZE łowić po 2 latach szukania miejscówek z łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawol81 Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Kolego Viesiu piszesz że łowiłeś na jeziorze Sarcz koło Czcianki.Otarłeś się może kiedyś o jezioro Kruteckie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viesiu Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Niestety do Kruteczka nie dotarłem nigdy. Można mnie pytać o większość jezior na południe od Warty w trójkącie Szamotuły (do Pamiątkowa) - Międzychód - Pniewy, o Wartę na odcinku Stobnica - Międzychód oraz ten Sarcz w Trzciance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hols75 Napisano 24 Maja 2012 Share Napisano 24 Maja 2012 Co słychać na Bytyniu ? Warto się tam wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 czy orientuje sie ktoś jak na Bytyniu teraz wygląda sprawa z amurami? Za starego rybaka było ich całkiem sporo a teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matador95 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Teraz podobno jak wszedzie cisza a kije stoja jak zaczarowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 19 Września 2012 Autor Share Napisano 19 Września 2012 czyżby nowy rybak i kolejna gospodarka rabunkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekPM Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Witam wszystkich mam pytanie jak wygląda sprawa spiningu? Bo mam w weekend zawody na łódkach i nie wiem kompletnie na co łowić i gdzie. przydała by się jakaś mapka batymetryczna albo chociaż zwykła z naniesionymi punktami gdzie warto płynąć żeby złapać okonie lub jakiegoś szczupaka. Z góry dziękuje koledzy wędkarze Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 arekPM, jak dobrze poszperasz w necie to może mapke barymetryczna znajdziesz. Jest kilka górek gdzie da sie jeszcze okonki połowić a i sandaczyk sie trafi. Jak nie znasz dobrze jeziora to proponuje zrobić komuś ogon, bo na zawodach raczej czasu żeby sondować i szukać nie będziesz miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekPM Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 No przed chwilą znalazłem ale jest trochę ucięta brakuje jeziora od strony rybaka. To są zawody z koła więc myślę ze większość zna to jezioro tak jak ja ;/ najbardziej się rozchodzi o jakieś okonie na sandacza też się uszykuje ale nie będę na niego za bardzo liczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawol81 Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 Arek możesz zdradzić jakie koło organizuje te zawody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekPM Napisano 21 Września 2012 Share Napisano 21 Września 2012 koło pzw wierzbak. Ale to są zawody zamknięte tylko dla członków koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jahoo86 Napisano 22 Maja 2013 Share Napisano 22 Maja 2013 Witam, Posiada ktoś może mape batymetryczną Bytynia? Bardzo bym prosił o info. jeżeli ktoś posiada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi